Zabezpieczenie przegubu zewnętrznego.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zabezpieczenie przegubu zewnętrznego.
Chciałbym zmienić przegub zewnętrzny w moim mk1 1.6td, jedna książka podaje, że należy uwolnić pierścień rozprężny i wybić przegub, inna zaś podaje,że trzeba tylko wybić przegub ,a pierścien zabezpieczający znajduje się na końcu półosi i go się nie rusza.
Czy to oznacza ,że są różne rodzaje przegubów?
Kupiłem przegub bez zabezpieczenia. Będzie mi pasował do półosi na której siedzi przegub z pierścieniem rozprężnym?
Czy to oznacza ,że są różne rodzaje przegubów?
Kupiłem przegub bez zabezpieczenia. Będzie mi pasował do półosi na której siedzi przegub z pierścieniem rozprężnym?
jezeli kupiles nowy prze3gub do golfa to bedzie pasowac.Ja tez w tym tygodnie zmioenialem przeguby ale moje byly juz z opaskami ochrona gumowa i smarem... sama zmiana nie jest taka skomplikowana ale zeby wybic przegub trzeba troszke sily i jakiegos łoma:P najlepiej poszukaj jakiegos mechanika jezeli nigdy tego nie robiles albo niej jakis kumpel ktory sie zna zrobito za ciebie! a i ile zaplaciles za przegub? i jakie firmy?
Przegub kupiłem używany, w bardzo dobrym stanie, ponoć oryginał 50zł no i dokupiłem gume i całą resztę nową.
Wiem, ze trzeba wybijać, ale u mnie ponoć siedzi przegub z pierścieniem rozprężnym, który trzeba nagiąć i wtedy wybijać przegub. A ja kupuiłem ten nowszy który się tylko wybija. Czy on będzie pasował na półoś?
Wiem, ze trzeba wybijać, ale u mnie ponoć siedzi przegub z pierścieniem rozprężnym, który trzeba nagiąć i wtedy wybijać przegub. A ja kupuiłem ten nowszy który się tylko wybija. Czy on będzie pasował na półoś?