hmmm... no chyba zidentyfikowałem... ale tak naprawdę to nie jestem pewny jak to sprawdzić... pisało w archiwum, żeby odpiąć kabel, próbowałem, ale jest jakiś twardy, do tego ma końcówkę taką jak mają przewody paliwowe - i dałem sobie spokój, bo się bałem popsuć w końcu mechanikiem nie jestem i wolę nie ryzykować mam toto jak w archiwum - odczepić i patrzeć jakie efekty? (mają podobnież zlecieć obroty, nawet do zgaśnięcia).crash pisze:ten grzybek jest przy aparacie zapłonowym prowadza do aparatu kable od swiec , a ten cały grzybek przyspieszacz zapłonu to takie cos metalowego czy z jakiegos innego badziewia zrobione , jest przyczepione do aparatu i odchodzi od tego wezyk .... łatwo sprawdzic czy działa poprawnie . (dokładniejszych namiarów jak to zidentyfikowac to sie nie da chyba .) pozdro
w archiwum też znalazłem informację, że "jeśli rusza się skokowo", ale odnosiło się to do 'grzybek - aparat/silnik krokowy', a to jest chyba inny - grzybek - czujnik podciśnieniowy, tak? to cudo, które zauważa kiedy następuje spalanie stukowe? ale jak to się miałoby niby popsuć lub coś?