problemy odmą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problemy odmą
witam
mam mk 4 1.4. 99r z 165tyś km .Po zdjęciu oryginalnej puszki z filtrem powietrza i zastosowaniu filtra stożkowego odłączyłem odmę, przez którą dymi i i robi się ona na mój gust trochę za tłusta od oleju.Ponadto wydaje mi się ,że mam przez nią ubytki oleju ,którego muszę dolewać ok 0,5-1l na ok 2,5 tys.km. Robiłem całą górę silnika przy 150 tyś.km.ponieważ strzelił pasek rozrządu .O co chodzi?Czekam na jakąś radę,odpowiedź czym to jest spowodowane.
mam mk 4 1.4. 99r z 165tyś km .Po zdjęciu oryginalnej puszki z filtrem powietrza i zastosowaniu filtra stożkowego odłączyłem odmę, przez którą dymi i i robi się ona na mój gust trochę za tłusta od oleju.Ponadto wydaje mi się ,że mam przez nią ubytki oleju ,którego muszę dolewać ok 0,5-1l na ok 2,5 tys.km. Robiłem całą górę silnika przy 150 tyś.km.ponieważ strzelił pasek rozrządu .O co chodzi?Czekam na jakąś radę,odpowiedź czym to jest spowodowane.
MARTA82
- conrad81
- Mały gagatek
- Kontakt:
po to zebys mogl je ponownie spalac i jak nie dasz filterka na odme to bedzie plulo olejem a tak to troche mniej
a dobrze osloniles stozek od silnika? niech on sobie ssie powietrze najdalej od chłodnicy i motorka zaufaj mi temat stary jak swiat
a dobrze osloniles stozek od silnika? niech on sobie ssie powietrze najdalej od chłodnicy i motorka zaufaj mi temat stary jak swiat
Są dwa rodzaje nadsterowności: klasyczna i zaaajebiesta:)
http://www.allegro.pl/search.php?string ... interval=7
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Re: problemy odmą
To jest wada silnika 1,4 16V że lubi wypić olej, kolega wyżej juz o tym pisał. Taki jest ten juz motor 1,4. Ludzie zajmujący sie jedynie naprawą VW wiedza o tym i spalanie oleju nie jest związane z odmą.MARTA82 pisze:witam
Z tego co wiem to robią te silniczki i nie ma z tym problemu. Po wymianie pierścieni i uszczelniaczy zaworów troche pomaga ale trzeba się pogodzić, że 1,4i1 6V lubi go troszke popić. Jeżeli nie kopci i chodzi ok to bym olał dopuki nie będzie brał wiecej niż 0,5l na 1000km. albo go sprzedał i kupił z silnikem 1,6-2,0 tam nie wystepowały takie problemy.MARTA82 pisze:czy mam sie tym przejmować? jeżeli to są pierścienie to czy w tym silniku da radę je wymienić bo słyszałem, że dół tego silnika jest nierozbieralny???
Tu już było o braniu oleju przez silnik 1,4i 16V http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... t=16v+olej
Ostatnio zmieniony czw cze 21, 2007 19:04 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.