Witam forumowiczów:)
Posiadam Golfa3 poj. 1,6 AEA. Wczoraj zauwazylem głośna prace wentylatora chlodnicy. Gdy sie wlancza to strasznie, jakby, wyje i trze a po tym jak wejdzie juz na obroty to ustaje. Prpoblem w tym ze teraz za kazdym razem jak sie zalancza to tak wyje.
Mam do was pytanie co z tym zrobic? da sie to jakos przesmarowac, wymienic łożyska, czy pozostaje jedynie wymiana calego agregatu?
I tu od razu kieruje sie z pytaniem jak najlepiej wykrecic ten wentylator chłodnicy. Bede musial sciagac chlodnice? bo nie che niepotrzebnie rozbierac przodu, ale po tym co widzialem to chyba mnie to czeka.
Z góry dziekuje za wszystkie wskazówki i rady
Wentylator wyje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Wentylator wyje
Miałem ten sam problem z moim AAM tyle że mój wentylator to tak darł sie jak by miał sie rozlecieć. Aż sie ludziska za autem oglądały. Wymieniłem go bo z wymiana łozysk i smarowaniem jest za duzo roboty. Na szrocie kupisz taki dobry za jakieś 150 zł. Zreszta sama wymiana wiąże się ze zdejmowaniem zderzaka i wyjęciem chłodnicy. Miłej zabawy.VwPiotrek pisze:Witam forumowiczów:)
Posiadam Golfa3 poj. 1,6 AEA. Wczoraj zauwazylem głośna prace wentylatora chlodnicy. Gdy sie wlancza to strasznie, jakby, wyje i trze a po tym jak wejdzie juz na obroty to ustaje. Prpoblem w tym ze teraz za kazdym razem jak sie zalancza to tak wyje.
Mam do was pytanie co z tym zrobic? da sie to jakos przesmarowac, wymienic łożyska, czy pozostaje jedynie wymiana calego agregatu?
I tu od razu kieruje sie z pytaniem jak najlepiej wykrecic ten wentylator chłodnicy. Bede musial sciagac chlodnice? bo nie che niepotrzebnie rozbierac przodu, ale po tym co widzialem to chyba mnie to czeka.
Z góry dziekuje za wszystkie wskazówki i rady
seba
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: