Jak sprawdzić czy pada pompa wtryskowa w TDI?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak sprawdzić czy pada pompa wtryskowa w TDI?
Witam.
Dałem do regeneracji wtryski w moim AFN bo autko kopciło i było trochę słabsze (vmax 170).
Po założeniu zregenerowanych wtrysków autko jeszcze słabsze (vmax 145), różnicę przed i po odczułem już po pierwszym przegazowaniu na luzie - silnik wolniej się wkręca.
Doszedłem do wniosku że może nie wyrabia pompa.
Jak sprawdzić pompę wtryskową? Domyślam się że da się - robiąc pomiar VAGiem ale które grupy mierzyć i na co zwrócić uwagę?
Dałem do regeneracji wtryski w moim AFN bo autko kopciło i było trochę słabsze (vmax 170).
Po założeniu zregenerowanych wtrysków autko jeszcze słabsze (vmax 145), różnicę przed i po odczułem już po pierwszym przegazowaniu na luzie - silnik wolniej się wkręca.
Doszedłem do wniosku że może nie wyrabia pompa.
Jak sprawdzić pompę wtryskową? Domyślam się że da się - robiąc pomiar VAGiem ale które grupy mierzyć i na co zwrócić uwagę?
Tak jak pisałem autko kopciło a nie brało nic oleju, zresztą silnik po remoncie.
Wtryski jak wyjąłem to miały około milimetra sadzy miejscami grubiej przy otworach.
Regeneracja : www.wtryskiwacze.pl
Logi zrobiłem 3,8,10 tylko nie mam jak wkleić chwilowo bo są w laptopie.
Wtryski jak wyjąłem to miały około milimetra sadzy miejscami grubiej przy otworach.
Regeneracja : www.wtryskiwacze.pl
Logi zrobiłem 3,8,10 tylko nie mam jak wkleić chwilowo bo są w laptopie.
jesli te wtryski byly rozbierane, to nie chce byc złym prorokiem, ale pewnie nadają sie juz na smietnik - nie znam firmy i nie bede sie wypowiadał co do ich umiejetnosci, ale wtryskiwacze 2-sprezynowe to nie to samo co zwykłe do diesla i w Polsce mało kto jest w stanie je regenerowac.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Podobny problem
Witam
Wydaje mi się, że mam podobny problem co kolega z tematu. Mianowicie jakieś pół roku temu przeprowadziłem remont w samochodzie "Golf 1,9 TDI 90km". Zostało wymienione lub zregenerowane sporo części, w tym elektronika pompy paliwa. Jednak auto dalej nie miało mocy. Pomogło dopiero wstawienie nowych wtryskó, które pochodzą od Skody Octawi. I wszystko grało przez jakiś miesiąc. Po czym auto stawało się coraz słapsze. Aktualnie (vmax 180). Za samochodem nie widać dużej chmury dymu, lecz końcówka tłumika jest cała od sadzy.
Wydaje mi się, że mam podobny problem co kolega z tematu. Mianowicie jakieś pół roku temu przeprowadziłem remont w samochodzie "Golf 1,9 TDI 90km". Zostało wymienione lub zregenerowane sporo części, w tym elektronika pompy paliwa. Jednak auto dalej nie miało mocy. Pomogło dopiero wstawienie nowych wtryskó, które pochodzą od Skody Octawi. I wszystko grało przez jakiś miesiąc. Po czym auto stawało się coraz słapsze. Aktualnie (vmax 180). Za samochodem nie widać dużej chmury dymu, lecz końcówka tłumika jest cała od sadzy.
sadza to chyba nie jest problem, bo ja mam podobnie na moich i działają okkarol05 pisze:... Wtryski jak wyjąłem to miały około milimetra sadzy miejscami grubiej przy otworach.
ciśnienie jest na tyle wysokie że ropa przez otwory wylatuje i robi się mgiełka
pytałeś ich czy regenerują wtryski 2 sprężynowe, bo te ponoć są nie regenrowalnekarol05 pisze:Regeneracja : www.wtryskiwacze.pl
trzeba wymieniać całą końcówkę wtrysku (koszt ok 150 zł /szt )
pozdrawiam Dominik
KUPIĘ:
- klapę tylną MK3 kombi najlepiej w kolorze LC3L
KUPIĘ:
- klapę tylną MK3 kombi najlepiej w kolorze LC3L