Dlawi sie przy ruszaniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kryzvw

Dlawi sie przy ruszaniu

Post autor: kryzvw » sob maja 07, 2005 22:20

witam panowie, mam pytanko najlepiej do gazowników. pare miesięcy temu założyłem gaz, podczas przyspieszania miałem dziurę więc pojechałem na regulacje facet mi podkręcił i jest ok (instalacja 2 gen. lovato) tylko teraz na zimnym silniku jak odpale na benzynce to chodzi dobrze ale jak zaraz ruszam to go dławi i z rury czarny dym i za chwile już jedzie, przed regulacją tak nie było. Pewnie to zaplon przestawiony. Chodzi mi o to czy da się tak wyregulować żeby bylo i na benz i na gazie dobrze? Bo jeżeli nie to wolę już żeby mi tak dobrze chodził na gazie, chyba że znowu są jakies skutki uboczne przestawionego zaplonu? A tak apropo czy regulacja dawki gazu przestawia zapłon???? sorki że tak długo :grin:
Dzięki za odp. pozdro :pub:
Ostatnio zmieniony pn sty 28, 2008 14:39 przez kryzvw, łącznie zmieniany 1 raz.

wojteks
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wojteks » sob maja 07, 2005 23:05

regulacja dawki gazu nie przestawia zapłonu, jak autko chodzi na samej benzynie. Jeżeli na benzynie chodzi OK to na gazie też musi, jaką masz centralkę do gazu (bingo, loveco czy cotam, na Jaki masz silnikhomologacji pisze). Zapłon powinien być taki sam dla benzyny i gazu.

kryzvw

mk3 1.6 ABU gaz

Post autor: kryzvw » ndz maja 08, 2005 12:52

u mnie właśnie na gazie dobrze chula a na benzynie gorzej dlatego nie wiem czy cokolwiek ruszać bo jednak jeżdzi się tylko na gazie, a instalkę mam: reduktor-autronic, zawór gazowy-veltec, zbiornik w kole, wielozawór- tomasetto, obudowa wielozaworu-stelco, zawór tankowania-tomasetto, przełącznik centralka-brak wpisu, układ elektroniczny-AL700. Wychodzi na to że teraz tylko muszę ustawić zapłon nie ingerując w ust. gazu i będzie wszystko ok???? Dzięki za odp. pozdro

wojteks
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wojteks » ndz maja 08, 2005 13:30

może padł przepływomierz i na gazie będzie chodził a na benzynie nie będzie chodził, brak wolnych obrotów i tak jakby sie zalewał, nie chce zapalać jak jest ciepły, może przydałaby się jakaś diagnoza VAGiem i tak jak mówisz sprawdzenie zapłonu

rabbit

Post autor: rabbit » ndz maja 15, 2005 21:24

KOLego Altronic al-700 to wogule sie nie nadaje go tego golfa

mam identyczny motor co ty i identyczny al-700 jedno co moge powiedziec cisnij gazownikow zeby to podlaczyli wiem napewno ze ten modol jest cieniutki musialem dostawic specialny filtr miedzy tps a centralke bo jak skrecalem kolami na maxa to mi spadaly obroty po wstawieniu fitra wszystko zaczelo chulac jak trzeba

Wiesław
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Wiesław » wt wrz 27, 2005 12:03

Mam podobne objawy w Golfie 3 1,8, jak pojeżdzę na gazie to przy zapalaniu na benzynie (zimny silnik) kopci jak z fabryki. sterownik Al700. Odłączyłem klemę od akumulatora i jest chyba ok bo nie kopci tak, bynajmniej nie widać dymu.

Awatar użytkownika
radkeso
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: radkeso » pn sty 28, 2008 11:31

witam mam ten sam silnik 1.6 abu instalację brc just itp i ten sam problem jak skręcę kołami na maksa to obroty spadają ,jak możesz to opisz dokładnie jaki trzeba filtr zastosować to pojadę do gazowników i będe walczył żeby mi to założyli i jeszcze jedno pytanko 12-13 miasto,9 trasa tak ma być ??? czy mam mikser jakiś lewy . na początku mi założyli z dopływem gazu w 360 stopni ale z za małą średnicą i się strasznie mulił na gazie i benzynie,potem wsadzili z odpowiednią srednicą ale z wlotem gazu z jednego otworu ,poradź mi jaki mikser wsadzić ,o jakiej średnicy itp dzięki za pomoc

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”