Cykanie podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Cykanie podczas jazdy
Witam,
Chciałem spytać co może być przyczyną delikatnego cykania podczas jazdy. Dzwięk ten jest prawie niesłyszlny i przypomina cykanie zegarka tylko że szybsze. Może się mylę ale wydaje mi sie ,że dzwięk ten dochodzi gdzieś z prawej strony przedniej osi albo z silnika. Nie wydaje mi sie, że to klawiatura jestem tego raczej pewien. Czy wiecie co to może być??Pozdraiwam i dzięki z góry.
Chciałem spytać co może być przyczyną delikatnego cykania podczas jazdy. Dzwięk ten jest prawie niesłyszlny i przypomina cykanie zegarka tylko że szybsze. Może się mylę ale wydaje mi sie ,że dzwięk ten dochodzi gdzieś z prawej strony przedniej osi albo z silnika. Nie wydaje mi sie, że to klawiatura jestem tego raczej pewien. Czy wiecie co to może być??Pozdraiwam i dzięki z góry.
Ostatnio zmieniony śr kwie 04, 2007 20:09 przez Tynek, łącznie zmieniany 1 raz.
Tynek
CICHE CYKANIE...
To jest silnik 1.8 benzyna z tego co wiem to jednopunkt... Można coś z tym zrobić??
Tynek
- piotrek1313
- Użytkownik
Myślę że kolega ma rację. U mnie jest podobnie, czasem sobie "cyka" (równomiernie, podczas przyspieszania) Jednak przez 30 kkm nic się nie wydarzyło więc myślę że nie ma się czym martwićpiotrek1313 pisze:Ale to ci sie dzieje tylko w czasie jazdy czy w czasie postoju na wlaczonym silniku tez? I czy np dzwiek zwieksza czestotliwosc w maire wzrostu obrotow itp?
Jak to jest jednolity dzwiek to z tego co opisales to przypomina mi to dzwiek zaworka par paliwa, tego od filtra weglowego.
pozdro
To jest miejsce na Twoja reklamę
- piotrek1313
- Użytkownik