Duży problem przy ruszaniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
maeko
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Duży problem przy ruszaniu

Post autor: maeko » sob kwie 14, 2007 22:46

Witam. Mam duży problem z ruszaniem. Wrzucam pierwszy bieg i chce ruszyć spokojnie, dodaje lekko gazu a motor jak by nie miał mocy, gaśnie... Jak wkręce na obroty i puszcze raptownie sprzęgło (żeby wyrwać) to idzie... ale jak spokojnie to gaśnie, co może być przyczyną? Dodam zę stało sie to z nienacka, wcześniej było okey.

[ Dodano: 15 Kwi 2007 11:22 ]
Nikt nie pomoże?

Awatar użytkownika
kolizebo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kolizebo » pn kwie 16, 2007 09:38

Cześć. Mała porada, zanim zaczniesz pisać o problemie, to napisz wyczerpująco jaki silnik posiadasz, czy nasz gaźnik czy wtrysk i wszystkie informacje, dzięki którym ktoś z forum będzie w stanie Ci pomóc. Póki co to nic nie wiadomo i może dlatego masz zero odpowiedzi :chytry: Pozdrawiam.

It's better to burn out than to fade away!

Awatar użytkownika
kosmot
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kosmot » pn kwie 16, 2007 10:10

poruszaj obudową filtra powietrza ( na włączonym silniku) być może masz pękniętą gumę pod gaźnikiem i zasysa Ci lewe powietrze

pozdrawiam

1.montaż wspomagania - wykonane
2.wymiana lamp przód na cleary - wykonane
3.wymiana atrapy bez znaczka - wykonane
4.wymiana lamp tył na cleary - wykonane
5.szeroki zderzak przód - wykonane
6.centralny zamek - wykonane
7.zegary z obrotomierzem - :(
8. przyciemniane szyby - :(
9.alufelgi - :(

Awatar użytkownika
kolizebo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kolizebo » wt kwie 17, 2007 12:48

Maeko dobra teraz już wszystko jasne. Niestety masz ten sam problem jak jak czyli gaźnik Pierburg 2EE sterowany komputerem z prawej strony podszybia i stąd ta cała kaszanka :grrr: Pomyśl sobie lepiej nad zmianą na mechanicznego Pierburga, bo większość fachmanów nie chce się bawić w naprawę 2EE, a jak się już weźmie to sobie wołają słono. Przejrzałem prawie całe forum pod tym kątem i będę go wymieniał niebawem przy najbliższym zastrzyku gotówki :) Wymiana na zregenerowany gaźnik mechaniczny to jakieś 300 - 500 zł. Jak mam się bawić w kosztowne naprawy to wolę dołożyć te parę złoty i mieć spokój na dłuższy czas, tak myślę :) Poczytaj i pomyśl nad tym. Pozdrawiam! :pub:
PS możesz też pokusić się o wymianę na Webera od Fiata (lux pomysł) autorstwa KamilW :) Na forum znajdziesz to pod hasłem swap Pierburga na Webera czy jakoś tak :okej:

Awatar użytkownika
Gashkas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Gashkas » czw kwie 19, 2007 00:11

Mam podobny problem ... Tylko ze silnik RF i prawdopodobnie Pierburga 2e2 o ile sie nie myle. Jest on tez sterowany komputerkiem?

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Re: Duży problem przy ruszaniu

Post autor: RobertP » czw kwie 19, 2007 00:17

maeko pisze:co może być przyczyną?
tania jazda na LPG :chytry: :P

remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

Awatar użytkownika
kolizebo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kolizebo » sob kwie 21, 2007 16:59

Gashkas pisze:Mam podobny problem ... Tylko ze silnik RF i prawdopodobnie Pierburga 2e2 o ile sie nie myle. Jest on tez sterowany komputerkiem?
Zgodnie z tabelą silników na forum silnik RF obsługuje gaźnik Pierburg 2e2. Jest to mechaniczny gaźnik więc komputerka w swoim golfie nie masz :chytry:

[ Dodano: 21 Kwi 2007 17:02 ]
RobertP pisze:tania jazda na LPG :chytry: :P
I tu się z tobą niestety całkowicie zgodzę. Niby gaz o połowę tańszy niż benzyna ale tu koszty, tam koszty, coś się pierdaczy i kasa leci. Kupiłem golfa z instalacją więc już jeżdżę na gazie ale jakbym nie miał, to bym nie założył :) Pozdrawiam!

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: RobertP » sob kwie 21, 2007 18:52

kolizebo pisze:
RobertP pisze:tania jazda na LPG :chytry: :P
I tu się z tobą niestety całkowicie zgodzę. Niby gaz o połowę tańszy niż benzyna ale tu koszty, tam koszty, coś się pierdaczy i kasa leci. Kupiłem golfa z instalacją więc już jeżdżę na gazie ale jakbym nie miał, to bym nie założył :)
właśnie mi o to chodziło :pub:
ja też nie założyłbym :bigok:

remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”