Problem z prztykaniem przy skrecie kierownicą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Dystans6
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Problem z prztykaniem przy skrecie kierownicą
Sytuacja jest taka ze zaczlelo mi prztykac cos przy dokrecaniu kierownica prawie do konca takie
jednorazowe brzdękniecie sprezyny okazalo sie ze pękla .Wymienilem na nowe sprezyny okazalo sie ze i
amory sa do dupy wiec i je wymienilem ,poduszka jedna bylo wyrwane lozysko tez wymienilem druga byla
dobra i teraz jak skrecam do konca kierownica to nie zawsze ale czasami brzdeknie sprezyna
ewidentnie sprezyna bo kumpel krecil kierownica a ja sie przygladalem raz jeda raz druga co moze byc
czy cos zle poskrecalem???Rozbieralem to juz kilka razy i skaldalem i jest dalej tak samo co z tym
zrobić???myśle moze te miseczki takie są zaraz nad spręzyną czy one są już wydarte i przez nie to ??
ale wydaja mi sie jeszcze dobre co moze byc z tym ma ktos jakis pomysł??
jednorazowe brzdękniecie sprezyny okazalo sie ze pękla .Wymienilem na nowe sprezyny okazalo sie ze i
amory sa do dupy wiec i je wymienilem ,poduszka jedna bylo wyrwane lozysko tez wymienilem druga byla
dobra i teraz jak skrecam do konca kierownica to nie zawsze ale czasami brzdeknie sprezyna
ewidentnie sprezyna bo kumpel krecil kierownica a ja sie przygladalem raz jeda raz druga co moze byc
czy cos zle poskrecalem???Rozbieralem to juz kilka razy i skaldalem i jest dalej tak samo co z tym
zrobić???myśle moze te miseczki takie są zaraz nad spręzyną czy one są już wydarte i przez nie to ??
ale wydaja mi sie jeszcze dobre co moze byc z tym ma ktos jakis pomysł??
ale ta miseczka jest od tego abytzymać sprężynę na miejscu odpowiednio ściśniędą i żeby na niej się sprężyna opierała. Ona nie ma za zadanie blokować obrotu sprężyny. RAczej stawiałbym na łożyska górne amortyzatora. Może coś źle złożyłeś?
Jakby było wszystko dobrze złożone a łożyska sprawne kolumna McPersona powinna się obracać w tyl właśnie łożysku, jeśli sprężyna przeskakuje to znaczy że ten obrót coś blokuje. Może właśnie błędny montaż.
Jakby było wszystko dobrze złożone a łożyska sprawne kolumna McPersona powinna się obracać w tyl właśnie łożysku, jeśli sprężyna przeskakuje to znaczy że ten obrót coś blokuje. Może właśnie błędny montaż.
Nie. Raczej bym spróbował wybebeszyć to i skręcić wszystko na wewnątrz i zobaczyć czy może się obracać.Dystans6 pisze:No to proponujesz mi wymienic jeszcze ta jedna poduszke ktora jest dobra a nie byla wymieniana no zainwestuje jeszcze te 40 zł ale mysle ze to nie pomoze
[ Dodano: 12 Cze 2007 23:51 ]
Przynajmniej ja bym tego spróbował gdybym nie miał innego pomysłu.