Poziom płynu wspomagania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Vito Corleone
- Mały gagatek
Poziom płynu wspomagania
Czesc.
Wydaje mi się, ze kierownica w moim mk3 za ciezko chodzi. Dodatkowo przy max skręcie slysze dziwne piski. Sprawdzam poziom plynu wspomagania (na rozgrzanym silniku ale wylaczony) i na miarce widze z jest grubo ponad max! Wlasciwie to poziom siega do konca miarki pod grzybek prawie. Jak mam to rozumiec? Golfa kupilem ponad mies temu, sam przy tym nie grzebalem wczesniej. Moze poprostu jakos spuscic olej i wymienic na nowy i zalac odpowiednia ilosc? Dziekuje za ew uwagi.
Wydaje mi się, ze kierownica w moim mk3 za ciezko chodzi. Dodatkowo przy max skręcie slysze dziwne piski. Sprawdzam poziom plynu wspomagania (na rozgrzanym silniku ale wylaczony) i na miarce widze z jest grubo ponad max! Wlasciwie to poziom siega do konca miarki pod grzybek prawie. Jak mam to rozumiec? Golfa kupilem ponad mies temu, sam przy tym nie grzebalem wczesniej. Moze poprostu jakos spuscic olej i wymienic na nowy i zalac odpowiednia ilosc? Dziekuje za ew uwagi.
My spirit you cannot breeaaak!
- Vito Corleone
- Mały gagatek
- Vito Corleone
- Mały gagatek
Ktory przewod odpiac zeby wyssac plyn przy pomocy pompy. Pompa jezeli sie nie myle jest w poblizu zbiorniczka wstecz i jeden przewod ze zb idzie do niej a drugi na druga strone auta. Z pompy z kolei jest ten dochodzacy ze zbiornika i drugi wychodzacy rowniez na 2 strone auta i ktory to teraz ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nadmiar płynu wypuścisz jakimś węzykiem, jaki wino z dymiona, lub strzykawką.
Zdejmij pasek z pompy i ręką oceń czy ma luzy i chrobocze jak pokręcisz. Jeśli tak jest nie naciągaj mocno paska bo masz kończące sie łożysko i dokończysz je. Wymień to łożysko zwykle to wystarcza żeby pompę uratować.
Zdejmij pasek z pompy i ręką oceń czy ma luzy i chrobocze jak pokręcisz. Jeśli tak jest nie naciągaj mocno paska bo masz kończące sie łożysko i dokończysz je. Wymień to łożysko zwykle to wystarcza żeby pompę uratować.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Vito Corleone
- Mały gagatek
Czyli odwrotnie zinterpretowalem ciag przewodow. Rozumiem ze ten ktory idzie z pompy do zbiorniczka to bedzie tloczacy i nalezy go wlasnie odpiac?dziejo pisze:pompa jest napedzana paskiem klinowym i jest po przeciwnej stronie zbiorniczkaVito Corleone pisze:Pompa jezeli sie nie myle jest w poblizu zbiorniczka
Co do lozyska (a takze wymiany plynu) dam znac najwczesniej za tydz, opisze jak mi to poszlo, dzis juz kanal zamknalem....
- Paweł Marek
- V.I.P.
nic nie odpinaj, jeśli chcesz nadmiar płynu odciągnąć to wyciąg ze zbiorniczka.Vito Corleone pisze:Rozumiem ze ten ktory idzie z pompy do zbiorniczka to bedzie tloczacy i nalezy go wlasnie odpiac?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- zamioculcas
- Użytkownik
- Kontakt:
- Vito Corleone
- Mały gagatek
ja tak samo nie wiem czy u mnie nie kreci sie przypadkiem za ciezko w passacie b5 ojca kierowniaca mozna krecic 1 palcem co prawda jest to troche niebezpieczne bo na trasie lekko ruszysz kierownica i samochod zmienia tor jazdy niewiadomo kiedy a u mnie w mk3 mam opony 185/60 trzeba jednak troszke sily wlozyc 1 palcem kierownica nie zakrece plynu jest ok , nic sie nie slizga a nie mam porownania bo nigdy nei jechalem innym golfe jak jest u was z durzym oporem kreci sie kierownica ??