Metalowy przewód płynu chłodzącego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Metalowy przewód płynu chłodzącego
Witam po ciężkich bataliach z cieknącym układem chłodzenia zauwazyłem że paruje mi delikatnie metalowy przewód. Więc trzeba go wymienić, czy ktoś z was wie moze ile taki przewód kosztuje do silnika 1.8 RP.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
ciężka sprawa;) przewody metalowe kosztują średnio od 30 do 100 zł (zalezy gdzie i jaka), przerabiałem to pół roku temu, z tym że ja akurat nie dostałem takiej jak potrzebowałem i skończyło sie na wycięciu 10 cm z tej rurki i wstawieniu kawałka węża..... do sklepu proponuje zabrac tą metalową rurke bo jak pan w sklepie wyciągnie katalog bo rurki do siebie strasznie podobne;)
proponuje poszukac wstępnie na : http://sklep.intercars.com.pl/ tylko ceny to oni mają......
proponuje poszukac wstępnie na : http://sklep.intercars.com.pl/ tylko ceny to oni mają......
Witam. chyba zrobie tak jak mówicie poprostu przecieki zastąpie gumowym i bedzie gites.
Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Maj 03, 2007 12:28 am ]
Witam. i jak mówiłem tak zrobiłem dwa trójniczki, metr gumowego i poskładałem do kupy.
Po obejrzeniu metalowego przewodu az dziwne ze jeszcze niepekł, pukłem lekko wkrętakiem i odpadł kawałek rdzy odsłaniając dwie dziórki wielkości łebka szpilki.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Maj 03, 2007 12:28 am ]
Witam. i jak mówiłem tak zrobiłem dwa trójniczki, metr gumowego i poskładałem do kupy.
Po obejrzeniu metalowego przewodu az dziwne ze jeszcze niepekł, pukłem lekko wkrętakiem i odpadł kawałek rdzy odsłaniając dwie dziórki wielkości łebka szpilki.
Pozdrawiam.
metalowa rurka
Miałem ten problem w MK2 1.6 D kupiłem nową rurkę 50 zl
Ale z wymianą jest zabawa na 2 godz. proponuje odkręcić
filtr ojeju przed wymianą rurki , o wiele łatwiejsza wymiana!
Pozdrawiam
Krzysiek
Ale z wymianą jest zabawa na 2 godz. proponuje odkręcić
filtr ojeju przed wymianą rurki , o wiele łatwiejsza wymiana!
Pozdrawiam
Krzysiek
Linux Only
VW 1.6 Diesel
VW 1.6 Diesel