Problem z dobraniem skrzyni biegów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z dobraniem skrzyni biegów
Witam!!!
Mam prblem dotyczący skrzyni. A otóż mam MK3 1,9D 1Y '97 i coś nie gra mi w skrzyni biegów mam problem szczególnie jak jest zimny ze zmianą biegu z 1 na 2 słychać czasami jakieś dziwne zgrzytanie jakbym na siłę chciał wcisnąć wsteczny. Ale mało tego od jakiegoś czasu ok tygodnia dochodza z okolic skrzyni jekiś dziwne dzwieki jakby coś chciało wylecieć:) wszystko ustepuje po wciśnieciu sprzegła ale jak wiadomo ze wciśnietym sprzegłem daleko nie zajade.
Pojechałem wiec do zaprzyjaźnionego mechanika a on mi mówi że nie opłaca sie naprawiać skrzyni tylko warto kupić używaną w dobrym stanie. I taką udało mi sie znaleźć ale jedno mnie boli. Moja orginalna skrzynia ma oznaczenia DFW 01047 142 natomiast mogę kupić CHB 17122 145.
Więć prosze o pomoc czy ta szkrzynia bedzie pasować niby z wyglądu niczym sie nie rózni też jest na wodzikach (nie na lince).
Aha co najlepsze mam wstretnego pecha ostatnio zalało mi niedawno zakupiony sterownik świec żarowych wieć prosze o pomoc przy znalezieniu tego urządzonka jego oryginalne numey to 028 906 124
[ Dodano: 22 Maj 2007 21:40 ]
Chyba nikt mi nie pomoże
Mam prblem dotyczący skrzyni. A otóż mam MK3 1,9D 1Y '97 i coś nie gra mi w skrzyni biegów mam problem szczególnie jak jest zimny ze zmianą biegu z 1 na 2 słychać czasami jakieś dziwne zgrzytanie jakbym na siłę chciał wcisnąć wsteczny. Ale mało tego od jakiegoś czasu ok tygodnia dochodza z okolic skrzyni jekiś dziwne dzwieki jakby coś chciało wylecieć:) wszystko ustepuje po wciśnieciu sprzegła ale jak wiadomo ze wciśnietym sprzegłem daleko nie zajade.
Pojechałem wiec do zaprzyjaźnionego mechanika a on mi mówi że nie opłaca sie naprawiać skrzyni tylko warto kupić używaną w dobrym stanie. I taką udało mi sie znaleźć ale jedno mnie boli. Moja orginalna skrzynia ma oznaczenia DFW 01047 142 natomiast mogę kupić CHB 17122 145.
Więć prosze o pomoc czy ta szkrzynia bedzie pasować niby z wyglądu niczym sie nie rózni też jest na wodzikach (nie na lince).
Aha co najlepsze mam wstretnego pecha ostatnio zalało mi niedawno zakupiony sterownik świec żarowych wieć prosze o pomoc przy znalezieniu tego urządzonka jego oryginalne numey to 028 906 124
[ Dodano: 22 Maj 2007 21:40 ]
Chyba nikt mi nie pomoże
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
zgadzam się z Pink Floyd sam mam w swoim TD wsadzona skrzynie CHB i planuje jej wymiane jest do bani z tego względu ze silnik przy małej prędkośći ma duze obroty. kup tak jak koledzy polecają albo CHD albo 4t albo CHC taka chyba jest orginalna w MK3 dieslu.
Pink Floyd Sprawdzając w kalkulatorze wynika że CHD i 4T maja identyczne przełozeniawiec wątpie zeby CHD była dłuższa po czym tak sądzisz??
Pink Floyd Sprawdzając w kalkulatorze wynika że CHD i 4T maja identyczne przełozeniawiec wątpie zeby CHD była dłuższa po czym tak sądzisz??
NIE SZATA ZDOBI CZŁOWIEKA LECZ LOGO NA MASCE VW I WSZYSTKO JASNE !!!!
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
Nie wiem czemu ale, na 4T w 1Y przy 175km/h miałem 4700 obr, a w TD na CHD przy 185km/h mam 4600obr- pewnie przełozenie główne miają inne i CHD ponoc jest mniej awaryjna, ale o tym sie nie wypowiem.Przewodnik pisze:zgadzam się z Pink Floyd sam mam w swoim TD wsadzona skrzynie CHB i planuje jej wymiane jest do bani z tego względu ze silnik przy małej prędkośći ma duze obroty. kup tak jak koledzy polecają albo CHD albo 4t albo CHC taka chyba jest orginalna w MK3 dieslu.
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
A na starej skrzyni masz takie brzeczenie które ustepuje po wcisnieciu sprzegłą?? Jezeli tak to z nowa skrzynią załóż nowe sprzegło z dociskiem. Bo w dieslu po czasie od drgań wyrabiają się sprężynki na tłumiku drgań tarczy i brzęczą mimo, ze tarcza jest dobra. przy nowej skrzyni to jedna robota i przy okazji wymienic uszczelnienia półosi i łożysko docisku i będziePrzewodnik pisze:acha to szukam CHD dziek !!i. jednak niema to jak praktyka
http://www.dieselschrauber.de/GKB.html
Tu masz rozpiskę skrzyń, jest tu wszystko w sumie co ważniejsze, wielkość flansz, typ sprzęgła i wielkość, przełożenia itp.
Tu masz rozpiskę skrzyń, jest tu wszystko w sumie co ważniejsze, wielkość flansz, typ sprzęgła i wielkość, przełożenia itp.