CZESKIE GieTeI SKODA OCTAVIA RS oem+
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
CZESKIE GieTeI SKODA OCTAVIA RS oem+
Witam, chciał bym przedstawić swoje autko jakim jest Skoda Octavia 1 vRS Combi
MODEL: 2003, RS Combi
SILNIK: 1.8 T AUQ + LPG (STAG-4 , wtryski hana, reduktor ACR01 czerwony)
UKŁAD DOLOTOWY: FMIC 550x180x65 plus orurowanie Home made
UKŁAD WYDECHOWY: DP 2.75 przechodzący w serie home made reszta seria
ELEKTRONIKA: Seria
UKŁAD NAPĘDOWY: Skrzynia 5 biegów
ZAWIESZENIE: Seria RS
UKŁAD HAMULCOWY: Seria RS
BODY-KIT: RS, kolor Z1 BLACK MAGIC
ŚRODEK: Oryginał
CAR-AUDIO: Ori radio z nawigacją + zmieniarka
MOC: 180 KM
WYPOSAŻENIE:
-Pełny FIS
-Grzane tyłki
-Klimatronik
-Skóra
-4xel.szyby
-Ksenon
-Tempomat
-Tylne czujniki parkowania
-Radio z Navi
-Niestety oryginalnie przydymione tylne szyby
Tak autko prezentowalo sie zaraz po zakupię
no i pierwsza zmiana to powrót do or znaczka na gril i przemalowanie go pod kolor autka
Przygotowywania do Power upa
Skończony DP
montaż FMIC
tak to wygląda od d strony
W miedzy czasie wpadły nowe oponki fireston firehawk sz90u w ori rozmiarze i kpl nowych dekielków
Na montaż czekają wtryski 380 z BAM i wtedy pojadę na program. Mam też rozpórki z TT zajmę sie tym na wiosnę.
a obecnie atko w opcji zimowej wygląda tak
Pozdro
MODEL: 2003, RS Combi
SILNIK: 1.8 T AUQ + LPG (STAG-4 , wtryski hana, reduktor ACR01 czerwony)
UKŁAD DOLOTOWY: FMIC 550x180x65 plus orurowanie Home made
UKŁAD WYDECHOWY: DP 2.75 przechodzący w serie home made reszta seria
ELEKTRONIKA: Seria
UKŁAD NAPĘDOWY: Skrzynia 5 biegów
ZAWIESZENIE: Seria RS
UKŁAD HAMULCOWY: Seria RS
BODY-KIT: RS, kolor Z1 BLACK MAGIC
ŚRODEK: Oryginał
CAR-AUDIO: Ori radio z nawigacją + zmieniarka
MOC: 180 KM
WYPOSAŻENIE:
-Pełny FIS
-Grzane tyłki
-Klimatronik
-Skóra
-4xel.szyby
-Ksenon
-Tempomat
-Tylne czujniki parkowania
-Radio z Navi
-Niestety oryginalnie przydymione tylne szyby
Tak autko prezentowalo sie zaraz po zakupię
no i pierwsza zmiana to powrót do or znaczka na gril i przemalowanie go pod kolor autka
Przygotowywania do Power upa
Skończony DP
montaż FMIC
tak to wygląda od d strony
W miedzy czasie wpadły nowe oponki fireston firehawk sz90u w ori rozmiarze i kpl nowych dekielków
Na montaż czekają wtryski 380 z BAM i wtedy pojadę na program. Mam też rozpórki z TT zajmę sie tym na wiosnę.
a obecnie atko w opcji zimowej wygląda tak
Pozdro
Ostatnio zmieniony wt sty 28, 2020 13:23 przez ktr, łącznie zmieniany 3 razy.
Czeskie Gietei
bliźniak mojej mody jak i wyposażenie na + . W jaką moc celujesz?
też kupiłem FMIC do mojej ale mniejsze tzn. 140 mm wysokości . Dużo jest roboty ze zrzuceniem zderzaka z przodu ?
też kupiłem FMIC do mojej ale mniejsze tzn. 140 mm wysokości . Dużo jest roboty ze zrzuceniem zderzaka z przodu ?
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
Re: Czeskie Gietei
Tak patrząc po Twoim przykładzie i mocy na serii bebechach myślę, że 220plus powinno być turbo ok wjadą wtrysku i myślę, że będzie przyjemnie;) przede wszystkim ma być bezawaryjnie w końcu to autko rodzinne ktorym w większości buja się żona i syn;) zderzak to szybka piłka wkręty w nadkolu na górze i dole zderzaka za kratkami i śruby pod listwa i chyba tyle. Musisz zdemontować jeszcze rejestrację by zdjąć listwę. Więcej jest zabawy z cięciem zderzaka by ładnie pomieścić rury ja chciałem zachować wszystko w oryginalnym wyglądzie i sie udało. Będziesz jeszcze potrzebował flanszy pod mapsensor.
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Czeskie Gietei
Witaj
O kurde identyczna jak moja.
Z wypasu zapomniałeś czujnik deszczu.
Moja ma jeszcze elektryczny szyber dach i wyłącznik poduszki w schowku.
Pozdrawiam i myślę, że kiedyś ogarniemy parę fot razem?
O kurde identyczna jak moja.
Z wypasu zapomniałeś czujnik deszczu.
Moja ma jeszcze elektryczny szyber dach i wyłącznik poduszki w schowku.
Pozdrawiam i myślę, że kiedyś ogarniemy parę fot razem?
Czujniki mam wyłącznik poduchy też Niestety szyber dziury brak a szkoda, bardzo lubię ten bajer co do bliźniaków to może troche Twoja opcja zimowa wygląda jak u mnie lato hehe. A na foty bardzo chętnie sie ustawie będzie seria rs kontra Twoja odpimpowana bo pewnie w sezon wjedziesz na jakiś ciekawych kołach Z nowości u mnie to konstruuję sie nowy 3" tip, jutro lub w środę pewnie bedzie gotowy to wstawię foty. A do środka wleciał nowy kubeł recaro Foty niebawem. Do wiosny mam zamiar trochę odświeżyć zawias, mam wywalone tylne tulejki w przednich wachaczach i trochę zastanawiam się nad poliuretanami... Ale nie chce aby auto w jaki kolwiek sposób ucierpialo na komforcie... Czy dać sobie spokój i założyć nowe ori gumy?
Dzisiaj wrzuciliśmy TIP, odcucia jak najbardziej na plus
No i jeszcze foty kubła RECARO
ktoś coś podpowie co kombinować z zawiasem??:)
No i jeszcze foty kubła RECARO
ktoś coś podpowie co kombinować z zawiasem??:)
Czeskie Gietei SKODA OCTAVIA VRS
Fajnie,seria z zewnatrz + mody mechaniczne
mialem pisac ze jak majoneza
do zobaczenia
mialem pisac ze jak majoneza
do zobaczenia
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
Re: Czeskie Gietei SKODA OCTAVIA VRS
Taki szybki up
Wpakły nowe docelowe koła i oponki
Wpadło coś ciut wiekszego... jedno strojenie już było ale sprezarka okazała sie nanic kreski pokazały 250/380 ale tak jak pisze bedzie wszystko strojone mam nadzieje na dniach...
a wpadnie jeszcze
W planach po strojeniu hamluce przod tył, i prawdopodobnie nowe tuleje w tylna belke
Swoja droga dzieki dla Bartka 16vg60 za sprawdzenie skody i podprostowanie kiery przed sezonem
Wpakły nowe docelowe koła i oponki
Wpadło coś ciut wiekszego... jedno strojenie już było ale sprezarka okazała sie nanic kreski pokazały 250/380 ale tak jak pisze bedzie wszystko strojone mam nadzieje na dniach...
a wpadnie jeszcze
W planach po strojeniu hamluce przod tył, i prawdopodobnie nowe tuleje w tylna belke
Swoja droga dzieki dla Bartka 16vg60 za sprawdzenie skody i podprostowanie kiery przed sezonem
o grubo sie dzieje , a co to za turbo ? ja bede robił w maju hybryde w geremi garage bo i tak muszę w skodzie czapkę zrzucić to pomodzę.
Hybryda od Geremiego... wczoraj było coś tam strojone:) jest dobrze... auto zaczeło jeździć. Człowiek od wcześniejszej turbiny trochę przyciął w ptaka ale po przeszło 2 tyg oddał kase... oczywiscie część a umawiał sie na całość... Bo ku..wa "turbo było dobre"... Już nigdy oszczędzania w takich kwestiach.. wpadł też nowy dp3''.... ogólnie robie jeszcze hamulce i w końcu chce sie pocieszyć normalną jazdą moim rodzinnym kombi:)
PS: Czemu czapkę zrzucasz??
PS: Czemu czapkę zrzucasz??
miałem podejrzenia że jest przedmuch od cylindra do kanału wodnego ale narazie spokoj i plyn czysty i stan trzyma wiec Luz .
Pochwal się kreskami jak wystroisz bo coraz mocniej sie napalam na hybryde
Pochwal się kreskami jak wystroisz bo coraz mocniej sie napalam na hybryde
Noo dawaj kreski
Auto ombacane i jest git,zdrowa sztuka,pięknie utrzymana,mozna pozazdrościć
Auto ombacane i jest git,zdrowa sztuka,pięknie utrzymana,mozna pozazdrościć
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
Re: Czeskie Gietei SKODA OCTAVIA RS
Dawno mnie tu nie było troche długi bedzie poscik Autko żyje tłucze dzielnie km, ma sie dobrze i dalej jest w moim posiadaniu. Z pomocą znanego i lubianego dr Bartka (16vg60) z mniejszymi lub większymi sukcesami walczę o jak najlepszy stan autka z nastawieniem na to drugie ale w miare po kolei. Kończyło mi sie już sprzegło i wpadło szywne koło wraz ze sprzegłem sachs VR6 i tarczą obitą kevlarem. Klei jak złe, niestety fot nie mam
Niestety Dalej borykałem sie z falowaniem boostu przy ostrzejszej jeździe
wpadła nowa DV i wymieniłem seryjny N75 na zawór pierburga
Niestety problem był dalej i padła decyzja, że rwiemy turbo, trzeci raz wszystko wskazywało na to, że żeliwo było słabo obrobione i przy nagrzaniu przycinał sie WG. Potwierdził to wykonawca Turbo i ogarna wsio jak należy
Małe strojenie i auto zaczeło śmigać jak należy. Tak tłukłem sobie km, przyszła wiosna i okazało sie, że moje roczne Nokiany ZLINE popekały sobie leżąc i czekajac na sezon Po nie małych przepychankach udało sie zareklamować ten badziew i kupiłem sprawcone Firestony
W miedzy czasie pękła sprężyna i wjechał kpl springów eibach pro kit
Sezon urlopowy zbliżał sie wielkimi krokami a auto zaczeło wpadać w dziwne wibracje przedział 120-140 to był jakiś dramat. różne teorie były snute czemu dlaczego po co i na co... Urlop zaklepany ponad 600km nad morze telepiąca sie furą myślę nie zniese W końcu stwierdziliśmy, że winowajcą może być wewnetrzny przegub. Dzień przed wyjazdem Bartek wymienił przegub dodatkowo zregenerował tylny zacisk bo okazało sie, że trzymał i ze spokojem pojechaliśmy z rodzinka na wakacje. Dziekuje Ci Ziom jeszcze raz
W miedzy czasie udało mi sie wykonać kopię ori dywaników ze skody
Na montaż czeka jeszcze podstopnica ale to już na wiosne.
Kupiłem też jakiś budzetowy bagażnik na rowery
No i z racji przebiegu wielkimi krokami zbliżał sie mały serwis, a z nim mody
Wpadł nowy rozrząd, kpl amorów KYB Ultra SR i stablilizator 23mm z diesla, nowe gumy i łaczniki, poduchy i łożyska makpersona. Oryginał stab ma 19mm
No i w końcu wisienka na torcie, nowy DP 3'' i kpl wydech z nierdzewki 2,5" wykonany w Custom Hoffman. Swoją drogą polecam Jest cicho i komfortowo, Żona nic nie marudzi można rozmawiać w aucie i słuchać muzyki
Jeszcze raz z tego miejsca Chciał bym Podziekować Bartkowi który zawsze służy pomocą i znosi moje marudzenia I Custom Hoffman za ogarniecie Auta i cierpliwość do mojej osoby
POZDRO!!
Niestety Dalej borykałem sie z falowaniem boostu przy ostrzejszej jeździe
wpadła nowa DV i wymieniłem seryjny N75 na zawór pierburga
Niestety problem był dalej i padła decyzja, że rwiemy turbo, trzeci raz wszystko wskazywało na to, że żeliwo było słabo obrobione i przy nagrzaniu przycinał sie WG. Potwierdził to wykonawca Turbo i ogarna wsio jak należy
Małe strojenie i auto zaczeło śmigać jak należy. Tak tłukłem sobie km, przyszła wiosna i okazało sie, że moje roczne Nokiany ZLINE popekały sobie leżąc i czekajac na sezon Po nie małych przepychankach udało sie zareklamować ten badziew i kupiłem sprawcone Firestony
W miedzy czasie pękła sprężyna i wjechał kpl springów eibach pro kit
Sezon urlopowy zbliżał sie wielkimi krokami a auto zaczeło wpadać w dziwne wibracje przedział 120-140 to był jakiś dramat. różne teorie były snute czemu dlaczego po co i na co... Urlop zaklepany ponad 600km nad morze telepiąca sie furą myślę nie zniese W końcu stwierdziliśmy, że winowajcą może być wewnetrzny przegub. Dzień przed wyjazdem Bartek wymienił przegub dodatkowo zregenerował tylny zacisk bo okazało sie, że trzymał i ze spokojem pojechaliśmy z rodzinka na wakacje. Dziekuje Ci Ziom jeszcze raz
W miedzy czasie udało mi sie wykonać kopię ori dywaników ze skody
Na montaż czeka jeszcze podstopnica ale to już na wiosne.
Kupiłem też jakiś budzetowy bagażnik na rowery
No i z racji przebiegu wielkimi krokami zbliżał sie mały serwis, a z nim mody
Wpadł nowy rozrząd, kpl amorów KYB Ultra SR i stablilizator 23mm z diesla, nowe gumy i łaczniki, poduchy i łożyska makpersona. Oryginał stab ma 19mm
No i w końcu wisienka na torcie, nowy DP 3'' i kpl wydech z nierdzewki 2,5" wykonany w Custom Hoffman. Swoją drogą polecam Jest cicho i komfortowo, Żona nic nie marudzi można rozmawiać w aucie i słuchać muzyki
Jeszcze raz z tego miejsca Chciał bym Podziekować Bartkowi który zawsze służy pomocą i znosi moje marudzenia I Custom Hoffman za ogarniecie Auta i cierpliwość do mojej osoby
POZDRO!!
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Re: CZESKIE GieTeI SKODA OCTAVIA RS oem+
Nic tylko gratulować koledze dbania o skodzinkę ,coraz to mniej już takich ludzi i trzeba ich szukać ze świecą .
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM