Jeden problem z głowy, teraz drugi ...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
W tym przypadku doszukiwalbym sie winy sprzeglabogik pisze:gdy przy gwałtownym naciśnieciu pedału gazu np z 2000-2500 obrotów(najczesciej od 3 biegu w góre) silnik zaczyna przyśpieszać obroty idą w góre tak do 3000 po czym spadają , wrażenie jest takie jakby silnik chciał przyśpieszyć w miejscu a jednak nie przyspiesza :/
wodka 20zl kieliszek 5zl sok pomaranczowy 3zl spojzenie matki otwierajacej drzwi... bezcenne...
Petrygo 5.5l - otwórz obieg nagrzewnicy i poczekaj jak się dobrze odpowietrzy..bogik pisze:hmm no nie wiem może już trzeba płyn w chłodnicy zmienić? bo może przyszedł czas na niego pewnie od nowośći nie był zmieniany :/ a co może być z tym przyśpieszaniem? a jaki najlepiej pły kupić petrygo borygo? czy może ze ewentyalnie mieszać czy raczej nie? i ile wchodzi tego płynu?
pompe kupiłem nowa 3 barową, bo były tez 1 barowe do motoru 1.4 wiec mi to odradzili, ale ten problem pojawiał sie wczesniej nie po wymiane pompy, wiec pompka raczej odpada,
a moze to wina zle ustawionego zapłonu? bo po wymianie uszczelniaczy miałem z początku źle ustawiony zapłon najpierw był strasznie zamulony na każdym biegu, wiec pojechałem zeby ustawił zapłon ale coś źle zrobił to było słychać stykanie zaworów, wiec pojechałem znowu do mechanika zeby poprawić to, teraz może jest znowu źle ustawiony??
a moze to wina zle ustawionego zapłonu? bo po wymianie uszczelniaczy miałem z początku źle ustawiony zapłon najpierw był strasznie zamulony na każdym biegu, wiec pojechałem zeby ustawił zapłon ale coś źle zrobił to było słychać stykanie zaworów, wiec pojechałem znowu do mechanika zeby poprawić to, teraz może jest znowu źle ustawiony??
- Paweł Marek
- V.I.P.
założyłeś 3 barową pompę do .auta które wymaga 1,2 barowej, nie jestem pewien czy regulator ciśnienia skompensuje aż taką różnicę. Ale zasięgnął bym czyjejś rady robiąc coś takiego.bogik pisze:gdy przy gwałtownym naciśnieciu pedału gazu np z 2000-2500 obrotów(najczesciej od 3 biegu w góre) silnik zaczyna przyśpieszać obroty idą w góre tak do 3000 po czym spadają , wrażenie jest takie jakby silnik chciał przyśpieszyć w miejscu a jednak nie przyspiesza :/, natomiast przy delikatnym wciskanie gazu tego efektu nie ma
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.