Dlawi sie przy ruszaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dlawi sie przy ruszaniu
witam panowie, mam pytanko najlepiej do gazowników. pare miesięcy temu założyłem gaz, podczas przyspieszania miałem dziurę więc pojechałem na regulacje facet mi podkręcił i jest ok (instalacja 2 gen. lovato) tylko teraz na zimnym silniku jak odpale na benzynce to chodzi dobrze ale jak zaraz ruszam to go dławi i z rury czarny dym i za chwile już jedzie, przed regulacją tak nie było. Pewnie to zaplon przestawiony. Chodzi mi o to czy da się tak wyregulować żeby bylo i na benz i na gazie dobrze? Bo jeżeli nie to wolę już żeby mi tak dobrze chodził na gazie, chyba że znowu są jakies skutki uboczne przestawionego zaplonu? A tak apropo czy regulacja dawki gazu przestawia zapłon???? sorki że tak długo
Dzięki za odp. pozdro
Dzięki za odp. pozdro
Ostatnio zmieniony pn sty 28, 2008 14:39 przez kryzvw, łącznie zmieniany 1 raz.
mk3 1.6 ABU gaz
u mnie właśnie na gazie dobrze chula a na benzynie gorzej dlatego nie wiem czy cokolwiek ruszać bo jednak jeżdzi się tylko na gazie, a instalkę mam: reduktor-autronic, zawór gazowy-veltec, zbiornik w kole, wielozawór- tomasetto, obudowa wielozaworu-stelco, zawór tankowania-tomasetto, przełącznik centralka-brak wpisu, układ elektroniczny-AL700. Wychodzi na to że teraz tylko muszę ustawić zapłon nie ingerując w ust. gazu i będzie wszystko ok???? Dzięki za odp. pozdro
KOLego Altronic al-700 to wogule sie nie nadaje go tego golfa
mam identyczny motor co ty i identyczny al-700 jedno co moge powiedziec cisnij gazownikow zeby to podlaczyli wiem napewno ze ten modol jest cieniutki musialem dostawic specialny filtr miedzy tps a centralke bo jak skrecalem kolami na maxa to mi spadaly obroty po wstawieniu fitra wszystko zaczelo chulac jak trzeba
mam identyczny motor co ty i identyczny al-700 jedno co moge powiedziec cisnij gazownikow zeby to podlaczyli wiem napewno ze ten modol jest cieniutki musialem dostawic specialny filtr miedzy tps a centralke bo jak skrecalem kolami na maxa to mi spadaly obroty po wstawieniu fitra wszystko zaczelo chulac jak trzeba
witam mam ten sam silnik 1.6 abu instalację brc just itp i ten sam problem jak skręcę kołami na maksa to obroty spadają ,jak możesz to opisz dokładnie jaki trzeba filtr zastosować to pojadę do gazowników i będe walczył żeby mi to założyli i jeszcze jedno pytanko 12-13 miasto,9 trasa tak ma być ??? czy mam mikser jakiś lewy . na początku mi założyli z dopływem gazu w 360 stopni ale z za małą średnicą i się strasznie mulił na gazie i benzynie,potem wsadzili z odpowiednią srednicą ale z wlotem gazu z jednego otworu ,poradź mi jaki mikser wsadzić ,o jakiej średnicy itp dzięki za pomoc