Gniazdo diagnostyczne...Gdzie mogę je znależć?????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gniazdo diagnostyczne...Gdzie mogę je znależć?????
witam wszystkich
Chciałbym podłączyć VAG-a do mojego MK3 z silnikiem 1Z ale nie mogę znależć gniazda diagnostycznego.Mój golf jest z 95 roku.Proszę o pomoc dobrze by było jakby ktoś zrobił fotke i jakiś mały opis.Z góry dzięki i pozdrawiam.
Chciałbym podłączyć VAG-a do mojego MK3 z silnikiem 1Z ale nie mogę znależć gniazda diagnostycznego.Mój golf jest z 95 roku.Proszę o pomoc dobrze by było jakby ktoś zrobił fotke i jakiś mały opis.Z góry dzięki i pozdrawiam.
koło popielniczki.
wyciągnij popielniczkę, a następnie po prawej stronie masz zaślepkę złącza diagnostycznego.
wyciągnij popielniczkę, a następnie po prawej stronie masz zaślepkę złącza diagnostycznego.
SERIALIK :) tak sie powinno odnawiać samochodziki http://www.voodoo-people.com/~daz/mull/wmv/
JAK TANKOWAĆ BEZ OGRANICZEŃ http://video.interia.pl/obejrzyj,film,33697,sortuj,sm,st,18303,pozycja,6,Stacja_benzynowa
JAK TANKOWAĆ BEZ OGRANICZEŃ http://video.interia.pl/obejrzyj,film,33697,sortuj,sm,st,18303,pozycja,6,Stacja_benzynowa
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Gniazdo diagnostyczne...Gdzie mogę je znależć?????
Sądząc z tego co piszesz nie jesteś biegłym w tych sprawach. Radzę uważać by nie nakopać sobie w ustawienich twojego TDI bo może być źle. Może lepiej warto pojechać do kogoś kto się zna.GieniomaN pisze:witam wszystkich
Pozdrawiam
Brrr...Aż mnie zatrzęsło....Nadmierna i bardzo przesadzona ostrożność, gniazdo jest po to by komunikować się z furką... Ta przestroga koresponduje z inną: lataj synku nisko i powoli...Lennox pisze: Sądząc z tego co piszesz nie jesteś biegłym w tych sprawach. Radzę uważać by nie nakopać sobie w ustawienich twojego TDI bo może być źle. Może lepiej warto pojechać do kogoś kto się zna.
Jeśli pod pojęciem grzebania rozumiesz odczyt parametrów to grzeb jak najbardziej, po to te gniazdo jest, to żadna czarna magia, wiedza dostepna dla każdego. Nie tak prosto zmienić parametry, a te które zmienić można, nie są tak od ręki dostepne i ich zmiana nie jest dowolnie możliwa.GieniomaN pisze:Nie mam zamiaru nic tam grzebać
Od trzech lat zaglądam regularnie do swojej furki, nic przypadkowo nie tak nie zrobiłem (większość userów tego forum również). A przecież, o zgrozo, na początku nic o VAG-u nie wiedziałem. Nieodpowiedzialny byłem? Demonizujesz VAG-a! To tylko program!!!Lennox pisze:A niech Cię trzęsie, twój problem. Uważam tylko że jeżeli ktoś nie zna się na poruszaniu po Vagu to przez przypadek można coś zrobić nie tak.
Nie rouzmiem takiej uszczypliwości z Twojej strony.
A jak ktoś się nie zna na "poruszaniu się po Vagu" to szybciutko załapie, to jeden z łatwiejszych w obsłudze programów (Excel np. znacznie powazniejszy). Nie pozna VAG-a ten, kto tak jak Ty, bedzie do niego jak do jeża podchodził.
figurel pisze:Od trzech lat zaglądam regularnie do swojej furki, nic przypadkowo nie tak nie zrobiłem (większość userów tego forum również). A przecież, o zgrozo, na początku nic o VAG-u nie wiedziałem. Nieodpowiedzialny byłem? Demonizujesz VAG-a! To tylko program!!!
A jak ktoś się nie zna na "poruszaniu się po Vagu" to szybciutko załapie, to jeden z łatwiejszych w obsłudze programów (Excel np. znacznie powazniejszy). Nie pozna VAG-a ten, kto tak jak Ty, bedzie do niego jak do jeża podchodził.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Nie podchodzę do niego jak do jeża, troszkę źle to odebrałeś.figurel pisze:Od trzech lat zaglądam regularnie do swojej furki, nic przypadkowo nie tak nie zrobiłem (większość userów tego forum również). A przecież, o zgrozo, na początku nic o VAG-u nie wiedziałem. Nieodpowiedzialny byłem? Demonizujesz VAG-a! To tylko program!!!Lennox pisze:A niech Cię trzęsie, twój problem. Uważam tylko że jeżeli ktoś nie zna się na poruszaniu po Vagu to przez przypadek można coś zrobić nie tak.
Nie rouzmiem takiej uszczypliwości z Twojej strony.
polecam Vag-com......tu masz stronkę w której jest co nieco opisane ... http://www.vw-passat.pl/index.php?optio ... 7&Itemid=9GieniomaN pisze:VAG