Tunning 1z za 10 gr. fotoporada
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Ja kupiłem z Viaken-a www.viaken.pl. Tylko, że jest tki mały zonk. Interfejs na optoizolatorach nie chciał działać z Mk3 1Z. Działa ten na max 232. Kosztuje 35 zł, więc się nawet robic nie opłaca. Ten Viaken to dziwna firma, bo u nich wszystko dziła, a u Ciebie mało, dlatego mówię o tym na MAX232 z góry - bo sprawdzone Kupiłem od nich niedawno interfejs do BMW i pupa - nie działa, a oni swoje..
mischa
MK3 1.9 TDi GT 1Z
109 KM, 246 Nm -40/-40 mm, ATE PowerDisk, rozpórki
MK3 1.9 TDi GT 1Z
109 KM, 246 Nm -40/-40 mm, ATE PowerDisk, rozpórki
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
twardy pisze:może bedzie dzialac z przejściówką ,
damcio151 pisze:ponoć na przejściówce dobrze nie działa
nie bedzie sprawdzalem u siebie przejsciowke com ---> usb i kupa byla , ratuje jedynie kupienie PCMCIA z RS232 jednak taniej wychodzi kupno fejsu pod USB (koszt ok 100 - 130zl) mam taki i doskonale sie sprawdza
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- Adamm
- V.I.P.
- Kontakt:
kupowalem tu www.telwis.pl ---> bo moglem odebrac od reki i na miejscu
koles wporzadku, ma dobry sprzecik
, ja kupowałem na allegro ....... plus jest taki , że mam wieczną gwarancję , choć sprzedawca trochę uciekał przede mnąAdamm pisze:kupowalem tu www.telwis.pl ---> bo moglem odebrac od reki i na miejscu
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Cos sie zjeba**
Podczas jazdy przy wkrecaniu na obroty slychac jakies dziwne syczenie jakby zasysanie czy dmuchanie powietrza, trudno okreslic. Na postoju jak go gazuje to nic nie slychac, Auto nic na mocy nie straciło. Wczoraj wieczorem jeszcze wszystko bylo OK. Co to moze byc?
Podczas jazdy przy wkrecaniu na obroty slychac jakies dziwne syczenie jakby zasysanie czy dmuchanie powietrza, trudno okreslic. Na postoju jak go gazuje to nic nie slychac, Auto nic na mocy nie straciło. Wczoraj wieczorem jeszcze wszystko bylo OK. Co to moze byc?
Nigdy nie rozmawiaj z debilem - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, potem pokona doświadczeniem...
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
U mnie dziala bez problemu. Mam interfejs z RS i tez nie mam RSa w laptopie. Kupilem konwerter USB-RS232 i wszystko dziala ok:)Adamm pisze:nie bedzie sprawdzalem u siebie przejsciowke com ---> usb i kupa byla
[ Dodano: 07 Maj 2007 18:50 ]
Mozliwe ze gdzies rozszczelnilo sie polaczenie turbo-kolektor ssacy, kiedy turbo mocno dmucha, slychac syczenie uciekajacego powietrza.ryger pisze:dziwne syczenie jakby zasysanie czy dmuchanie powietrza
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Juz znalazłem: była pęknięta guma, która łączyła kolektor ssący z jedną z tych długich rur, która idzie od intercooler'a narazie zakleilem tasma patex a jutro zmienie gumę. Dzięki wszystkim za porady!!
[ Dodano: 07 Maj 2007 22:47 ]
Serdeczne dzięki za info!
[ Dodano: 07 Maj 2007 22:47 ]
wracając do VAG'a skorzystam z oferty Adamm-a wydaje się być interesująca!Adamm pisze:koles wporzadku, ma dobry sprzecik
Serdeczne dzięki za info!
- Adamm
- V.I.P.
- Kontakt:
jesli na kacie by Ci tak zaczela pracowac to bys sie musial martwic
u mnie po wywaleniu kata i wstawieniu puszki tez swiszczy ze az sie znajomi pytaja gdzie policja jedzie a turbo mam niedawno wymieniane na nowe
u mnie po wywaleniu kata i wstawieniu puszki tez swiszczy ze az sie znajomi pytaja gdzie policja jedzie a turbo mam niedawno wymieniane na nowe