Witam, mam problem z tłumikiem w moim Seacie. Chodzi mi o głośną prace układu wydechowego, zwłaszcza przy prędkościach od 120 do 140 km/h. Wtedy dźwięk/wycie z tłumika jest bardzo głośne. Powyżej tej prędkości czyli od 150 do góry buczenie/wycie ustaje i słychać bardziej tylko prace silnika i świst powietrza. Tłumik końcowy ma 4 lata a środkowy 2 lata. Przebieg roczny to około 10000 km. Tłumik końcowy jest oryginalny natomiast tłumik środkowy to zamiennik. Czy można jakoś usunąć ten problem ? (poza kupnem nowego tłumika środkowego ponieważ podejrzewam że to właśnie on jest problemem...) Jeżeli o czymś zapomniałem prosze o wyrozumiałość, jestem nowy
P.S. Mój samochód to SEAT Cordoba 1,4 APQ z roku 98.
Głośna praca tłumika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Głośna praca tłumika
Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 18:11 przez mac456x91, łącznie zmieniany 1 raz.
A jakiej firmy najlepiej kupić tłumik środkowy? żeby brzmienie nie było aż takie uciążliwe... zwłaszcza przy prędkościach w podróży.
Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 18:13 przez mac456x91, łącznie zmieniany 1 raz.
[ Dodano: Pią Cze 29, 2007 18:32 ]
tak przy wysokich lub niskich obrotach nie powinno czuć spalin jak i sprawdzić stan ogónly zawiesi tłumików - osłony akustyczno termicznej nad tłumikamiCzy chodzi o tą "plecionkę" ??
Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 18:32 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.