Passat 35i vr6 By Elite
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Passat 35i vr6 By Elite
Witam
Chciałbym wam przedstawić mojego vra.
Samochód dostałem od ojca na 16 urodziny,Auto z "trzeciej"ręki.
Samochód krótko mówiąc nadawał się na złom lecz dzięki mojemu dobremu sercu zyskał nowe życie:)
Czekał 2 lata pod garażem aż zrobię prawo jazdy.No i się zaczęło.
Model:B4 Kombi Exclusive
Rok produkcji :1994
Moc:174 PS
Wyposażenie:
- 2x Airbag
-pirotechniczne napinacze pasów
- ABS,EDS
- elek. i podgrzewane lusterka
- centralny zamek
- 4 el. szyby
-klimatronik
-elektryczna regulacja reflektorów
-relingi dachowe
-MFA
-regulowana wysokość kierownicy
-szyberdach
-...
Zdjęcia które wykonałem po I remoncie a w zasadzie po praktyce,sam uczyłem się wszystkiego na tym samochodzie:mechaniki,elektryki i lakiernictwa.
Oczywiście jak to z nauką praktyczną bywa nie obyło się bez kosztów ale mniejsza z tym. Tym oto passatem śmigałem co dziennie przez 4 lata do szkoły do technikum.Auto bez LPG:)
12.09.2013r wpadłem na pomysł zrobienia,odnowienia Passata od podstaw.
Po zdjęciu wykładziny okazało się że podłoga u kierowcy jest zgnita.
Blacharz stwierdził iż lepiej będzie wstawić ćwiarę niż to łatać,wiec nie traciłem czasu:)
Blacharka : Wymiana rozrządu w silniku oraz sprzęgło.Silnik miał zrobiony kapitalny remont rok przed rozbiórką a rozrzą został stary bo jeszcze był ok ale teraz zmieniłem dla świętego spokoju. To tyle udało mi się zrobić na dzień dzisiejszy.
Dalszy ciąg prac będę przedstawiał na forum.
Samochód robię już 2 lata i mimo iż sam większość rzeczy robię to pochłonęło to już blisko 20 000 zł i jeszcze nie koniec.
Plany na przyszłość:
Kremowe lub czarne wnętrze,oczywiście skóra,
Gwint lub air ride zobaczymy
Felgi borbet t lub rh zw3 5x100
Reflektory z soczewkami + xenon
Polerka lakieru na lustro
Przyciemniane wszystkie szyby(delikatnie)
wydech przelot z kwasówki
Modyfikacje silnika:wałki,kolektor,przepustnica,kolektor wydechowy 6-2-1 porządny soft...
Zakończenie projektu planuje na czerwiec/lipiec 2015
Pozdrawiam Elite.
Chciałbym wam przedstawić mojego vra.
Samochód dostałem od ojca na 16 urodziny,Auto z "trzeciej"ręki.
Samochód krótko mówiąc nadawał się na złom lecz dzięki mojemu dobremu sercu zyskał nowe życie:)
Czekał 2 lata pod garażem aż zrobię prawo jazdy.No i się zaczęło.
Model:B4 Kombi Exclusive
Rok produkcji :1994
Moc:174 PS
Wyposażenie:
- 2x Airbag
-pirotechniczne napinacze pasów
- ABS,EDS
- elek. i podgrzewane lusterka
- centralny zamek
- 4 el. szyby
-klimatronik
-elektryczna regulacja reflektorów
-relingi dachowe
-MFA
-regulowana wysokość kierownicy
-szyberdach
-...
Zdjęcia które wykonałem po I remoncie a w zasadzie po praktyce,sam uczyłem się wszystkiego na tym samochodzie:mechaniki,elektryki i lakiernictwa.
Oczywiście jak to z nauką praktyczną bywa nie obyło się bez kosztów ale mniejsza z tym. Tym oto passatem śmigałem co dziennie przez 4 lata do szkoły do technikum.Auto bez LPG:)
12.09.2013r wpadłem na pomysł zrobienia,odnowienia Passata od podstaw.
Po zdjęciu wykładziny okazało się że podłoga u kierowcy jest zgnita.
Blacharz stwierdził iż lepiej będzie wstawić ćwiarę niż to łatać,wiec nie traciłem czasu:)
Blacharka : Wymiana rozrządu w silniku oraz sprzęgło.Silnik miał zrobiony kapitalny remont rok przed rozbiórką a rozrzą został stary bo jeszcze był ok ale teraz zmieniłem dla świętego spokoju. To tyle udało mi się zrobić na dzień dzisiejszy.
Dalszy ciąg prac będę przedstawiał na forum.
Samochód robię już 2 lata i mimo iż sam większość rzeczy robię to pochłonęło to już blisko 20 000 zł i jeszcze nie koniec.
Plany na przyszłość:
Kremowe lub czarne wnętrze,oczywiście skóra,
Gwint lub air ride zobaczymy
Felgi borbet t lub rh zw3 5x100
Reflektory z soczewkami + xenon
Polerka lakieru na lustro
Przyciemniane wszystkie szyby(delikatnie)
wydech przelot z kwasówki
Modyfikacje silnika:wałki,kolektor,przepustnica,kolektor wydechowy 6-2-1 porządny soft...
Zakończenie projektu planuje na czerwiec/lipiec 2015
Pozdrawiam Elite.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Passat 35i vr6 By Elite
" onclick="window.open(this.href);return false; to jest zima 2011/2012 malowałem tylną klape tylny zderzak i błotniki tył po tym jak pewna miła kobieta za mną parkowała za biedronką:D Cały spolerowany na gładko
Passat 35i vr6 By Elite
Siemka. Widzę że w końcu pojawił się temat z furą. Gratki za ratowanie życia, zamiłowanie i poświęcony czas. Będę pilnował tematu na bieżąco i powodzenia w dokończeniu projektu.
Passat 35i vr6 By Elite
powiem tylko tyle pozazdrościć ci auta kiedyś też budowałem taki projekt dwa lata pochłonął 15000tysi i na koniec wielka szkoda jak go oglądałem pod blokiem jak go obijają to sprzedałem i żałuję widząc twoje VW passat b4 to dla mnie ikonka auta
Passat 35i vr6 By Elite
Wiesz ogólnie to projekt zacząłem w wieku 18 lat,sam wszystko robiłem i przy okazji się uczyłem.Mam satysfakcje z tego,że dzięki temu samochodowi mam teraz fach w ręku oraz nie robił mi go jakiś partacz któremu płaciłem za to.
Passat 35i vr6 By Elite
Mi babka kiedyś cały tył obiła za biedronką tłumacząc się,że ma problemy z parkowaniem.Grzecznie powiedziałem ile to ją bedzie kosztowało,przeprosiła ,przyjechał wkur.... mąż wyciągnął kase i zapłacił mi:)
Passat 35i vr6 By Elite
Trochę się pozmieniało:)
Po roku czasu go wypchnąłem z garażu;)
Podgrzewane skóry stan bdb+ tylko że brudne.Cena?.......
Po roku czasu go wypchnąłem z garażu;)
Podgrzewane skóry stan bdb+ tylko że brudne.Cena?.......