"Zimny" dolot - ile stopni zimniejsze swiece??
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
"Zimny" dolot - ile stopni zimniejsze swiece??
Mam zamonowany stozek z tzw. "power rura" a konkretnie to dorobilem tunel obok chlodnicy coby mi dobrym zimny powietrzem uderzal w storzek , mam tez juz wydajniejsze wtryskiwacze zalorzone, a wydech wkrotce , ile stopni zmniejsze swiece musze kupic, chodzi oczywiscie o 1,8 PF
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
no dobra, ale czy planujesz tak zwiekszyc moc silnika zeby zmiejszac ciepłote świec?Golf GTi pisze:jak po co masz przeciez zimniejsze powietrze na dolocie, wiec tez temperatura pracy silnika jest inna miejsza.
mądre książki typu C. Bell zalecają zmniejszenie ciepłoty o jeden stopień przy zwiększeniu mocy o każde 50 ps.
a wątpie w te +50KM z PF
dopręzyłes motor, jakie paliwo lejesz? bo jesli tego nie zrobiłes to nie ma podstaw do zmiany ciepłoty swiec
www.vrservice.pl
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no tak Borys tu masz calkowita racje bo + 50 km z PF to juz duzo ,a ja mysle ze z wydechem i portingiem glowicy max + 35 - 40 km da sie zrobic, w tej chwili mysle ze ze 112 -115 km powinien miec bo te wtryskiwacze i dolot cos tam daly ,widze jak auto caczelo pracowac szczegolnie ten wyzszy zakres obrotowy , jedno mnir ylko dziwy dlaczego ten PF idze wiecej niz 7000 RPM ????? , na moje oko jakies 7200 -7400 odcina paliwo. Wiec jak razdisz z tymi swiecami????
[ Dodano: Pon Kwi 30, 2007 10:30 ]
a i pewnie jakis soft trza zmienic bo orginalny to chyba nebardzo.
[ Dodano: Pon Kwi 30, 2007 10:31 ]
a paliwo 98" only )
[ Dodano: Pon Kwi 30, 2007 10:30 ]
a i pewnie jakis soft trza zmienic bo orginalny to chyba nebardzo.
[ Dodano: Pon Kwi 30, 2007 10:31 ]
a paliwo 98" only )
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
mam pytanie i to dziwne niech ktoś mądry wytłumaczy i doradzi... mam gti 16v z oznaczeniem kr ale kolektor dolotowy jest ten wąrzszy bo są dwa o większej średnicy i mniejszej i zawsze myślałem że kr ma ten większy (zwęrzany przy świecach) a pl mniejszy który jest króry bo już nie rozumiem???? i czy 16-nastka z lpg na blosie dalej ma spadek mocy? i czy duży? i w jaki sposób mu powiękrzyć zagrodę z kucykami???
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
zależy jaki masz ten 1,8 gaźnik czy wtrysk jak wtrysk to powinien mieć do setki coś ponad 10-yche twój silnik jak każdy ma symbol i znajdzieszsz go na bloku silnika a co do zrobienia dzióry w obudowie filtra to nie musisz tego robić tam masz taką zwęszkę zwaną trąpka którą spokojnie możesz wyjąć i wlot się dużo zwiększa i dzwięk silnika na obrotach ładniejszy... co do zwiększenia mocy ... masz lpg no to blos 350zł lub lepiej ale drożej sekwencja 1300zł stożek 100zł czip 220zł i byloby dużo lepiej
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie ma to najmniejszego sensu w silniku N/A, gdybyś miał motor dołądowany to byłoby to wręcz niezbędne, ale u Ciebie to nie ma sensulukasz_zn pisze: czy mógbym założyć intelcooler i czy to pomoże a jako pomoże to prócz samego intecoolera coś trzba dokupić bo uruchomić(jakieś wentylatory czy cos takiego?-nie mogłem nic podobnego znaleść, ale może źle szukałem
Jak zwiększasz ilość powietrza idącą do silnika to załóż jeszcze zamiast zwykłego filtra sportową wkładkę, ale TYLKO jak założysz blosa. W zwykłej nie kombinuj z tą rurą.
W instalce 1-gen. z mikserami gaz może Ci dobrze nia działać !!! Gazownicy mówią wtedy o "zdmuchiwaniu gazu", tylko przy lepszych instalkach możesz nie mieć podciśnienia w kolektorze.
W instalce 1-gen. z mikserami gaz może Ci dobrze nia działać !!! Gazownicy mówią wtedy o "zdmuchiwaniu gazu", tylko przy lepszych instalkach możesz nie mieć podciśnienia w kolektorze.
Ostatnio zmieniony wt maja 01, 2007 17:44 przez toledo, łącznie zmieniany 1 raz.
skoro juz mowa o PFie, mam takie pytanko, gdzie zwiększyć dawkę gazu, zeby lepiej szedł na gazie ?? BO tak czy siak, wiecej jeszcze na gazie niz na benie, i przydało by sie wiecej mocy na tym gazie, pali mi narazie 10/100, ale jakby ktos mogl mi powiedizec jak zwiekszyc jego dopływ, zeby naprzykład palił 12/100 ale zeby miał większego kopa.
Instalke mam I generacji. I jak potem wyregulowac.
Instalke mam I generacji. I jak potem wyregulowac.