Silniczek Krokowy, co z nim?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Silniczek Krokowy, co z nim?
Otóż problem jest tego typu, ze jak kupowalem mojego GTI'ka to zamaist krokowca miał wsadzoną rurkę ze śrubą i rzeczywiście zdaje to egzam, ale chcialem zrobic zeby było tak jak oryginalnie, on dołożył ten krokowiec jak go kupowalem, ostatnimi czasy chcialem zobacyzc co z nim, ale skad mam wiedizec wiec podłączyłem pod akumulator, te 2 styki z krokowca, i co się okazuje, załącza sie na chwile, raz sie mi się załączył na dłuzej, i chodzi tak ze buczy dziwnie, zamieszczam tu filmik jak podłączam na chwile kabelek, bo jak na dłuzej podłącze to wcale nie chodzi, moze ktos powiedizec co z nim :X?
http://www.wrzuta.pl/film/4tE8eOjEpB/krokowiec
http://www.wrzuta.pl/film/4tE8eOjEpB/krokowiec
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
chosen żadnym pendzelkiem go nie traktuj bo ten grzybek w środku z tą zapadką musi idealnie chodzić a z pędzelka może zostać jakiś włos i może go później blokować ja swojego moczyłem w benzynce ekstrakcyjnej przez noc cały był zanurzony a rano go pod prostownik parę razy i czyścić pałeczkami do uszu ale trzeba też uważać żeby wata z nich nie została w środku mnie to pomogło i już nie faluje a gaziaże i mechanicy mówili mi żebym wymieniłchosen pisze:Tylko teraz powiedz mi jak go oczyścić, bo tam brudu troszke jest, benzynke tam wlać i pendzelkiem ??
Było MK II GTI jest A6 quattro TDI
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
hehe dzięki ;] podłączyłem właśnie i miłe zaskoczenie ale i zdziwienie ;]
Zaskoczenie bo na zimnym wlasnie wyże obroty, tak jak trzeba, a nie jak na śrubie miałem takie jak na ciepłym, no i jakby lepiej się wkręcał ...od niższych obr..
Zdziwienie, albo i moja nie wiedza, ze na odpiętym krokowym, znaczy nie podłączonym pod napięcie, tylko był w obiegu, silnik chodzi równo na 900 obr gdzieś tak ;X
Jak go tros zke tak przcisnolem do 3 obr gaz, i puscilem, to tak spadł ze 2 razy do 900, potem lecitko zafalował na 1000 i powrócił do normy ;]
Czy tak ma byc czy coś nie tak??
Zaskoczenie bo na zimnym wlasnie wyże obroty, tak jak trzeba, a nie jak na śrubie miałem takie jak na ciepłym, no i jakby lepiej się wkręcał ...od niższych obr..
Zdziwienie, albo i moja nie wiedza, ze na odpiętym krokowym, znaczy nie podłączonym pod napięcie, tylko był w obiegu, silnik chodzi równo na 900 obr gdzieś tak ;X
Jak go tros zke tak przcisnolem do 3 obr gaz, i puscilem, to tak spadł ze 2 razy do 900, potem lecitko zafalował na 1000 i powrócił do normy ;]
Czy tak ma byc czy coś nie tak??
-
- Nowicjusz
Witam! powiedzcie mi za co odpowiada tan silniczek i gdzie go moge znaleść w 1,8 RP.
Mam taki problem że silnik po rozgrzaniu strasznie ,,pływa", jak jest zimny to jest gitara a jka się troche nagrzeje to masakra. podejrzewam że to może być to! Jak wiecie jeszcze ile może kosztować ten silniczek to napiszcie może ktoś z was ma taki sprawny i chciałby tanio odsprzedać ziomkowi Pozdro
Mam taki problem że silnik po rozgrzaniu strasznie ,,pływa", jak jest zimny to jest gitara a jka się troche nagrzeje to masakra. podejrzewam że to może być to! Jak wiecie jeszcze ile może kosztować ten silniczek to napiszcie może ktoś z was ma taki sprawny i chciałby tanio odsprzedać ziomkowi Pozdro
-
- Użytkownik
- Kontakt: