nie wchodzą biegi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nie wchodzą biegi
jak sie reguluje biegi? na linkach źle wchodzi 1i2 345 wchodzą lekko i jest jeszcze luz do przodu jak wcisne nm 3.
dodam ze jak wcisne lekko gałke to wejdzie 1 przy wrubie wcisniecia 1 przechylic gałki w strone kierownicy nie idzie jakby sie blokowało dopiero po lekkim wciśnieciu idzie 1 wcisnąc.
jak juz wciskam te biegi choć problemem to nic nie zgrzyta ani skrzynia nie buczy sprzęgło dobre łapie szbko.
podobno ktoś tam grzebał i dlatego tak jest
dodam ze jak wcisne lekko gałke to wejdzie 1 przy wrubie wcisniecia 1 przechylic gałki w strone kierownicy nie idzie jakby sie blokowało dopiero po lekkim wciśnieciu idzie 1 wcisnąc.
jak juz wciskam te biegi choć problemem to nic nie zgrzyta ani skrzynia nie buczy sprzęgło dobre łapie szbko.
podobno ktoś tam grzebał i dlatego tak jest
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
No to mam pytanie o smarowanie tych linek oraz tego mechanizmu z ciężarkiem na końcu tych linek. Smarować to czy nie ?? Pytam bo u mnie to trochę już piszczy jak wrzucam 1,3,5 (oraz wsteczny). Boję się, żeby się coś nie zatarło. Z drugiej strony te elementy są na zewnątrz (nie mają żadnej osłony), więc jak to posmarować to się do tego poprzylepia jakiś kurz i też będzie źle :].
Czy te linki/cięgna mają jakieś punkty smarowania, a jeśli tak to czym to smarować ?? Olej maszynowy ??
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam
yoobi
Czy te linki/cięgna mają jakieś punkty smarowania, a jeśli tak to czym to smarować ?? Olej maszynowy ??
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam
yoobi
OSPF chodzi własnymi ścieżkami. :-)
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
yoobi, nie wiem jaki olej jest maszynowy ( moze hydrauliczny lub wrzecionowy ) ale możesz psiknac wd40 albo jakims innym spreyem do smarowania . Jesli dasz troche smaru tez bedzie dobrze , jesli zbieze sie tam troche brudu to mozna to po prostu zmyc zmywaczem i znowu nasmarowac. Sprawdziłem ze jak sie mechanizm posmaruje to biegi wchodza bardziej płynnie.
10mm+1,3bara=1VSTD :-)