[A4] B6 BiTurbo. Trumna by Trewor

Nasze auta - pozostałe z grupy VAG

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP

czarny1202
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: czarny1202 » pn kwie 07, 2014 20:05

gdzieś widziałem już to audi
na żywo robi wrażenie
nie miałeś kiedyś innych kół coś typu RH?

Awatar użytkownika
Banita95
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Banita95 » pn kwie 07, 2014 20:30

Dzieje się coś ?

Awatar użytkownika
Trewor87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Trewor87 » pn kwie 07, 2014 21:09

czarny1202 pisze:nie miałeś kiedyś innych kół coś typu RH?
RH były za poprzedniego właściciela. U mnie jedynie Bentleye
Banita95 pisze:Dzieje się coś ?
Po ponad pół roku auto znów jeździ jak trzeba, to już coś :jezor: Ogarnięte nieszczelności w dolocie, chłodzenie, wymienione wahacze i olej. Wszystko w SRT Garage. A tak auto brzydkie, zakurzone, na stalówkach... Pierwszy wyjazd do ludzi pewnie na Nowy Staw

Awatar użytkownika
Banita95
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Banita95 » pn kwie 07, 2014 21:41

Trewor87, :o nowy staw mówisz :D to pewnie zobaczę audi :D

Awatar użytkownika
Trewor87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Trewor87 » sob kwie 26, 2014 21:15

Odkurzam temat... Za mną dużo walki z tymi moimi wymysłami. Ileż to ja się nasłuchałem że "nie da się". Ale to i owo się udało zrobić :bajer:

Na pierwszy rzut poszedł kluczyk. Zwykłe przekodowanie nie wchodziło w grę (tak przynajmniej twierdził Pan fachowiec, a że ja fachowcem nie jestem, to się nie kłóciłem), więc wyszła opcja przeszczepu elektroniki z ori kluczyka do B. Oczywiście początkowo miało "się nie dać". Ale po małej walce z sylikonem, lutownicą, a nawet pilnikiem do paznokci, wszystko działa i ma się dobrze. Auto odpala, central się otwiera. A nawet domykanie szyb z pilota zaczęło działać ;)

Obrazek

Po ogarnięciu kluczyka przyszła pora na czekające już długo hamulce... Poza zaciskiem idealnie pasującym w mocowania w zwrotnicy NIC nie chciało pasować. Jak wspominałem wcześniej, najbardziej zbliżoną tarczę oferuje S8 D3, i w takie się zaopatrzyłem. Małe porównanie ze starą:

Obrazek

U Barana zrobiliśmy przewody w oplocie:

Obrazek

Z nieocenioną pomocą Rdzewa udało się wydumać patenty, dzięki którym wszystko dało się zaadaptować, i założyć na auto:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jednak aby nie było zbyt różowo, pojawiły się problemy z mocą. Najprawdopodobniej będzie to kwestia cewek. W wyniku serii różnych akcji na chwilę obecną auto ma wgranego seryjnego softa, więc znów nie jedzie :banghead:

miskieusz
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Re: [A4] B6 BiTurbo. Trumna by Trewor

Post autor: miskieusz » sob kwie 26, 2014 23:55

Trewor87 pisze: Obrazek
robi robociznę niemiłosiernie...
jakbyś jeszcze tak fele ustawił, żeby znaczek na dekielku był w dobrą stronę, to spodnie mokre;)

Awatar użytkownika
Banita95
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Banita95 » ndz kwie 27, 2014 01:47

Trewor87,Ta twoja 1 tarcza to jak u mnie w chrupku 4 :o z tym zaciskiem musi nieźle hamować ! Na Nowym Stawie będziesz ? dasz radę się wyrobić? :D

Awatar użytkownika
Trewor87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Trewor87 » ndz kwie 27, 2014 09:50

Banita95, tarcza i tak jest wciąż za mała do tego zacisku :bajer: Z hamowaniem nie jest tak, że staje mi dęba w miejscu, bo pompa nie wyrabia, ale różnica jest zauważalna chociażby przez większą powierzchnię cierną. Z resztą przy moich poprzednich hamulcach to nawet wystawienie nogi za drzwi było bardziej efektywne niż moje heble :chytry:

Jeśli kaprysy elektroniki się nie nasilą, to na Nowy Staw planuje zajechać. I stanąć gdzieś na uboczu, bo o ile za sprawą wypchnięcia koła przód bardzo smacznie się spasował, to tył to tragedia...

Awatar użytkownika
patryk173
Forum Master
Forum Master

Post autor: patryk173 » ndz kwie 27, 2014 13:11

Ojj przeokrutnie ten hebel wygląda! Podoba mi się na maxa :-)

Obrazek

Awatar użytkownika
Trewor87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Trewor87 » śr lip 09, 2014 11:23

Temat znów się zakurzył :ass: Ale w sumie z wielu powodów Audi zeszło na dalszy plan...

Wciąż jest walka z mocą. Auto cofa zapłony. Cewki na szybko sprawdzone niby sa ok. Za radą Cieplaka wymieniłem świece na odpowiedniki z RS4. Nie ma tylko ciągle czasu na jakiekolwiek sensowne pomiary...

Auto trafiło do lakiernika, żeby odratować ten zmasakrowany odpryskami zderzak + lusterka boczne nie są już w tym śmiesznym macie. Zaczęła się też długa batalia z podnoszeniem tyłu.Nowe amory AP trafiły na auto w ubiegłym roku. Teraz doszły nowe sprężyny MTS - wyższe i dedykowane do kombi. Do tego nowe regulacje MTS. Efekt - auto dalej siedzi jak siedziało... Dlatego znów trzeba było zgłosić się do Rdzewa, który zrobił customowe regulacje, o wiele wyższe od fabrycznych. To w końcu pomogło! Auto poszło w górę

Obrazek

Zaczęło się latanie po zlotach. Nie mam wielu zdjęć, bo jak to mówię, teraz wszędzie robię tylko za tło dla Porsche Conka :P Ale staram się zaliczać wszystko, gdzie mnie chcą. Tym sposobem było się na OldschoolSuicide

Obrazek

Tydzień później na culcie, gdzie wmotałem się w organizację, więc nie było czasu na żadne detailingi itp

Obrazek

kolejny tydzień później był VAG Weekend, a następnie VAG Event, gdzie w końcu ogarnąłem dystanse na tył, które szybko trzeba było ściągnąć, bo jazda w 3 osoby z bagażami okazała się niewykonalna - obie felgi wyszlifowane :smutny: Ale w Żerkowie na stacji założyliśmy je z powrotem, bo stęsy muszą być! :-D Wszystko spasowało się tak jak chciałem, a jak zwykle było to efektem przypadku, bo nic nie mierzyłem, tylko od razu wrzuciłem taki dystans jaki był pod ręką ;) Ale bez odbojów jazda w więcej niż 2 osoby jest niemożliwa...
Na samym terenie MCT auto stało świeżo po opuszczeniu z lewarka, więc tył nie zdążył się ubić, stąd był jeszcze trochę wysoko...
Obrazek

...na powrocie było odrobinę lepiej :ok:
Obrazek

Teraz czeka mnie VWMania, gdzie znów zamiast zlotu będzie praca... Potem Kielce

Awatar użytkownika
patryk173
Forum Master
Forum Master

Post autor: patryk173 » śr lip 09, 2014 13:06

Super auto, brak relingów robi robotę. :grin: Można by zrobić lepsze spasy, ale masz dużą moc i szkoda by było się telepać na każdym dołku :grin:
A co tam w Kielcach ma się dziać? :-)

Obrazek

Awatar użytkownika
Trewor87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Trewor87 » śr lip 09, 2014 18:53

Przód jest wypchnięty bo musi - przez hamulce. Niżej nie zejdę bo już mi trze. Tył po ubiciu wygląda przyzwoicie, ale przydałby się porządny odbój.
W Kielcach jest Dub It

Awatar użytkownika
patryk173
Forum Master
Forum Master

Post autor: patryk173 » śr lip 09, 2014 19:23

Pewnie masz nadkola nie zaklepane z przodu i dla tego trze :grin: A co do odboi polecam te technixa. Po odpowiednim docięciu spełniają swoje zadania i w komplecie można śmigać spokojnie przy spasie na piczy kłak :bigok:

Obrazek

Awatar użytkownika
Trewor87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Trewor87 » wt lip 15, 2014 23:32

Dzięki uprzejmości Kubka udało się otrzymać takie bardzo miłe zdjęcie z Culta ;)

Obrazek

Pojawiają się też pierwsze strzały z Faktorii:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na samej Manii z kolei Audi posłużyło za eksponat, na którym Sonax trenował swoje umiejętności, robiąc mi przy okazji małą korektę lakieru :ok:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe z grupy VAG”