Temperatura silnika - ostatnie starcie !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
A u mnie jest tak że przykładowo mamy temperaturę 5 stopni przejade się troszkę po mieście i np co skrzyżowanie włącza mi się wentylator przy tej temperaturze otoczenia to chyba nie jest ok? wskaźnik jest wtedy mniej więcej na połowie skali.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Było: mk2 GTI16v KR, Polo 6n Jest: Audi A4 B5 i Polo 9n "Cricket"
- vwmadison
- Użytkownik
- Kontakt:
zrobiłem 10 km przy tem. +10 stopni ..wskazówka sie wychiliła milimetr poza pierwszą cienką podziałke (czyli ponad 70 stopni) hmm.....a mam na gaz auto...ciekawe..A wczoraj zagrzal mi sie do wentylatora po 14 min. od odpalenia...Jeszcze pojeżdze i sprawdze czy wszystko ok......
A czy jest różnica czy wkładam w kolejności oring, termostat i pokrywe, czy termostat, oring , pokrywa..hmmmmmmm
Chyba nic si enie podwineło...cóż......
A czy jest różnica czy wkładam w kolejności oring, termostat i pokrywe, czy termostat, oring , pokrywa..hmmmmmmm
Chyba nic si enie podwineło...cóż......
[size=150][color=blau][b]powered by VW greenpower[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
- vwmadison
- Użytkownik
- Kontakt:
+ 12 dzisiaj, przejechałem 12 km i stoi ok 74stopnie C......płyn wlałem ten sam. Własnie?? Czy płyn ma wpływ na temoperature??? chyba nie?
bo on wazniejszy w zime a nie w plusowe dni....
Wczesniej jak przejechałem w mieście 7 km to jakos stanał w połowie.... a teraz znowu w okolicach77 stopni a otwiera się dobrze bo wrzuciłem nowy do wody i otwierał się przy gotowaniu...... co teraz??? wskazówka dobrze wskazuje...a czujnik??
przeczyścić?
heh,...
bo on wazniejszy w zime a nie w plusowe dni....
Wczesniej jak przejechałem w mieście 7 km to jakos stanał w połowie.... a teraz znowu w okolicach77 stopni a otwiera się dobrze bo wrzuciłem nowy do wody i otwierał się przy gotowaniu...... co teraz??? wskazówka dobrze wskazuje...a czujnik??
przeczyścić?
heh,...
- vwmadison
- Użytkownik
- Kontakt:
cholera..odpaliłem i dolny wąż już ciepły przy pierwszej cienkiej kresce - czyli ok 70 stopni....a sprawdzałem jak kupiłem i i się otwierał prawie jak woda wrzała...już schodze do garażu i odkręcam termostat znowu.......bbrrrr.......
Zauważyłem wczoraj że jak miałem włączoną dmuchawę ogrzewania to podczas jazdy po mieście temperatura silnika minimalnie przekraczała 1 cienką kreskę czyli jak się nie myle ok 70 stopni. wystarczylo jednak wyłączyć dmuchawe i po kilku minutach temperatura znowu wzrastała do ok 90 stopni i co chwila ( co światła) włączał się wentylator. Co to może być termostat czy coś innego. PozdrawiamKR16 pisze:A u mnie jest tak że przykładowo mamy temperaturę 5 stopni przejade się troszkę po mieście i np co skrzyżowanie włącza mi się wentylator przy tej temperaturze otoczenia to chyba nie jest ok? wskaźnik jest wtedy mniej więcej na połowie skali.
Pozdrawiam
Było: mk2 GTI16v KR, Polo 6n Jest: Audi A4 B5 i Polo 9n "Cricket"
- vwmadison
- Użytkownik
- Kontakt:
Choleraa!!!!!!!!!! Wymieniłem termostat (otwiera sie prawie jak woda wrze w garnku czyli ok 87 C ) Włożyłem do auta (już nie wspomne , że upieprzyłem 2 srubki od pokrywy termostatu jak ponownie wykręcałem nowy termostat wczoraj - osobny post) Teraz skonczyłem i znowu dolny wąż ciepły jak kreska przy ok 70 stopni....a przypominam , że w garnku sie otwierał jak prawie woda sie gotowała... Jak dłużej pochodzi to doczłapie sie na postoju do 90 stopni i załancza sie wentylator - czyli ok....
Al męczy mnie to, że dolny wąz ciepły przy pierwszej cienkiej kresce!!! WHY???? Wkoncu w garze otwierał sie prawidłowo....!!!?!?
PS. jak skonczyłem to jeszcze na szybko sprawdziłem olej .....i ułamałem plastik przy bagnecie...
Al męczy mnie to, że dolny wąz ciepły przy pierwszej cienkiej kresce!!! WHY???? Wkoncu w garze otwierał sie prawidłowo....!!!?!?
PS. jak skonczyłem to jeszcze na szybko sprawdziłem olej .....i ułamałem plastik przy bagnecie...
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt: