turbina podczas jazdy mi jakby przestała działać
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
turbina podczas jazdy mi jakby przestała działać
Gdy jade do 120 km/h jest ok potem auto przestaje ciągnąć.Zgasze przyspieszam ponownie jest już ok.Czy to może przepływomierz?
Re: turbina podczas jazdy mi jakby przestała działać
zawór n 75 a potem przepływkadranczar pisze:Gdy jade do 120 km/h jest ok potem auto przestaje ciągnąć.Zgasze przyspieszam ponownie jest już ok.Czy to może przepływomierz?
wpisz brak mocy lub n75 w wyszukiwarce na dole strony i znajdziesz odpowiedz na post
[img]http://images21.fotosik.pl/165/efbfbb2cd9e2731c.jpg[/img]
Ludzie.....sprzedajecie te N75 czy co????
W AFN turbina jest sterowana podcisnieniowo i tam n75 naprawde bardzo rzadko pada, jezeli wystepuja notlafy ( auto do momentu jego wystopienia normalnie jedzie) to raczej poprzez przypieczone kierownice spalin albo zapiekły mieszek w turbo.
No chyba ze auto ciagle jest mulaste to wtedy moze byc uszkodzony n75 - i jest permanenty brak doladowania.
W AFN turbina jest sterowana podcisnieniowo i tam n75 naprawde bardzo rzadko pada, jezeli wystepuja notlafy ( auto do momentu jego wystopienia normalnie jedzie) to raczej poprzez przypieczone kierownice spalin albo zapiekły mieszek w turbo.
No chyba ze auto ciagle jest mulaste to wtedy moze byc uszkodzony n75 - i jest permanenty brak doladowania.
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
dokładnie tak jak pisze rob555, nieszczelność w układzie powoduje że auto jest mulaste... żeby ustawić kierownice spalin na max doładowanie potrzebne jest podciśnienie...
skoro kolega łapie notlaufy to prawdopodobnie ciśnienie doładowania ma...aż za duże
czyli zapieczonie kierownice - trzeba spradzić czy sztanga chodzi przy turbinie i no i czy opada po zgaszeniu silnika
foto turbiny- sztang jest pod gruszką której troche widać
foto sztangi
skoro kolega łapie notlaufy to prawdopodobnie ciśnienie doładowania ma...aż za duże
czyli zapieczonie kierownice - trzeba spradzić czy sztanga chodzi przy turbinie i no i czy opada po zgaszeniu silnika
foto turbiny- sztang jest pod gruszką której troche widać
foto sztangi
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
rob555 pisze:Ludzie.....sprzedajecie te N75 czy co????
No właśnie.U mnie sztanga porusza sie w zakresie 0-9mm.Dzwonilem w sprawie nowego turbo i zapytalem z czystej ciekawosci,w jakim zakresie porusza sie sztanga w nowej turbinie,odpowiedz: "13-14mm."
w tej cenie nie ma...Czy regeneracja ma sens(750+wymontowanie i zamontowanie) czy szukać innej turbinki ???
czyszczenie turbiny to max 250 PLN
za 900 PLN mozna kupić nowe turbo i to jeszcze od wersji 130KM - oznaczenie GT1749VA z silnika AWX
pasuje po delikatnych przeróbkach (obrócenie muszli zimnej) i dorobieniu złączki około 75PLN
można na niej jeździć bez zmian programu - jest przystosowana do większych ciśnien...wiec bedzie służyła latami
U mnie to samo się robi. Wiec rozebrałem turbine i wyczyściłem ją! nic nie pomogło. Byłem u mechanika podłączył pod kompa i powiedział że w elektrozaworku nie ma dobrej masy!!! Co dalej robić gdzie jej szukać???dranczar pisze:Gdy jade do 120 km/h jest ok potem auto przestaje ciągnąć.Zgasze przyspieszam ponownie jest już ok.Czy to może przepływomierz?