stuki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kabuz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

stuki

Post autor: kabuz » wt kwie 03, 2007 00:09

witam
dzisiaj wracając z roboty zaczeły się dziwne stukania na biegu jałowym otwieram maskę a tam stuka coś przy silniku, a i jeszcze dziwnie miękkie węże chłodnicy jagby brak ciśnienia
ściągnąłem pasek od wspomagania i dalej to samo wiec ściągnąłem pasek od pompy wody i alternatora stukanie ucichło

czy z pompy może rozlegać się takie stukanie pompa nie wyje tylko stukanie stuki :crazy:
pozdrawiam

greg

Post autor: greg » wt kwie 03, 2007 00:25

kabuz pisze:i jeszcze dziwnie miękkie węże chłodnicy jagby brak ciśnienia
ściągnąłem pasek od wspomagania i dalej to samo wiec ściągnąłem pasek od pompy wody i alternatora stukanie ucichło
oberwane opatki? dlatego brak ciśnienia? dlatego stuka - pompę trzeba wyjac i obadać co się tam wyprawia

zen2s1
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: zen2s1 » wt kwie 03, 2007 09:01

prawdopodobnie uszkodziło ci się łożysko w pompie będziesz musiał wymienić całą pompę bo to jedna całość koszt nie wielki około 60 zł płaciłem w tamtym roku

zen

Awatar użytkownika
kabuz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kabuz » pt kwie 06, 2007 08:50

Witam
Przyczyną była nie pompa wodna
Stuki pochodziły z poluzowanej śruby koła pasowego
na wale korbowym co napędza pompę wodną i alternator
ale miałem fuksa ze nie spadło dodrze że nie zacząłem rozbierać pompy i najpierw sprawdziłem dokładnie
a z ciśnieniem też już ok. byłem wczoraj w trasie 200km i wszystko gra chodzi super

naprawa zajęła 5minut :okej: :okej:
pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”