Rozwiazanei problemu z niskimi obrotami w PN
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Rozwiazanei problemu z niskimi obrotami w PN
dzis zabralem sie troche za moj gaznik i zauwazylem jedno ze jak odpala i silnik tak dlawi powoli sie wkreca na obroty to przeslona jest prawi zamknieta, ale gdy ja zaraz po odpaleni otworze to odrazu wchodzi ladnie. jeszcze ne iczytalem o tym jak to zrobic zeby sie ne izamykala, ale mam pomysla innego. bo podobno w tym gazniku nic sie ustawic ne ida to moze zabudowac jakas blokade w tej przeslonce. zrobilem nawet maly test (nie polecam) zalozylem spinke na ta przeslone i sie nie zamknela po odpalenoiu a silnik odrazu na 1000-1100 obroty wszedl(potem ta sponka spadla na szczescie nei do wlotu powietrza gaznika dlateog ne ipolecam).
Gdyby to porzadnie zrobic to moze cos by z tego bylo.
Teraz pare pytan: czy to ma sens???, czy jak kilka razy sie odpali z czyms takim to czy cos nei padnei w gazniku lub komopie? no i jesli to ma sens to czy cza do tego jeszcze cos zrobic np odpiac lambde??? albo kompa??
( proponuje przeczytanie tego co się napisało przed wysłaniem na forum MAREK74)
Gdyby to porzadnie zrobic to moze cos by z tego bylo.
Teraz pare pytan: czy to ma sens???, czy jak kilka razy sie odpali z czyms takim to czy cos nei padnei w gazniku lub komopie? no i jesli to ma sens to czy cza do tego jeszcze cos zrobic np odpiac lambde??? albo kompa??
( proponuje przeczytanie tego co się napisało przed wysłaniem na forum MAREK74)
ja bym sprawdzil najpierw te elementy ktore odpowiadaja za ustawienie przepustnicy na wolnych obrotach zaczynajac zczytania bledow ECU, nastawnika przpustnicy a konczac na sprawdzeniu polaczen masowych ecu oraz gaznika ( moj PN gasl na wolnych obrotach wlasnie przez zerwany przewod masy do gaznika ).
VW Golf II 1.6 PN 90r
Hmm.. to ciekawe.. tez mialem takie problemy - zima czesto gasl na wolnych obrotach, teraz niedawno tez sie mu pare razy zdarzylo .. wczoraj zdejmowalem filtr powietrza i zauwazylem ze masa wychodzaca z gaznika tez nie jest nigdzie podpieta wiec przeczyscilem styki i wpialem na swoje miejsce.. ciekaw jestem czy to byla przyczyna ze silnik gaslBoo_Boo pisze: moj PN gasl na wolnych obrotach wlasnie przez zerwany przewod masy do gaznika .
Życie zaczyna się po ... wyżej momentu obrotowego