Włącznik świateł
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Włącznik świateł
Chce zamontować sobie automatyczny włącznik świateł najlepiej byłoby zaraz za włącznikiem świateł (tam są wszystkie potrzebne przewody i ładnie pod nawiew za włącznikiem można schować moduł), szukałem po forum, ale nie znalazłem, może ktoś napisać, który kabel od czego jest ?? kostka jest bodajże na 16 albo 14 wtyków, ale widziałem, że u mnie nie wszystkie są podłączone.
[ Dodano: 20 Kwi 2007 16:28 ]
a mógłbyś podać linki do obrazów pełnej wielkości ?? (te sa do miniaturek )
[ Dodano: 20 Kwi 2007 16:28 ]
a mógłbyś podać linki do obrazów pełnej wielkości ?? (te sa do miniaturek )
to masz jeszcze oznaczenia wszystkich elementów oraz kolory kabli
[ Dodano: 20 Kwi 2007 17:17 ]
nie wiem czy znajdziesz coś prostszego , bo to co Ci posłałem to schemat bardzo czytelny , masz tam wszystko nawet numery styków w poszczególnych wyłacznikach
[ Dodano: 20 Kwi 2007 17:19 ]
np. nr. 58 to przełącznik świateł
[ Dodano: 20 Kwi 2007 17:17 ]
nie wiem czy znajdziesz coś prostszego , bo to co Ci posłałem to schemat bardzo czytelny , masz tam wszystko nawet numery styków w poszczególnych wyłacznikach
[ Dodano: 20 Kwi 2007 17:19 ]
np. nr. 58 to przełącznik świateł
jaki masz ten automatyczny wlacznik swiateł ??
kupowałes go na allegro ??
z tyłu wlacznika swiateł kazdy kabelek opisany ( symbolem )
do podlaczenia beda ci potrzebne swiatła pozycyjne , swiatla drogowe i stacyjka masa (-) wiadomo gdzie
takze
oznaczenie
56 - Swiatła drogowe
58R - Prawa pozucja
58L - Lewa pozycja
i podajrze
XZ jest to +12 stacyjka jesli jednak nie to prosze o sprostowanie
kupowałes go na allegro ??
z tyłu wlacznika swiateł kazdy kabelek opisany ( symbolem )
do podlaczenia beda ci potrzebne swiatła pozycyjne , swiatla drogowe i stacyjka masa (-) wiadomo gdzie
takze
oznaczenie
56 - Swiatła drogowe
58R - Prawa pozucja
58L - Lewa pozycja
i podajrze
XZ jest to +12 stacyjka jesli jednak nie to prosze o sprostowanie
posłużę Vagiem
a ja mam jeszcze jednopytanie, wszytko mniej więcej wiem, ale jednego nie jestem pewny.Jest przy właczniku świateł linia 56 i z czym trzeba ją zewrzec żeby światła zaczeły świecić?z linią x? bo jeden przewód od włącznika musze podłaczyć przed wł a drugi za. Czyli na chłopski rozum wydedukowałem że jeden do 56 drugi do x tak?
[ Dodano: 02 Cze 2007 19:17 ]
juz sam sobie odpowiedzialem.odpowiedz brzmi tak.
[ Dodano: 02 Cze 2007 19:17 ]
juz sam sobie odpowiedzialem.odpowiedz brzmi tak.