Przerywanie podczas jazdy :/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przerywanie podczas jazdy :/
Mam problemik z golficzkiem II 1.6 CL PN , czasami podczas jazdy bo nie zawsze to sie zdarza przerywa na momencik praca silnika, silnik nie gasnie, ale nie chce jechac, jakby mu brakowalo paliwa albo cos z zaplonem bylo nie tak, prosze o jakies wskazowki czym to moze byc spowodowane.
Pzdr
Pzdr
- Golfiarz217
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Sprawdź przewody czy nie mają przebicia albo może świece masz do wymianygolfik88 pisze:bo to wyglada tak jakby nie dostawal pradu na chwilke na wszystkie swiece, zdejmowalismy kopulke z aparatu troszki juz styki byly ponadpalane i palec juz widac swoje przechodzi wiec moze tutaj szukac przyczyny w niedostatku pradu
Było MK II GTI jest A6 quattro TDI
Re: Przerywanie podczas jazdy :/
golfik88 pisze:Mam problemik z golficzkiem II 1.6 CL PN , czasami podczas jazdy bo nie zawsze to sie zdarza przerywa na momencik praca silnika, silnik nie gasnie, ale nie chce jechac, jakby mu brakowalo paliwa albo cos z zaplonem bylo nie tak, prosze o jakies wskazowki czym to moze byc spowodowane.
Pzdr
witam mam ten sam objaw ale mam golfa mk2 1.3 cl i nie wiem cos to może być proszę o pomoc paliwa mam niby w zbiorniku a objaw był takie pyrkanie...
Witam! Problem mi znany, u mnie dzieje się podobnie. Wina leży po stronie tego badziewia zwanego gaźnikiem Pierburg 2EE Ecotronic montowanego seryjnie do silników PN. Na forum było sporo postów na ten temat. Generalnie naprawy są drogie, więc najlepszym rozwiązaniem będzie jego wymiana na mechanicznego Pierburga albo na Webera z Fiata (posty KamilW) No chyba, że to jakaś pierdoła, którą da się tanio "załatać" Pozdrawiam.golfik88 pisze:Mam problemik z golficzkiem II 1.6 CL PN , czasami podczas jazdy bo nie zawsze to sie zdarza przerywa na momencik praca silnika, silnik nie gasnie, ale nie chce jechac, jakby mu brakowalo paliwa albo cos z zaplonem bylo nie tak, prosze o jakies wskazowki czym to moze byc spowodowane.
Pzdr
It's better to burn out than to fade away!