Co to za czesc pod maska?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Co to za czesc pod maska?
Jw.
1. Przypomina mi to jakiś bezpiecznik, ale nie mam pojęcia czemu to służy?
2. Korzystając z okazji, może ktoś podpowie, dlaczego w moim Mk3 wskaźnik temp cieczy chłodzącej ledwie się podnosi [1mm] i tak już stoi, nie podnosi się dalej. Dodam tylko jeszcze, że termostat wydaje się być dobry.
3. Czy delikatne szarpanie, zawsze spowodowane jest zasyfionym nastawnikiem?
MK3/TDI/90PS/94r.
Pozdrawaim
2. Korzystając z okazji, może ktoś podpowie, dlaczego w moim Mk3 wskaźnik temp cieczy chłodzącej ledwie się podnosi [1mm] i tak już stoi, nie podnosi się dalej. Dodam tylko jeszcze, że termostat wydaje się być dobry.
MK3/TDI/90PS/94r.
Pozdrawaim
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2007 12:29 przez Kapitan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
tak to jest bezpiecznik, nie jestem pewniena ale to moze być ten od świec żarowych. apropo wskaźnika cieczy to jesli się nie podnośi to raczej termostat po czym sądzisz ze jest sprawny, jeśli myślisz ze gdy byłby niesprawny to nie grzało by ci ogrzewanie to nie ogrzewanie tak czy tak działa. Termostat mozesz sprawdzić tak: zapal auto poczekaj z 5 minut i jeśli górny wąż chłodnicy bedzie miał taką samą temperature jak dolny czyli jeśli dolny tez bedzie ciepły to masz termostat do wymiany. najczesciej siada w nim uszczelka albo sie przywiesza koszt nowego to jakies 35 zł najlepiej Wahler.
NIE SZATA ZDOBI CZŁOWIEKA LECZ LOGO NA MASCE VW I WSZYSTKO JASNE !!!!
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
Właśnie tak sprawdzałem, ale sprawdzę jeszcze raz dla pewności!Przewodnik pisze:Termostat mozesz sprawdzić tak: zapal auto poczekaj z 5 minut i jeśli górny wąż chłodnicy bedzie miał taką samą temperature jak dolny czyli jeśli dolny tez bedzie ciepły to masz termostat do wymiany. Wahler.
Odnośnie tego bezpiecznika, jest on przepalony. Czy są jakieś konsekwencje tego?
Kontrolka świec żarowych działa, bynajmniej świeci się króciutko po przekręceniu kluczyka w stacyjce [:
to nie jest bezpiecznik świec żarowych w komorze spalania !!!! Jeżeli masz spalony bezpiecznik na podszybiu to po prostu świece do podgrzewania płynu chłodniczego nie będą Ci się załączałyKapitan pisze:Odnośnie tego bezpiecznika, jest on przepalony. Czy są jakieś konsekwencje tego?
poczytaj mój poprzedni post
Re: Cóż to takiego...?
Kapitan pisze:Jw.
[url=http://images21.fotosik.pl/241/020b937f19281e50med.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images20.fotosik.pl/296/b0e5250975b8d5dbmed.jpg]Obrazek[/URL]
MK3/TDI/90PS/94r.Ja mam taki bezpiecznik i jest on od grzania swiec zarowych a nie od podgrzewania plynu chlodzacego bo tych swiec od podgrzewania plynu chlodzacego u mnie nie ma wiec moze ten bezpiecznik obsluguje to i to.
Pozdrawaim
jaki masz silnik ?? od świec żarowych jest bezpiecznik nad skrzynką z przekaźnikamimular pisze:MK3/TDI/90PS/94r.Ja mam taki bezpiecznik i jest on od grzania swiec zarowych a nie od podgrzewania plynu chlodzacego bo tych swiec od podgrzewania plynu chlodzacego u mnie nie ma wiec moze ten bezpiecznik obsluguje to i to.
Pozdrawaim