Testowanie golfa spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Testowanie golfa spalanie
Przetestowałem dziaiaj golfa 4 SDI 1.9 pod kątem spalania i jestem zawiedzony rezultatem bo wynik wyszedł 7,2 l 100 km. Czy to normalny wynik czy z nim coś nie tak.Jazda naprawdę delikatna. Co radzicie
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Re: Testowanie golfa spalanie
Jesli miasto i czeste zatrzymywania to nie tak tragicznie, wiadome jest ze na 2 i 3 biegu pali wiecej niz na 4.. Jesli trasa i to delikatnie jak piszesz to tragedia.. Chyba ze za delikatnie jechalesgibabulos pisze:Przetestowałem dziaiaj golfa 4 SDI 1.9 pod kątem spalania i jestem zawiedzony rezultatem bo wynik wyszedł 7,2 l 100 km. Czy to normalny wynik czy z nim coś nie tak.Jazda naprawdę delikatna. Co radzicie
Pozdro
Gitner
Ile ma katalogowo ten golfik po miescie?
Moglem wybrac ibize SDI 2 lata mlodsza albo vento TDI, wybralem vento chociaz nie znalem silnika SDI z praktyki. TDI pali mi nie wiecej niz 6.5 przy ostrej jezdzie non sto po miescie. Myslelm ze SDI miesci sie w 5-6.
Moglem wybrac ibize SDI 2 lata mlodsza albo vento TDI, wybralem vento chociaz nie znalem silnika SDI z praktyki. TDI pali mi nie wiecej niz 6.5 przy ostrej jezdzie non sto po miescie. Myslelm ze SDI miesci sie w 5-6.
Poprzednio: UAZ, frontera , sierra , xantia, astra , vento , audi a4,
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
Mój mkIII TDI 90 konny spala w cyklu mieszanym do prędkości około 120 km/h spala 4,8 litra /100 km, a jak jeżdzi nim tylko moja żonka też z podobna prędkością to potrafi być 4,5 a 4,6 litra /100 km. I jestem z niego bardzo ale to bardzo zadowolony.
Twój SDI jest naprawde żarłoczny !!!!!!!!!!!!!!!!
Przelitrażować jest bardzo prosto, lejesz pod sam koreczek robisz około 900 a 1000 km i znów tankujesz, ale spisujesz sobie licznik przy pierwszym tankowaniu i potem przy drugim . Dzielisz litry przez kilometry i wychodzi ci spalanie. Proste co nie
Twój SDI jest naprawde żarłoczny !!!!!!!!!!!!!!!!
Przelitrażować jest bardzo prosto, lejesz pod sam koreczek robisz około 900 a 1000 km i znów tankujesz, ale spisujesz sobie licznik przy pierwszym tankowaniu i potem przy drugim . Dzielisz litry przez kilometry i wychodzi ci spalanie. Proste co nie
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Zalej bak do pelna, wyzeruj licznik, przejedz kilka setek, zalej bak znowu do pelna. Liczbe litrow (tych co dolales) podziel przez ilosc kilometrow, pomnoz przez 100 i masz wynik. Tak kilka razy i masz sredniadavid_p pisze:tak na marginesie: jak dokładnie dokonać pomiaru spalania skoro wskaźnik paliwa jest niedokładny??