Jak wymienic koncówki wtryskow
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jak wymienic koncówki wtryskow
Witam
Posiadam Jette 1.6 TD 70 koni nie wiem teraz jakie jest dokładne oznaczenie silnika
Na początek muszę wymienić końcówki wtrysków bo leja chciał bym wiedzieć czy jestem w stanie to sam zrobić i czy trzeba później ustawiać jakieś ciśnienie
Jakie powinienem kupić końcówki model i firma
Masz jeszcze jedno pytanko uważam ze troszkę późno włącza mi sie turbina bo dopiero przy 2500 obrotów. Da się ustawić to tak aby włączała się wcześniej i czy to coś w ogól zmieni i nie skróci żywotności silnika
Z góry dziękuje za pomoc
Posiadam Jette 1.6 TD 70 koni nie wiem teraz jakie jest dokładne oznaczenie silnika
Na początek muszę wymienić końcówki wtrysków bo leja chciał bym wiedzieć czy jestem w stanie to sam zrobić i czy trzeba później ustawiać jakieś ciśnienie
Jakie powinienem kupić końcówki model i firma
Masz jeszcze jedno pytanko uważam ze troszkę późno włącza mi sie turbina bo dopiero przy 2500 obrotów. Da się ustawić to tak aby włączała się wcześniej i czy to coś w ogól zmieni i nie skróci żywotności silnika
Z góry dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony ndz lip 22, 2007 00:17 przez misiu_1_9_8_4, łącznie zmieniany 1 raz.
Trzeba,jeśli nie masz sprzętu i doświadczenia to sie za to nie bierz...misiu_1_9_8_4 pisze:Na początek muszę wymienić końcówki wtrysków bo leja chciał bym wiedzieć czy jestem w stanie to sam zrobić i czy trzeba później ustawiać jakieś ciśnienie
Da sie podnieść ciśnienie doładowania,poczytaj dział diesel,pełno tego jest.I nie ma czegoś takiego jak "włączanie" turbiny,ona pracuje cały czas...misiu_1_9_8_4 pisze:Da się ustawić to tak aby włączała się wcześniej i czy to coś w ogól zmieni i nie skróci żywotności silnika
jestes w stanie, tylko że nie bedą działać ciśnienie trzeba ustawić, a do tego trza mieć przyrząd. a z turbiną tak ma być. chcesz prędzej to musisz silnik przestroićmisiu_1_9_8_4 pisze:Posiadam Jette 1.6 TD 70 koni nie wiem teraz jakie jest dokładne oznaczenie silnika
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
-
- Nowicjusz
- Kontakt: