witam panowie gadalem ostatnio z gosciem co zna sie troche na sprzetach audio i powiedzil mi ze jak zrobie instalacje ok 600wat to nie odpale auta mi sie to wydaje dziwne bo przeciez wchodze do auta odpalam i wlaczam radio przeciez na postoju pradu nie pobiera to auto odpale jak to jest z instalacjami o wyzszych mocach bo wydaje mi sie ze jak bym mial instalacje powyzej 1kw to i tak sobie auto spokojnie odplam a dopiero puzniej wlaczam radio moze wypowiedza sie jacys fachowcy
pozzdro....
ile pradu bierze i czy zapali???
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Zacznijmy od tego co kto ma na myśłi mówiąc 600W na pierwszym lepszym wzmaku masz napisane 600W:) zakładając jednak ze mówimy o mocy 600W r.m.s co juz jest naprawde sporo, i tak jak mówią koledzy zapalisz bez problemu, chyba ze bedziesz słuchał na psotoju to moze byc lipa, wiadomo też że jeśłi juz masz naprawde konkretny sprzęt to warto pomyśłeć o mocniejszym alternatoze i wiekszym badz dodatkowym akumulatorze, ale zależy to też od samochodu bo wiadomo że jesli masz tico z malutkim silniczkiem, akumulatorem o niewielkiej pojemnosci i wydajnosci prądowej i odpowiednio nie duzym alternatorze, wtedy wiadomo że musisz pomyśłeć o lepszym zasilaniu bo bedziesz miał problemy, jesli jednak masz samochód z duzym slinikiem i co za tym idzie "inną wydajnoscia elektryczną" to nie jest tak źle, no chyba ze mówimy o kosmicznych mocach 1KW r.m.s nawet w normalnych samochodach trzeba pomyśłeć o zabezpieczeniu sobie zasilania:)