jak pomalowac zaciski by niczego nie popsuc?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak pomalowac zaciski by niczego nie popsuc?
jak w temacie. czy lepiej sprayem czy pedzlem? jak zabezpieczy cklocek by pozniej ladnie odbijal?
nowe świerze fotki wnętrza - radio,vento tunel,zegary, nakładki alu od audi tt, polerka wydechu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
No ja raczej nie polecam tak bo po pierwsze nie mozesz pomalowac blaszek po których chodzi zacisk bo bedziesz mial to co kolega w renualt , a po drugie piękkkknie to bedzie wygladalo jak bedziesz mial polamowane klocki tarcze zacisk i wszystko do okoła...$iwy pisze:Nawet jak pomalujesz kawalek tarczy to sie wytrze i bedzie ok.
Weź wyczysc ładnie szczotką drucianą i pomaluj powoli pędzelkiem to co chcesz czyli sam zacisk(bez klocków i tarczy noi blaszek) i bedzie to ładnie wyglądało
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Najlepszy!!!Hammerite podobno jest dobry do tego
Maluj pędzlem, odtłuszcz tylko i jechana. Niczym się nie przejmuj, nic nie zepsujesz
Bezsensu przepłacaćPawel-b28 pisze:albo kup taką specjalną do zacisków
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
Mistrzu najlepiej jak masz tjuningowac juz swojego Vw to rozkręć mu docisk!! (takie dwie srubki z tyłu docisku;))i przeczysc mu prowadnice sprawdz tłoczek... a póżniej mozesz walczyc z tą farbą.. wtedy nie bedziesz mial problemow tak jak kolega z chamulcami!!!!!
[ Dodano: 12 Maj 2007 00:08 ]
jak źle pisze to Mnie poprawcie!!!!!!!!!!(nawet vw potrzebuje czasami malego przeglądu hamulców)jak źle pisze to Mnie poprawcie!!!!!!!!!
[ Dodano: 12 Maj 2007 00:08 ]
jak źle pisze to Mnie poprawcie!!!!!!!!!!(nawet vw potrzebuje czasami malego przeglądu hamulców)jak źle pisze to Mnie poprawcie!!!!!!!!!
VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Dobrze piszesz ale... czy jest sens ? Skoro hamulce dobrze działają to po co rozkręcać? 3 min, przerwa na piwo, 3min II warstwa i robota skończonajak źle pisze to Mnie poprawcie!!!!!!!!!!(nawet vw potrzebuje czasami malego przeglądu hamulców)jak źle pisze to Mnie poprawcie!!!!!!!!!
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
tak sie składa że właśnie jestem w trakcie "regeneracji" kół łącznie z hamulcami - wymieniłem tarcze... linki hamulcowe .klocki...łożyska ... na dniach naprawiam to co sie znalazło przy poprzednich czynnościach i jedyne co zostało to posmarować zaciski na jakiś kolorek (prawdopodobnie niebieski)slimak20 pisze:Mistrzu najlepiej jak masz tjuningowac juz swojego Vw to rozkręć mu docisk!! (takie dwie srubki z tyłu docisku;))i przeczysc mu prowadnice sprawdz tłoczek... a póżniej mozesz walczyc z tą farbą.. wtedy nie bedziesz mial problemow tak jak kolega z chamulcami!!!!!