[MK3 MATCH II]LEKKO POMODZONY AFN - prawie jak 20 Jahre :)

Moderator: G0 Karcio

Zablokowany
Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » sob cze 02, 2007 10:22

djtom pisze:lubie twój temat Grzesiu, bo zawsze ciekawych rzeczy się można dowiedzie a i spama walnąć również
spoko

a skoro juz jest tak miło to pokaze Ci wykres z inercji - porównanie pierwszego wirusa z przed roku i pierwszego hamowania na kolektorze i turbinie AWX + FMIC juz po zdjęciu jebnięcia niutona

Obrazek

oczywiście wykresy są z dupy bo nienormalizowane :) no i nie dostałem ostatniego przebiegu, (po korekcji) gdzie wyszło 138KM/340 po normalizacji...czyli na MAHA byłoby około 142/310

czyli doszły całe 2KM względem pierwszego wirusa :) ale bywa i tak - pocieszający jest fakt, że teraz tylko pozostaje dolać gnoju i jazda :)

na takim czyms jeździłem z Tobą na majówce :) - jak widac paramtery takie same jak rok temu ...

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » sob cze 02, 2007 10:26

dolać gnoju i jazda
jestem za :okej: :pub:

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Mekto
-
-
Kontakt:

Post autor: Mekto » sob cze 02, 2007 19:11

cowboy pisze:czy to działa ? kolego mody układu wtryskowego TO PODSTAWA !
Cowboy to wiem. Chodziło mi czy takie wtryski z samymi końcówkami będą spełniały swoją rolę?

Ale widać będą skorodziałasz w tym kierunku.

Jeśli można - to pogadamy na GG o szczegółach.

Bo może sam coś podziałam.

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » pn cze 04, 2007 08:28

Mekto pisze:Chodziło mi czy takie wtryski z samymi końcówkami będą spełniały swoją rolę?
poczytaj tu:

http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.ph ... sc&start=0

i tu:

http://www.streetracing.pl/forum/viewto ... 12&start=0

i wszystko jasne :)

reszta na GG :bigok:

struna7

Post autor: struna7 » wt cze 05, 2007 18:46

ogrom pracy a efekt powalający, fajnie sie czyta i oglada tą galerie na pierwszej stronie
=D> =D> =D> :prayer: :prayer:

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Goofi » wt cze 05, 2007 19:05

cowboy: zawieche bedziesz zmienial? :bajer:

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » wt cze 05, 2007 20:36

Goofi pisze:cowboy: zawieche bedziesz zmienial?
nie, bede ustawiał geometrie i wymieniał końcówki drążków :)

aczkolwiek przód mi usiadł na tych springach H&R juz chyba -70 :P
oryginalna dokładka jest z 7cm nad ziemią i chetnie bym zmienił na springi, które w mk3 dają około -40/50 ....

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Goofi » wt cze 05, 2007 20:42

cowboy pisze:
Goofi pisze:cowboy: zawieche bedziesz zmienial?
nie, bede ustawiał geometrie i wymieniał końcówki drążków :)

aczkolwiek przód mi usiadł na tych springach H&R juz chyba -70 :P
oryginalna dokładka jest z 7cm nad ziemią i chetnie bym zmienił na springi, które w mk3 dają około -40/50 ....
Kup jakies Eibachy albo Weiteki -30, ktore byc moze mocniej siada ;)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=202370625
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=201518890

Z tego co wiem, ze smigasz na waskiej dokladce bo szeroka jest za szeroka, ja juz wole nie miec gleby, niz szerokiej nie moc zalozyc :)
U siebie na ulicy mam prog zwalniajacy na ktorym szeroka zazwyczaj leciutko przycieram, myslalem o jakims -30, ale po tym sobie odpuscilem na dobre :)

[ Dodano: 05-06-2007, 20:45 ]
Jak juz bedziesz geometrie robil a wczesniej zmienial koncowki drazkow, to wymien i sworznie wahaczy, koszt nie duzy a warto nawet na zapas jak nie wiesz w jakim sa stanie :) moje po wyjeciu chodzily jak joysticki, nowych ruszyc reka nie moglem... :bajer:

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » wt cze 05, 2007 21:08

U siebie na ulicy mam próg zwalniający na którym szeroka zazwyczaj leciutko przycieram
to nie próg, to część wału przeciwpowodziowego wzdłuż Wisłostrady :crazy:

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Awatar użytkownika
Rapix
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Rapix » śr cze 06, 2007 10:25

Goofi powiem Ci że według mnie smiesznie wyglada auto które stoi wysoko ale obnirza je dokładka szeroka... Lepiej miec glebe i waska dokładke... Po za nim na glebie auto tez sie znacznie lepiej prowadzi...

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Goofi » śr cze 06, 2007 10:39

Rapix pisze:Goofi powiem Ci że według mnie smiesznie wyglada auto które stoi wysoko ale obnirza je dokładka szeroka... Lepiej miec glebe i waska dokładke... Po za nim na glebie auto tez sie znacznie lepiej prowadzi...
Nie chce wszczynac kolejnej dyskusji o glebie, ale wg. Ciebie pewnie okolo 99% aut na ulicach wyglada smiesznie... dla wiekszosci osob wlasnie smiesznie wyglada zglebowane auto. Ale to kwestja gustu. Mi sie podoba gleba, ale delikatna, nie podoba mi sie gdy kolo chowa sie za blotnik - taki jest moj gust.

A prowadzi sie moze i lepiej, ale nie wszedzie, w wielu miejscach wlasnie gorzej bo trzeba jezdzic duzo ostrozniej nie mowiac o wjechaniu na kraweznik.
Ja mam u siebie dobre amory gazowe i nie uwazam by moj sie prowadzil znacznie gorzej od zglebowanego, roznica pewnie jest niewielka pod warunkiem dobrego zestawu na glebie. Natomiast jestem przekonany, ze jest u mnie lepiej z prowadzeniem od gleby zrobionej krotkimi sprezynami wrzuconymi do byle amorow.

Awatar użytkownika
Rapix
Kontakt:

Post autor: Rapix » śr cze 06, 2007 10:59

goofi krawezniki nie sa po to zeby po nich jezdzic od tego jest ulica :)
Co do krótki sprezyn i amorów masz racje lepiej seryjne sprezyny i dobre amory...
Ale uwazam ze auta ktore sa wysokie, a ludzie obnizaja je poprzez dokładnie itp. wygladaja własnie smiesznie... Nie uwazam że co drugie auto na ulicy jest smiesznie... kazdy ma swój gust i lubi inaczej... Nie kazdy lubi glebe itp. i ja to rozumiem i szanuje po za tym jezdzimy w róznych miejscach i nie którzy by chcieli ale nie moga ok ja rozumiem... Po prostu nie podoba mi sie jesli ktos na siłe obniza auto przez spojlery! Wcale nie twierdze ze jest tak w Twoim wypadku :)

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Goofi » śr cze 06, 2007 11:05

Rapix pisze:goofi krawezniki nie sa po to zeby po nich jezdzic od tego jest ulica :)
Co do krótki sprezyn i amorów masz racje lepiej seryjne sprezyny i dobre amory...
Ale uwazam ze auta ktore sa wysokie, a ludzie obnizaja je poprzez dokładnie itp. wygladaja własnie smiesznie... Nie uwazam że co drugie auto na ulicy jest smiesznie... kazdy ma swój gust i lubi inaczej... Nie kazdy lubi glebe itp. i ja to rozumiem i szanuje po za tym jezdzimy w róznych miejscach i nie którzy by chcieli ale nie moga ok ja rozumiem... Po prostu nie podoba mi sie jesli ktos na siłe obniza auto przez spojlery! Wcale nie twierdze ze jest tak w Twoim wypadku :)
Krawezniki do jezdrzenia nie, ale czasem trzeba sie na taki wdrapac, by zaparkowac, w Wawie jak i innych miastach nie zawsze jest wybor.

Szeroki hokej nie jest w celu obnizenia, ale dlatego, ze mi sie podoba a waski mi sie nie podoba :) a to ze zmienil wyglad przodu i optycznie go troche obnizyl, to co innego :)

Proponuje EOT bo zaraz jakis mod sie wkurzy i powywala te posty nie na temat :P

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » śr cze 06, 2007 11:12

ja powiem tylko tyle jestem bardzo zadowolony ze sprężyn H&R - są twarde kiedy potrzeba i nie jeździ się całkiem jak taczką jak np na KONI, na zimówkach (profil 65) to praktycznie nie odczuwałem gorszego komfortu - tylko problem w tym że mi auto bardziej siadło (niż planowane 40), i nie tylko mnie w TDI na tych springach przód siada -60mm

na glebie się jeździ bez porównania lepiej !

fakt że na naszych drogach trzeba uważać, zwłaszcza jak sie ma profil 45 :) no i o krawężnikach trzeba zapomnieć

Zablokowany

Wróć do „Zakończone projekty”