Pomoc W Nagłośnieniu
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Pomoc W Nagłośnieniu
Witam Jak w temacie chodzi mi o Nagłośnienie samochodu Bo jestem w tym kompletnie zielony
Na sprzęt CA mam do przeznaczenie 1200 zł w tym że radio mam Alpine nie pamietam symbolu ale radyjko ma około 6 miesięcy .
Mam Golfa II 3 drzwiowego i chciałbym go możliwie jak najmocniej nagłośnić konkretnie chodzi mi o mocny Bass . W samochodze mogę wykorzystać Podszybie , tylnią półkę (ale słyszałem że tam nie ma sensu montowanie nagłośnienia i Bagarznik ( W takiej części aby było on jeszcze użyteczny ) . I co dziwne w drzwiach nie mam możliwości zamontowania glośników bo fabryczne nie były tam montowane . Sprzęt może być używany .
Czekam na jakieś propozycje ( jak bym mógł nagłośnić samochód za 1200zł ).
Na sprzęt CA mam do przeznaczenie 1200 zł w tym że radio mam Alpine nie pamietam symbolu ale radyjko ma około 6 miesięcy .
Mam Golfa II 3 drzwiowego i chciałbym go możliwie jak najmocniej nagłośnić konkretnie chodzi mi o mocny Bass . W samochodze mogę wykorzystać Podszybie , tylnią półkę (ale słyszałem że tam nie ma sensu montowanie nagłośnienia i Bagarznik ( W takiej części aby było on jeszcze użyteczny ) . I co dziwne w drzwiach nie mam możliwości zamontowania glośników bo fabryczne nie były tam montowane . Sprzęt może być używany .
Czekam na jakieś propozycje ( jak bym mógł nagłośnić samochód za 1200zł ).
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
to nie koniecznie najwazniejsze kryterium wyboru suba. najlepiej jakbys mial okazje posluchac pare subow na jednym wzmacniaczu i bys umial ocenic ktory wg ciebie gra lepiej i jaki ci sie bardziej podoba. za te kase ktora chcesz przeznaczyc to moszez troche pohulac na baze przód polecam Mac Audio CFX 2.16, dobry sprzet za rozsadna kase.wzmacniacz polecam Crunch Blackmaxx MXB4150 a sub Carpower BlackBass-12. moze to troche przekroczy twoj limit kasowy ale to tylko moja propozycjabialko1991 pisze:mysle że 250 RMS to minimum
Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra
Witam
Na przód PB L-6C na panelach,Wzmak Blaupunkta GTA4 Special(choć wielu wiesza na nim psy-może i słusznie bo innego nie słyszałem). Jednostka pionka 2800mp. Do bagażnika doszedł clarion sw3011-250,bardzo elegancko gra-choć zastanawiam się nad zmianą skrzyni.
Jednak Ty już masz jednostkę,więc wzmaka możesz lepszego kupić.Może nawet jakiś 6 kanałowiec,to tylne drzwi też nagłośnisz. Wtedy będzie elegancko grać,chociaż nie zmieścisz się w budżecie.Napisze pewną radę,choc i tak nie posluchasz;)...moze nie kupuj wszystkiego od razu,tylko sukcesywnie.Pierw wzmak 6kanałów i przód.Potem sub i na koniec tylne drzwi...ale pewnie tak Ci się chce,że kupisz wszystko za jednym razem
Pamiętaj o kablach-też trochę kosztują.
Pozdrawiam
Na przód PB L-6C na panelach,Wzmak Blaupunkta GTA4 Special(choć wielu wiesza na nim psy-może i słusznie bo innego nie słyszałem). Jednostka pionka 2800mp. Do bagażnika doszedł clarion sw3011-250,bardzo elegancko gra-choć zastanawiam się nad zmianą skrzyni.
Jednak Ty już masz jednostkę,więc wzmaka możesz lepszego kupić.Może nawet jakiś 6 kanałowiec,to tylne drzwi też nagłośnisz. Wtedy będzie elegancko grać,chociaż nie zmieścisz się w budżecie.Napisze pewną radę,choc i tak nie posluchasz;)...moze nie kupuj wszystkiego od razu,tylko sukcesywnie.Pierw wzmak 6kanałów i przód.Potem sub i na koniec tylne drzwi...ale pewnie tak Ci się chce,że kupisz wszystko za jednym razem
Pamiętaj o kablach-też trochę kosztują.
Pozdrawiam
mam takie u siebie podpiete pod wzmka audisona glosniki bardzo fajne i naprawde daja rady a cena przyzoita.bialko1991 pisze:helix blue 62
na tyl zapodaj jakis sub w skrzynce robionej przez siebie.
podstawa to wygluszenie dzwi!
proponuje
przod
http://moto.allegro.pl/item173308862_he ... _watt.html (jak kupowalem je jakis czas temu kosztowaly 150zl wiecej...)
sub
http://moto.allegro.pl/item175127934_he ... _cena.html (kumpel ma takiego i naprawde ladnie sobie radzi)
wzmak do suba http://moto.allegro.pl/item174805968_wa ... ratis.html
mysle ze na poczatek mozesz byc zadowolony. jesli nie masz oczekiwan zeby wygrywac zawody CA. jesli chesz wydac wiecej kasy inwestoj w zmak dobry 4 kanaowy ale odpowiedz sobie najpierw na pytanie czy jest sens.
to jesli chesz sprzet nowy. chyba ze dostaniesz cos ciekawegoo z pewnej reki. reszte kasy wydaj na MDF do paneli i skrzynki i wygluszanie dzwi (i jeszcze zostanie ci na troche browarow zeby milo sie instalowalo)
major147 pisze:Mam Golfa II 3 drzwiowego
to bedzie trudne zadanie ale wszystko sie da przy odrobinie checiphanteon pisze:jakiś 6 kanałowiec,to tylne drzwi też nagłośnisz
[img]http://img207.imageshack.us/img207/4752/miooij3.png[/img]
Mioo pisze:major147 napisał/a:
Mam Golfa II 3 drzwiowego
phanteon napisał/a:
jakiś 6 kanałowiec,to tylne drzwi też nagłośnisz
to bedzie trudne zadanie ale wszystko sie da przy odrobinie checi
Na przód PB L-6C-ok440zł(panele dostałem za złotówkę,ale licz,że ok40zł na nie wydasz),kable i inne graty ok100-150, wzmak-300-400,wygłuszenie w zależności od materiałów-poszukaj na forum,ale ok 50-100zł powinno Cię wynieść. Do tego z doświadczenia zwrotnice,bo te od PB-ów są beznadziejne i masz wydany budżet. Suba zawsze możesz dokupić,bo to już tylko poprowadzenie kabli i mocnowanie. Gwarantuje Ci,że będzie super pomykać. Niech Ci koledzy forumowicze tylko powiedzą jaki wzmak.
POzdrawiam i czekamy na wyniki pracy.Pochwal się koniecznie
...jakie 6 kanałow, jakie tylne drzwi ... major147 - przeczytaj FAQ i nie słuchaj takich głupot o tylnych drzwiach...phanteon pisze:Może nawet jakiś 6 kanałowiec,to tylne drzwi też nagłośnisz. Wtedy będzie elegancko grać,chociaż nie zmieścisz się w budżecie.Napisze pewną radę,choc i tak nie posluchasz;)...moze nie kupuj wszystkiego od razu,tylko sukcesywnie
Pozdr .
:bylo: :bajer:
- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
sadze ze kolega ma racje, mozesz zainstalowac 6-kanalowke ale raczej do aktywnego systemu. czyli po 2 kanaly na kazdy zakres : 2 wysokie,2 midbas i 2 sub ale taki setup napewno przekorczy twoj budzet.Kiler pisze:jakie 6 kanałow, jakie tylne drzwi
Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
nawet jakbys miał tylne drzwi, to montarz nie jest wskazany, jak chcesz malo miejsca zajac to skrzynie zamknieta bedzie okmajor147 pisze:ja pisałem że do wykorzystania mam tylko podszybie przednie drzwi i bagarznik ale w takim stopniu aby był on jeszcze do wykorzystania . A to jest wersja 3 drzwiowa i Nie ma TYLNYCH DRZWI . Dzieki za niektóre odpowiedzi są naprawde pomocne