odnośnie zapłonu i dmuchawy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

fix123
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

odnośnie zapłonu i dmuchawy

Post autor: fix123 » pn lip 09, 2007 14:37

witam
mam taki problem że muszę ustawić zapłon jak to zorbić za pomocą lamy stroboskopowej bo takową mam i jak mogę sobię poradzić z dmuchawą totalnie piszczy tak że uszy bolą jak się ją włączy..proszę doświadczonych o pomoc... golf mk2 1.3 na wtrysku..

Awatar użytkownika
kolizebo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kolizebo » pn lip 09, 2007 14:54

Witam. Odnośnie dmuchawy, to trzeba zdjąć wiatrak razem z ramką i dobrać się do silnika. Rozbierzesz silnik to zobaczysz co jest nie tak, ale pewnie łożyska do wymiany. Ewentualnie (jak silnik padziocha) poszukaj sobie na szrocie jakiegoś silnika na 2 czy 3 piny w zależności od posiadanego obecnie i podmień :) Pozdrawiam!

It's better to burn out than to fade away!

fix123
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: fix123 » pn lip 09, 2007 15:32

kolizebo pisze:Witam. Odnośnie dmuchawy, to trzeba zdjąć wiatrak razem z ramką i dobrać się do silnika. Rozbierzesz silnik to zobaczysz co jest nie tak, ale pewnie łożyska do wymiany. Ewentualnie (jak silnik padziocha) poszukaj sobie na szrocie jakiegoś silnika na 2 czy 3 piny w zależności od posiadanego obecnie i podmień :) Pozdrawiam!

można te łożyska wymienić
?

Awatar użytkownika
Maćkooo
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: Maćkooo » pn lip 09, 2007 16:28

Witam
Jesli ci piuszczy silnik dmuchawy to pewno gdzies wode zlapał jesli przez podszybie to wez czyms przykryj ta czesc w ktorej jest wlot do dmuchawy. A jesli chodzi o silnik dmuchay to piwko. Nie kupuj uzywanego ani nowego napraw stary. Odkrec ta pułeczke po prawej stronie zdejmij. Wez przekrec dmuchawa o ile dobrze pamietam w prawo i zdejmnij dmuchawe. Wyjmij gniazdo zasilajace i wlej troche oleju w srodek tam gdzie łozysko. Podlacz wtyczke załacz dmuchawe dolej jescze raz oleju i po zawodach.
Jestem pewnein ze pomoze poprostu rdza sie wdfarła i piszczy.
:DD powodzenia

Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related

Awatar użytkownika
kolizebo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kolizebo » pn lip 09, 2007 16:32

fix123 pisze:można te łożyska wymienić
?
Pewnie tak, tylko musisz zobaczyć w jakim stanie ogólnym jest silnik, bo może wymiana łożysk nic nie da, wtedy pozostaje szrot. Też mam podobny problem, bo silnik ma spore bicie i łopatki wiatraka uderzają o obudowę, co się objawia sporym hałasem :) Wiocha jest jak sie na światłach stoi i wtedy sie ludzie gapią :P Nie mam czasu do tego zajrzeć ale w końcu sie wezmę... kiedyś :)

It's better to burn out than to fade away!

fix123
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: fix123 » pn lip 09, 2007 19:09

kolizebo pisze:
fix123 pisze:można te łożyska wymienić
?
Pewnie tak, tylko musisz zobaczyć w jakim stanie ogólnym jest silnik, bo może wymiana łożysk nic nie da, wtedy pozostaje szrot. Też mam podobny problem, bo silnik ma spore bicie i łopatki wiatraka uderzają o obudowę, co się objawia sporym hałasem :) Wiocha jest jak sie na światłach stoi i wtedy sie ludzie gapią :P Nie mam czasu do tego zajrzeć ale w końcu sie wezmę... kiedyś :)
witam
dzieki za rady bedzie chwial bede grzebal i napisze jak poszlo

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”