co jest z tymi dieslami???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
byłem w diagtroniku i powiem, że chłopaki odwalają kawał dobrej roboty! i nie jest na pewno amatorka! Robili mi dwa auta i wyniki są imponujące.
co do TDI - uważam, że tymi autami powinny jeździć tylko wybrańcy jak Ferrari.
A tak na serio - trzeba się nauczyć jeździć TDI, dbać aby wymiany filtrów, olejów były robione na czas. Brać do serca porady wszystkich na tym forum.
W mojej rodzinie wszystkie auta to diesle Narazie najbardziej przypadł mi do gustu 1.9TDI 130@185KM oraz 3.2CDI.
do autra watku - sprzedaj TDI i kup sobie benzynkę albo Mazde (nie krzyczeć chłopaki na mnie, ale jest to chyba najmniej awaryjne auto)
pozdrawiam
co do TDI - uważam, że tymi autami powinny jeździć tylko wybrańcy jak Ferrari.
A tak na serio - trzeba się nauczyć jeździć TDI, dbać aby wymiany filtrów, olejów były robione na czas. Brać do serca porady wszystkich na tym forum.
W mojej rodzinie wszystkie auta to diesle Narazie najbardziej przypadł mi do gustu 1.9TDI 130@185KM oraz 3.2CDI.
do autra watku - sprzedaj TDI i kup sobie benzynkę albo Mazde (nie krzyczeć chłopaki na mnie, ale jest to chyba najmniej awaryjne auto)
pozdrawiam
Był MK4 jest AMG C30
[url=http://www.bearteam.pl][size=167][color=red]Bearteam.pl = >[/size][/color][/url][size=150][color=blue]Zapraszam na moja stronę![/color][/size]
[url=http://www.bearteam.pl][size=167][color=red]Bearteam.pl = >[/size][/color][/url][size=150][color=blue]Zapraszam na moja stronę![/color][/size]
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
O ile pamietam nie pisalem od kogo (tylko ze z forum vw golf) jezeli to wyszlo to nie ode mnie.uysy pisze:i niepotrzebnie...
Pamiętaj... kupujesz wiedzę wartą ogromne pieniądze... Akurat tam na forum zrobiłeś mi niedźwiedzią przysługę, sam wiesz czemu
[ Dodano: 20 Kwi 2007 10:10 ]
Zajmuje sie produkcja densytometrow poligraficznych, ktore zaprojektowalem w calosci sam. Jestem jedynym producentem w Polsce i jednym z kilku na swiecie. Do zaprojektowania takiego urzadzenia potrzebna jest spora wiedza z elektroniki, programowania mikrokontrolerow, fizyki swiatla, zagadnien zachowania sie farb offsetowych na roznych nosnikach. Poza tym zajmowalem sie grafika komputerowa na takim poziomie ze robilem reklamy dla TPSA, dla Alpinusa itp. Zajmuje sie tez fotografia i moje fotografie zdobywaly nagrody. Nie bede wiecej pisal bo to nie koniec, ale i tak wiem doskonale jakie beda reakcje niektorych na ta liste. Tak czy inaczej studencina przestalem byc ponad 20 lat temu, mam bardzo duza wiedze z kilku dziedzin i tylko tacy ludzie lub lepsi mi imponuja. Jezeli ktos jest nawet bardzo dobry w jednej dziedzinie to mi nie imponuje (choc moge go szanowac - to dwie rozne rzeczy).muchenz pisze:Czy doskonały programista musi się znac na fizyce ciała stałego (ew. fizyce kwantowej), która ma miejsce w mikroprocesorach?
NIE !!!!
Twój post wskazuje, że jesteś studenciną,
nie przesadzaj proszępiapia pisze:co do TDI - uważam, że tymi autami powinny jeździć tylko wybrańcy jak Ferrari.
[ Dodano: Pią Kwi 20, 2007 10:17 ]
a którą ? gdzie można to zobaczyć ?dziechu pisze:robilem reklamy dla TPSA
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- dziechu
- Forum Master
I tak mam WinOlsa. Napisze jeszcze raz - nie twierdze ze nie maja wiedzy, ze sa zli w tym co robia. Napisalem tyko grzecznie czy gdzies mozna taki program sciagnac. Mogli odpisac ze np. oni z tego zyja, ze moga pomoc, sprzedac a nie wyslac za darmo (przeciez tu tez nie dostalem za darmo) itd... Mam pretensje o bardzo chamskie, zupelnie nie na poziomie potraktowanie kogos, kto pierwszy raz wszedl na ich forum. Przeciez kiedy tu ktos pyta co jak i gdzie zrobic, to nikt nie wyzywa go od idiotow ktorzy chca ukrasc ciezko zapracowana wiedze innym forumowiczom, prawda? Nie wiem po co ciagle mi tu tlumaczycie ze digtroniki to fachowcy, przeciez nie twierdze ze nie (twierdze tylko ze takim fachowcem mozna dosc szybko zostac). Moj zarzut do chamski sposob zachowania na wlasnym forum i czesto glupawe odpowiedzi Tory na pytania szczegolnie poczatkujacych (niesamowita wynioslosc).cowboy pisze:czytałem Twoje boje na forum Diagtroników... i byłbys naiwny gdyby Ci ktoś podał linke do WinOlsa, albo wrzycił mapy na Forum
Ci ludzie z tego zyją, i naprawde drobne sprawy w programie są bardzo ważne...
Gdybyś napisał PW do Tory - dostałbyś pewnie "gotowca" do 1Zeta w postaci kości do wlutowania za dobre pieniądze...
[ Dodano: 20 Kwi 2007 10:21 ]
Np. kalendarz formatu A1 na rok 2001, moge wyslac kazdemu kto bedzie chcial:)
- dziechu
- Forum Master
A co, masz drukarnie?Corvax pisze:Hehe, no prosze dziechu, jaki ten swiat mały - znowu ktoś z branży
[ Dodano: 20 Kwi 2007 10:46 ]
Nie bede sie spieral bo atmosfera dialogu na diagtroniku opierala sie glownie na wzajemnym obrazaniu i wyzywaniu, wiec w emocjach moglem cos zapomniec, ale o ile pamietam nie podawalem szczegolow. Moze mozna to jeszcze sprawdzic. Jezeli zaszkodzilem Uysemu w jakis sposob, to zaluje i przepraszam, ale nikt nie wprowadzal mnie w tajniki wzajemnych relacji, nie mialem pojecia co mozna a co nie mozna pisac. Uysy mogl poprosic zebym sie nie chwalil, to napewno nikt by sie nie dowiedzial. Nawet jak tu ktos pyta, to pisze od kogo mam program ale nigdy nie napisalem za ile bo nie chce utrudniac Uysemu jezeli np. ma teraz ceny wyzsze. Kupilem od niego program a poza tym wiele mi pomogl przy problemach ktore sie potem pojawily przy montazu (z mojego powodu). Jezeli diagtroniki sa tak fajni jak Uysy to ok, ale dali d.... zachowujac sie jak (tu wstawic kilka obrazliwych okreslen) i tego im nie zapomne. Admin kazdego forum, kiedy ropoczyna sie zbyt ostra klotnia, zamyka lub lepiej usuwa temat. Tora natomiast kontynuowal. To nie na poziomie dobrego admina.cowboy pisze:z tego co ja pamietam podałeś kto i za ile
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
Zakładałem kilka tematów na forum Diagtronika , i musze napisac ze Bardzo mi pomogli a szczególnie Voss - konkretny gość bardzo dobry spec nie tylko od silników TDI.dziechu pisze:. Moj zarzut do chamski sposob zachowania na wlasnym forum i czesto glupawe odpowiedzi Tory na pytania szczegolnie poczatkujacych (niesamowita wynioslosc).
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
- dziechu
- Forum Master
Voss byl jedyna osoba ktora bardzo rzeczowo i grzecznie odpowiadal na moje pytania i nie wdawal sie w klotnie. Przeciez jasne ze nie wszyscy na tamtym forum sa tak 'nieprzyjemni', ale kilka osob, w tym Tora zachowali sie bardzo zle. Cynizm, ironia, pogarda - takimi slowami mozna okreslic ich stosunek do nowych i 'niewtajemniczonych'. Bylem swiadkiem jak Tora chamsko zjechal innych, kiedy zadawali pytania moze naiwne i oczywiste, ale Tora powinien pamietac ze teorii silnikow nie wyklada sie w szkole podstawowej i ze Tora tez pewnie kiedys nic nie wiedzial i zaczynal od 0, od zadawania prostych pytan. Tora to dobry fachowiec, ale swiadomosc tego mocno uderzyla mu do glowy i jest bardzo zarozumialy. Zapomina ze czasem moze rozmawiac ze znacznie lepszymi fachowcami z innych dziedzin i nie wolno ich ponizac. Tora bije mnie na glowie wiedza i doswiadczeniem w silnikach TDI, ale ja bije na glowe Tore wiedza i doswiadczeniem w 10 innych dziedzinach i wymagam TYLKO szacunku:)twardy pisze:szczególnie Voss - konkretny gość bardzo dobry spec nie tylko od silników TDI.
Gratuluje.dziechu pisze:Zajmuje sie produkcja densytometrow poligraficznych, ktore zaprojektowalem w calosci sam.
dziechu pisze: Jestem jedynym producentem w Polsce i jednym z kilku na swiecie. Do zaprojektowania takiego urzadzenia potrzebna jest spora wiedza z elektroniki, programowania mikrokontrolerow, fizyki swiatla, zagadnien zachowania sie farb offsetowych na roznych nosnikach. Poza tym zajmowalem sie grafika komputerowa na takim poziomie ze robilem reklamy dla TPSA, dla Alpinusa itp. Zajmuje sie tez fotografia i moje fotografie zdobywaly nagrody. Nie bede wiecej pisal bo to nie koniec, ale i tak wiem doskonale jakie beda reakcje niektorych na ta liste. Tak czy inaczej studencina przestalem byc ponad 20 lat temu, mam bardzo duza wiedze z kilku dziedzin i tylko tacy ludzie lub lepsi mi imponuja. Jezeli ktos jest nawet bardzo dobry w jednej dziedzinie to mi nie imponuje (choc moge go szanowac - to dwie rozne rzeczy).
I tu jest problem, bo nie doceniasz ludzi, którzy nie poprzez wykształcenie tylko praktykę zostali fachowcami. Dobry murarz czy dekarz jest ważniejszy niż densytometr.
Nie widzie potrzeby, żeby wszyscy fachmani mieli ukończone studia, bo i po co one np. murarzowi, piekarzowi czy mechanikowi. Nigdzie i nigdy nie wykorzystaliby zdobytej tam wiedzy, a upieczenie pysznych ciast to też jest sztuka i wymaga umiejętności i wiedzy.
Po za tym Twoja interdyscyplinarność powoduje (głowę daje), że ani nie jesteś bdb. elektronikiem, ani bdb. programistą, ani bdb. chemikiem czy grafikiem.
dziechu pisze: mam bardzo duza wiedze z kilku dziedzin i tylko tacy ludzie lub lepsi mi imponuja
heh to marnie skończyłeś z tą wiedzą jeżdżąc Golfem III. W przyszłości poprzestanę na mniejszej wiedzy i lepszym samochodzie.
- dziechu
- Forum Master
No widzisz, to jedna z rzeczy jakie robia diagtroniki, oceniaja ludzi negatywnie TYLKO na podstawie domyslow. Nie napisze jakie domysly ja moge miec o tobie, bo nie chce zeby mi skasowano te posty:) fakt jest taki ze stracilbys ta swoja glowe i to kilka razy. Nigdzie nie pisalem ze piekarz czy murarz musza miec studia, pisalem tylko ze wiedza piekarza czy murarza (czy Tory) mi nie imponuje i nie daje im uprawnien do obrazania innych. Co do auta, owszem, Golf III, kupiony za gotowke, za niecaly miesiac pracy. Nie mam zadnych kredytow i nigdy nie mialem. Gdybym chcial kupic auto na kredyt jak to robi wieszosc, mozesz sobie policzyc jakie auto moglbym kupic. A temat jest nie o jakiejs tam wiedzy, ale o zachowaniu ludzi na forum diagtronika.muchenz pisze:Po za tym Twoja interdyscyplinarność powoduje (głowę daje), że ani nie jesteś bdb. elektronikiem, ani bdb. programistą, ani bdb. chemikiem czy grafikiem.
dziechu napisał/a:
mam bardzo duza wiedze z kilku dziedzin i tylko tacy ludzie lub lepsi mi imponuja
heh to marnie skończyłeś z tą wiedzą jeżdżąc Golfem III. W przyszłości poprzestanę na mniejszej wiedzy i lepszym samochodzie
[ Dodano: 20 Kwi 2007 12:51 ]
P.S. Poza tym w Polsce nigdy madrosc nie szla w parze z zarabianymi pieniedzmi. Najmadrzejsi ludzi w tym kraju siedza na uczelniach, w instytutach i zarabiaja po 1500zl. Duze pieniadze zarabia sie inaczej, ale to inny temat.
Proponuję na to spojrzeć mniej psychologicznie a bardziej marketingowo... Forum DT czy MT to przedsięwzięcia typowo komercyjne mające na celu 2 rzeczy - przedstawienie tunera w złotej poświacie i ściągnięcie ludzi na sajta... Nie znam Tory osobiście ale Mastersa tak; to "deczko" inny człowiek niż mogłoby się wydawać z literek i myślę, że z Torą jest podobniedziechu pisze:No widzisz, to jedna z rzeczy jakie robia diagtroniki, oceniaja ludzi negatywnie TYLKO na podstawie domyslow.
[ Dodano: Pią Kwi 20, 2007 1:15 pm ]
i jeszcze... to, że ja oceniam zachowania na tych forach tak jak oceniam (pewnie podobnie do Ciebie) nic nie znaczy... Socjotechnika - wyjątki sa mało znaczące, ma trafiać do grupy docelowej i tyle
- dziechu
- Forum Master
Oczywiscie masz racje. Dlatego nie oceniam Tory czy innych, ale ich zachowanie. Zeby ocenic Tore, musialbym go znac osobiscie i to przynajmniej kilka lat. Dlatego tez nie lubie jak ktos ocenia mnie, zupelnie nie znajac i nigdy nie widzac na oczy. Tak sie nigdy i nigdzie nie robi, poza netem gdzie kazdy jest anonimowy (pozornie) wiec i 'odwazny';) Chyba nie warto kontynuowac tematu, bo nikt nikogo nie przekona a robi sie nieprzyjemnie.uysy pisze:to "deczko" inny człowiek niż mogłoby się wydawać z literek i myślę, że z Torą jest podobnie
P.S. Dostalem na priva wiadomosc od osoby ktora osobiscie pojechala do diagtronika i - cytat 'poczulem sie jak smiec'. Takze potwierdza bardzo zarozumiale i niefajne zachowanie na ich forum, zupelne olanie poza Vossem (znowu), wiec nie jestem sam. Tyle ze inni wola nie wchodzic w konflikt:)
[ Dodano: 20 Kwi 2007 13:25 ]
I na tym bedzie koniec.