[Passat B2] Czy głowica z 1.9 pasuje?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

domel-mz
Nowicjusz
Nowicjusz

[Passat B2] Czy głowica z 1.9 pasuje?

Post autor: domel-mz » pn kwie 30, 2007 22:15

Witam. Mam passata B2 1.6 td i mam pytanie bo podobno uszczelka z 1.9 td metalowa pasuje ale czy też głowica z 1.9 ? Bo przymieżam się do rozebrania silnika - dokładnie niewiem co jest z nim - robi ciśnienie w przewodach wodnych(jedyny obiaw-nic więcej)

i za jednym razem jak można wzmocnić - (co zrobić z pompą wtryskową i turbiną) bo intercooler narazie mam w planach
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2007 12:48 przez domel-mz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: zaprzal » wt maja 01, 2007 00:18

uszczelka pasuje plug & play ale tylko w silnikach z hydrauliczna glowica... Czy w passacie B2 sa plytki czy hydraulika to powinienes sam sprawdzic zeby sie nie zdziwic :) Jesli hydraulika to glowica z 1.9 tez pewnie podejdzie tylko niektorzy sie skarza na spadek kompresji i trudnosci z odpalaniem na zimno...

[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: RobertP » wt maja 01, 2007 07:15

zaprzal pisze:tylko niektorzy sie skarza na spadek kompresji i trudnosci z odpalaniem na zimno...
może uszczelki pod nią zakładaja za grube ??? :-k :-k :-k

remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: zaprzal » wt maja 01, 2007 08:38

RobertP, nie wiem, ale u niektorych sie to nie sprawdza. U innych wrecz przeciwnie

[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]

domel-mz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: domel-mz » wt maja 01, 2007 13:32

Sam tem silnik składałem i ma hydrałlike. Powiedzcie mi jeszcze jak z twałością na pękanie jest z tą z 1.9 i 1.6 i jak tą uszczeklę dobrać aby była dobra kompresja. i jeszcze jedno czy popychacze chydrauliczne do 1.9 da sie przelożyc bo mam nowe. (Dziekuję za zainteresowanie)

Jeszcze jedno czy mogło mi wydmuchać uszczelkę między tulejami i dmuchać do kanału wodnego?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”