Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 piteks
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Ja też dzisiaj uzupełniłem zapasy, chyba w weekend będzie myjumyju
Re: Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 pite
Szopy pracze z Was .
(Nemo, Berlingo, Custom) Fiat: 125p, Polonez Caro, Felicja Kombi, Corolla mk8, Civic mk7, CR-V mk3, Golf mk6, Golf Variant mk7, Touran, T-Roc, A4 Allroad
Ja wreszcie dokonałem zakupów (dzięki Piteks za rady). Nie przyznałem się drugiej połówce, bo my mi powiedziała, ze chyba coś mam z głową
Co do ogarniania auta, to muszę podzielić na dwa etapy - środek i zewnątrz. Środek może ogarnę w poniedziałek, natomiast zewnątrz - muszę pogadać z gościem od myjni w sprawie małego udostępnienia
Co do ogarniania auta, to muszę podzielić na dwa etapy - środek i zewnątrz. Środek może ogarnę w poniedziałek, natomiast zewnątrz - muszę pogadać z gościem od myjni w sprawie małego udostępnienia
Na codzień: Golf VII Variant 1.4 TSI DSG
Od święta: Audi 80 Avant 2.8 Quattro
Skąd ja to znam hahahaha [FACE WITH TEARS OF JOY]Megster pisze:Nie przyznałem się drugiej połówce, bo my mi powiedziała, ze chyba coś mam z głową
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
- piteks
- _
Długi weekend majowy za pasem więc trzeba przygotować auto. W końcu gdybym chciał z rodziną gdzieś wyskoczyć, to musi czysto wyglądać
Mycie z zewnątrz oraz w środku wraz z odkurzaniem itp.
I takie tam odbicia .
I jeszcze piano
Chyba będę musiał rozebrać moją PA i dokładnie wyczyścić. Zrobiła mi dzisiaj kawał i zastrajkowała. Słychać było tylko jak karcher próbował co jakiś czas puścić wodę ale z pianownicy nic nie leciało, a jak już to kapało "mleko" . Dobrze, że mam jeszcze ręczną, to obleciałem auto ale trochę się namachałem przy pompowaniu .
Mycie z zewnątrz oraz w środku wraz z odkurzaniem itp.
I takie tam odbicia .
I jeszcze piano
Chyba będę musiał rozebrać moją PA i dokładnie wyczyścić. Zrobiła mi dzisiaj kawał i zastrajkowała. Słychać było tylko jak karcher próbował co jakiś czas puścić wodę ale z pianownicy nic nie leciało, a jak już to kapało "mleko" . Dobrze, że mam jeszcze ręczną, to obleciałem auto ale trochę się namachałem przy pompowaniu .
Niezle to wyszło...podobno sie zapycha od kamienia...ale ekspertem to nie jestem.
- piteks
- _
Dzisiejszy wypad z rodzinką w góry. W sumie 130 km w obie strony i takie spalanie
A jaka średnia prędkość?
PS Piteks, czy wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej i poziomu paliwa mają wskazókę, czy po prostu się podświetlają odpowiednie wartości?
PS Piteks, czy wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej i poziomu paliwa mają wskazókę, czy po prostu się podświetlają odpowiednie wartości?
- piteks
- _
Wskaźniki temperatury i paliwa nie mają wskazówek. Są tylko podświetlenia. Można się do tego przyzwyczaić
Średnia prędkość wyniosła 68 km/h . Jechałem "wsiami, osadami" . Generalnie zauważam, że system odłączania dwóch cylindrów najlepsze efekty daje w trasie. Do tego zapewne swoje "trzy grosze" dorzuca siódmy bieg
Średnia prędkość wyniosła 68 km/h . Jechałem "wsiami, osadami" . Generalnie zauważam, że system odłączania dwóch cylindrów najlepsze efekty daje w trasie. Do tego zapewne swoje "trzy grosze" dorzuca siódmy bieg
Ja dziś jak dojechałem z Wawy do Strykowa, to na dystansie 115 km i średniej 106 km/h miałem zużycie 5,9. Uważam, że też uczciwie.piteks pisze:Wskaźniki temperatury i paliwa nie mają wskazówek. Są tylko podświetlenia. Można się do tego przyzwyczaić
- piteks
- _
To wręcz świetny wynik
Generalnie te silniki pozwalają przy spokojnej jeździe osiągać naprawdę bardzo dobre spalanie. Co więcej, nawet ostra jazda nie jest okupiona ogromnym zużyciem
W ogóle uważam, że obecna generacja VAG'owskiego 1,4 to jeden z mocniejszych punktów ich samochodów.
Generalnie te silniki pozwalają przy spokojnej jeździe osiągać naprawdę bardzo dobre spalanie. Co więcej, nawet ostra jazda nie jest okupiona ogromnym zużyciem
W ogóle uważam, że obecna generacja VAG'owskiego 1,4 to jeden z mocniejszych punktów ich samochodów.
Zgadzam się. Obecne 1.4 to duży plus. W moim variancie mam również wersję 150km i dynamika jazdy jest świetna a do tego spalenie rewelacyjne. Ostatnio zrobiłem trasę Tarnów - Kraków - Warszawa i z powrotem, spalanie wyszło 5.8 przy średniej prędkości 81km/h (korki w Warszawie mocno zaniżyły średnią). Byłem zdumiony wynikiem, bo wcale nie starałem się jechać ekonomicznie, wręcz przeciwnie, jechałem dynamicznie. Jak dla mnie auto póki co rewelacyjne i jestem w 100% zadowolony.
I wcale mnie nie dziwi Twoje spalanie piteks, bo przy płynnej jeździe to wynik możliwy do osiągnięcia.
I wcale mnie nie dziwi Twoje spalanie piteks, bo przy płynnej jeździe to wynik możliwy do osiągnięcia.
Do sprzedania parę części do MK4 (Boczki bagażnika (hatchback), popielniczka tył, przycisk otwierania klapki paliwa, filtr paliwa 1.9TDI MANN, gumy stabilizatora FEBI, blenda nad radio, korek wlewu paliwa.
piteks, jak się ma rękawica ze zdjęcia,widać na niej jakieś oznaki zużycia
audi a3 2.0 TDI 10 XII r.