DAJCIE SOBIE SPOKOJvw_vandal pisze:arek wamej napisał/a:
ja swoim AAZ jeżdżę wcale nie najwolniej i jakoś nie zamieża patrzyć do zdechowa.
Ale ja tu mówie o 1Y z turbo a nie o AAZ.
arek wamej napisał/a:
Jadąc z prędkością ok. 100 km/h nie opłaca się redukować bo taki "mieszaniec" znakomicie zbiera się zarówno na 5 i na 4.
Jaki mieszaniec ?? 1Y z turbo?? a co do tego zbierania na 4 i 5 biegu to coś nie tak może są te biegi takie same
arek wamej napisał/a:
Po drugie jak umiesz jeździć turbo dieslem to mniej ci będzie palił niż wolnlssący diesel.
A miałeś kiedyś diesla ?? Ja miałem i wątpie czy turbo jest oszczędnieje ale nie o to tu chodzi ja kupiłem TD aby cieszyś się jazdą i przy tym nie becelować na CPN.
Jak bym chciał ekonomicznie jeżdzić to kupił bym diesla !!!Mój pali przy prędkościach 140-160 na trasie powiedzmy 6 litrów i niech jest !!
A co do tej eko jazdy nie będę głupiał żeby wbijać bieg co 2,5 tyś z górki na luzie a z bagażnika wyciągać koło,lewarek,klucze itp. aby lżejszy był.
[ Dodano: 22 Kwi 2007 16:35 ]
lukopr, ale chociaż popatrz po katalogach w 1.9 D są inne tłoki i pierścienie niż w TD
NIKT NIE ZWRACA WAM UWAGI JAK WYCISKACIE WSZYTSKO CO MOZLIWE ZE SWOICH TD, TDI. TO PO CO TERAZ SIE TAK DENERWUJECIE TYM ZE KTOS CHCE UTURBIC 1Y?
KAZDY ZROBI JAK BEDZIE UWAZAL A TAKIE KRYTYKOWANIE DO NICZEGO NIE PROWADZI