Kontrolka rezerwy paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka rezerwy paliwa
Witam
Jestem od niedawna posiadaczem golfa 3 z maja 97 roku 1,6 16v benzyna (Family) i mam takie pytanie czy w tym modelu zapala sie kontrolka rezerwy paliwa.Szukałem na forum ale nic nie udalo mi się znaleść.Ostatnio na 12 litrach paliwa przejechałem 150 km a kontrolka sie nie zapaliła więc zastanawiam się czy ona wogóle jest w tym modelu.Wczesniej miałem astre i w niej nie bylo.
Dziekuje za wszystki opowiedzi i pozdrawiam grupę Śląską
Jestem od niedawna posiadaczem golfa 3 z maja 97 roku 1,6 16v benzyna (Family) i mam takie pytanie czy w tym modelu zapala sie kontrolka rezerwy paliwa.Szukałem na forum ale nic nie udalo mi się znaleść.Ostatnio na 12 litrach paliwa przejechałem 150 km a kontrolka sie nie zapaliła więc zastanawiam się czy ona wogóle jest w tym modelu.Wczesniej miałem astre i w niej nie bylo.
Dziekuje za wszystki opowiedzi i pozdrawiam grupę Śląską
W pełni zgadzam się z kristo, dodam tylko, że wskazania poziomu paliwa to kwestia bardzo indywidualna... Ja mam na pierwszej czerwonej jeszcze ok 14 litrów. Na wskazaniu zera mogę zrobić ok 50 km. Dlatego warto rzeczywiście tankować na początku rezerwy i nie przekonać się na własnej kieszeni o kosztach pompy paliwa
pozdr i witamy
pozdr i witamy
- krzych8419
- Mały gagatek
- Kontakt:
ja dodam od siebie, ze sa golfy takie jak moj, w ktorych jest kontrolka rezerwy, ale to znikome przypadki
i faktycznie lepiej tankowac auto wczesniej, niz pozniej... uszkodzona pompa paliwa to nie wydatek rzedu 5zł.. :/
pozdrawiam
i faktycznie lepiej tankowac auto wczesniej, niz pozniej... uszkodzona pompa paliwa to nie wydatek rzedu 5zł.. :/
pozdrawiam
[img]http://img530.imageshack.us/img530/6396/forum2lv0.jpg[/img]
------
ORYGINALNE części i akcesoria do VW !! Zapytaj na priv, ceny niższe niż w ASO !!!!
------
ORYGINALNE części i akcesoria do VW !! Zapytaj na priv, ceny niższe niż w ASO !!!!
- krzych8419
- Mały gagatek
- Kontakt: