Jak się dostać do uszczelniacza?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jak się dostać do uszczelniacza?
Generalnie są dwie drogi. Nie wiem tylko którą wybrać. Wyjąłem całą półoś. Chcę się dostać głębiej, do uszczelniacza. Stoi mi na przeszkodzie (nie wiem jak to się nazywa) kielich(?) do którego była przykręcona półoś od strony skrzyni. Jak go wyjąć? W środku ma jakąś gumową zaślepkę, nie chcę jej męczyć śrubokrętem bo nie wiadomo co z niej może wylecieć lub wylatywać regularnie jeśli ją uszkodzę, a drugiej nie mam. On powinien wyjść sam odpowiednio długo nękany podważaniem czy pod tą tajemniczą zaślepką jest jednak jakaś śruba?
Służę punktem. Troche mi się śpieszy bo chciałbym to ustrojstwo dzisiaj wyjąć i w domu jeszcze przeszlifować, już nie mówiąc o zmianie przegubu na półosi.
Służę punktem. Troche mi się śpieszy bo chciałbym to ustrojstwo dzisiaj wyjąć i w domu jeszcze przeszlifować, już nie mówiąc o zmianie przegubu na półosi.
Ostatnio zmieniony sob kwie 14, 2007 14:45 przez Darayavahus, łącznie zmieniany 1 raz.
Stereotyp kierowcy Golfa to dresiarz słuchający techno. Ja noszę glany, bojówki i słucham w moim Golfie Death Metalu dla odmiany.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Acha. To już jutro zobacze. Dzisiaj sobie przegub zmienie.
Ostatnio zmieniony czw kwie 12, 2007 22:10 przez Darayavahus, łącznie zmieniany 1 raz.
Stereotyp kierowcy Golfa to dresiarz słuchający techno. Ja noszę glany, bojówki i słucham w moim Golfie Death Metalu dla odmiany.
-
- Gadatliwa bestia
dokladnie tak jak pisze piotr2 musisz ja wydlubac i pod spodem jest sroba na imbusa gwiazdkowego (chyba sie nazywa torkx czy cos w tym stylu) odkrecisz ja i wtedy zejdzie ci ten kielich. oczywiscie wyleje ci sie olej ze skrzyni. jeseli poszly ci uszczelniacze to sprawdz sobie jak wykrecisz te kielichy i wyrwiesz stare uszczelnienia czy nie masz luzu na takiej duzej zembatce (mechanizm roznicowy) w srodku skrzyni widac ja przez te dziury bo jesli tak to mozliwe ze poszedl ci taki koszyk plastiowy i wtedy jak zalozysz nowe uszczelnienia znowu je szlak trafi
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
blachę (jednorazowa) wydłubać /jak wyżej koledzy napisali/ u mnie był pierścień zabezpieczjący jak dobrze pamiętam, problem tylko w złożeniu sprężyna bardzo mocna jeden musi wciskać drugi załapywać w jedną osobę napewno nie złożysz
1.montaż wspomagania - wykonane
2.wymiana lamp przód na cleary - wykonane
3.wymiana atrapy bez znaczka - wykonane
4.wymiana lamp tył na cleary - wykonane
5.szeroki zderzak przód - wykonane
6.centralny zamek - wykonane
7.zegary z obrotomierzem - :(
8. przyciemniane szyby - :(
9.alufelgi - :(
2.wymiana lamp przód na cleary - wykonane
3.wymiana atrapy bez znaczka - wykonane
4.wymiana lamp tył na cleary - wykonane
5.szeroki zderzak przód - wykonane
6.centralny zamek - wykonane
7.zegary z obrotomierzem - :(
8. przyciemniane szyby - :(
9.alufelgi - :(
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Sprawa juz nie jest taka nagła bo złożyłem samochód do kupy. Problem tylko z tym co mam kupić. Na rysunkach jest tak:
Tak na chłopski rozum to chodzi tu o części nr 20 i 21. Pojechałem w celu ich nabycia do pobliskiego salonu Seata co by nie mieć daleko. Powiedzieli, że mogą ściągnąć na środe. Troche słabo ale przynajmniej dostałem jakie to są numery części. 113 517 279 i 113 501 327A. Dzwoniłem do Skody i do Volkswagena. Wszędzie to samo. W zasadzie już bym to nawet zamówił ale jest jeden problem. Te 2 części wyglądają tak:
Mało przypominają blaszkę z plastikową zaślepką. Jak się domyślam to nie o to chodzi. Czy ktoś mógłby może jakimś numerem katalogowym wspomóc albo czymś pomocnym w znalezieniu odpowiedniego elementu? No chybaże to jednak to.
Tak na chłopski rozum to chodzi tu o części nr 20 i 21. Pojechałem w celu ich nabycia do pobliskiego salonu Seata co by nie mieć daleko. Powiedzieli, że mogą ściągnąć na środe. Troche słabo ale przynajmniej dostałem jakie to są numery części. 113 517 279 i 113 501 327A. Dzwoniłem do Skody i do Volkswagena. Wszędzie to samo. W zasadzie już bym to nawet zamówił ale jest jeden problem. Te 2 części wyglądają tak:
Mało przypominają blaszkę z plastikową zaślepką. Jak się domyślam to nie o to chodzi. Czy ktoś mógłby może jakimś numerem katalogowym wspomóc albo czymś pomocnym w znalezieniu odpowiedniego elementu? No chybaże to jednak to.
- koonrad
- majster ulepszacz
- Kontakt:
słuchaj, sa w sklepach całe zestawy naprawcze (wiem bo sam kupowałem) w skład tego zestawu wchodzi Simmering, ten pierścień i kapsel) za całośc dawałem 16zł.
i praktycznie poza tym nie potrzebujesz nic wiecej poza cierpliwością i jeszcze raz cierpliwością, bo ten pierścień to jeszcze jakoś idzie zdiąć ale wbić jest gorzej.
faky faktem warunki ja tez miałem gorsze, bo skrzyni nie wyjmowałem a wody w kanale miałem po same jaj*a
i praktycznie poza tym nie potrzebujesz nic wiecej poza cierpliwością i jeszcze raz cierpliwością, bo ten pierścień to jeszcze jakoś idzie zdiąć ale wbić jest gorzej.
faky faktem warunki ja tez miałem gorsze, bo skrzyni nie wyjmowałem a wody w kanale miałem po same jaj*a
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mhm. Simeringi już mam. Szkoda, że nie pomyślałem o tym jak je kupowałem. No trudno. Podjadę w pon do sklepu i albo je wymienię na zestaw naprawczy albo coś innego dokombinuję.