Muli go nie wkręca sie na obroty !!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Muli go nie wkręca sie na obroty !!
No wiec panowie pomału trace cierpliwośc i szlag mnie juz trafia ... mam problem z moim GTI odkąd odebrałem go od lakiernika, auto stało 2 tygonie bez małą nie palone odpięty aku etc, no i oczywiście umyty silnik po całym malowaniu :/ w czasie gdy auto stalo skorzystalem z czasu i zdemontowałem pzrepustnice czysczać ja itp potem wszystko zostało złorzone nadszedł czas wyjazdu odpalam auto i nie chce wogole chodzic !
jak daje mu gazu na wolnych to sie w miare kwręca ale jak juz jade to wogole nie reaguje na gaz daje mu a on tylko bulknie strzeli z wydechu i amen !
Teraz tak powiem ci juz zostało sprawdzone Świece maja 2 meisiące i sa ok suche nie jest zlany i nie sa pokrzywione ani nic, kable Beru kupiłem wczoraj nówki, zapłon ok, rozdrząd nie przeskoczył, przepustnica i przepływomierz wypięte z Passata B4 z silnikiem 2.0 ADY i nic to nie pomogło dalej to samo muł jak nie wiem, dodam tylko że juz raz kiedys miałem naprawiany komputer :/ i chyba tylko on pozostał że znowu go szlag trafił po tym jak mi umył silnik jak sądzicie ??
I następnie pytanie bo mam 2 koputer wyciagniety z silnika w angli i na nim jest rok 96 a z moich informacji w 96 juz wychodził nie ADY tylko AGG i czy podejdzie mi sterownik z AGG ??
Pozdro i prosze o pomoc to pilne !
jak daje mu gazu na wolnych to sie w miare kwręca ale jak juz jade to wogole nie reaguje na gaz daje mu a on tylko bulknie strzeli z wydechu i amen !
Teraz tak powiem ci juz zostało sprawdzone Świece maja 2 meisiące i sa ok suche nie jest zlany i nie sa pokrzywione ani nic, kable Beru kupiłem wczoraj nówki, zapłon ok, rozdrząd nie przeskoczył, przepustnica i przepływomierz wypięte z Passata B4 z silnikiem 2.0 ADY i nic to nie pomogło dalej to samo muł jak nie wiem, dodam tylko że juz raz kiedys miałem naprawiany komputer :/ i chyba tylko on pozostał że znowu go szlag trafił po tym jak mi umył silnik jak sądzicie ??
I następnie pytanie bo mam 2 koputer wyciagniety z silnika w angli i na nim jest rok 96 a z moich informacji w 96 juz wychodził nie ADY tylko AGG i czy podejdzie mi sterownik z AGG ??
Pozdro i prosze o pomoc to pilne !
Ostatnio zmieniony czw kwie 05, 2007 09:11 przez Burza Jr, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: [Golf mk III] Muli go nie wkręca sie na obroty !!
A ja tradycyjnie w ADY proponuje sprawdzić czujnik obrotów wału (hallowy na wale). Znajduje się on w bloku silnika za poduszką silnika. Sprawdz przede wszystkim przewód tego czuknika który idzie aż do przodu silnika nad pompe wody...Lubi on gnić jak również wtyczka którą jest zakończony.Burza Jr pisze: dodam tylko że juz raz kiedys miałem naprawiany komputer :/ i chyba tylko on pozostał że znowu go szlag trafił po tym jak mi umył silnik jak sądzicie ??
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
a moze po prostu to wszystko wina paska rozrzadu, kilka dni temu przerobilem ten temat u mechanika, uwazalem ze wymiana rozrzadu to ostateczna wersja - wg zapewnien innego mechanika, bo uwazal ze silnik w innym przypadku po prostu by latal drgal i wogole, a to sie okazalo (po wymianie prawie wszystkiego procz komputera i halla ze to jednak rozrzad, auto odzyskalo niedosc ze moc, to obroty sa rowne, nie przygasa i nie zamula.
Wiec, moze sprawdz rozrzad!\pozdro
Wiec, moze sprawdz rozrzad!\pozdro
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: