WIEEEELLLLkie spalanie GOLF II 1.8 GT
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
WIEEEELLLLkie spalanie GOLF II 1.8 GT
Mam golfa mk2 1.8 GT i spala około 9,5 l/100 km czy to normalne ?? Podejrzewam sondę lambda ale jak ją sprawdzić ???
Pomocy bo zbankrutuję
Pomocy bo zbankrutuję
Jak masz RP w oryginale GT z krótką skrzynią to tak będzie. W tym modelu to nawet książka obsługi nie kłamie i podaje że tyle musi palić.
Chcesz mniej noga z gazu i delikatnie. Obroty od 2200 do 3500 max powinno się poprawić.Ale na cuda nie licz. Ten TYP TAK MA.
Mój pali po trasie ok 7.5-8 l przy spokojnej jeździe a w mieście to spalanie na poziomie 10-11 l w korkach.
A tak z innej beczki to LUDZIE JAK SIĘ KUPUJE SAMOCHÓD Z DUŻYM SILNIKIEM TO WIADOMO ŻE NIE BĘDZIE PALIŁ MAŁO więc jak ktoś chcę żeby mu mało palił to kupuje TDI.
Chcesz mniej noga z gazu i delikatnie. Obroty od 2200 do 3500 max powinno się poprawić.Ale na cuda nie licz. Ten TYP TAK MA.
Mój pali po trasie ok 7.5-8 l przy spokojnej jeździe a w mieście to spalanie na poziomie 10-11 l w korkach.
A tak z innej beczki to LUDZIE JAK SIĘ KUPUJE SAMOCHÓD Z DUŻYM SILNIKIEM TO WIADOMO ŻE NIE BĘDZIE PALIŁ MAŁO więc jak ktoś chcę żeby mu mało palił to kupuje TDI.
Re: WIEEEELLLLkie spalanie GOLF II 1.8 GT
opowicz pisze:Mam golfa mk2 1.8 GT i spala około 9,5 l/100 km czy to normalne ?? Podejrzewam sondę lambda ale jak ją sprawdzić ???
Pomocy bo zbankrutuję
Ja mam 1.6 w automacie i pali mi wiecej po miescie niz Tobie 1.8
Czego sie spodziewales? 5 / 100 przy gazie w podlodze
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
sory, ale ten posto pozwala mi tylko sugerowc ze to twoje pierwsze auto albo jeżdziłeś cc700 poprzednio!
9,5 litra w takim silniku i pewnie jeszcze przyciskasz troche i myślisz ze to dużo? kup diesla to bedzie mało!
sorki, ale dawno sie nie poirytowałem aż tak po przeczytaniu jakiegos postu. kurde, ogromne spalanie...
niekturym 1.3 jak pocisną w mieście tyle spali...
9,5 litra w takim silniku i pewnie jeszcze przyciskasz troche i myślisz ze to dużo? kup diesla to bedzie mało!
sorki, ale dawno sie nie poirytowałem aż tak po przeczytaniu jakiegos postu. kurde, ogromne spalanie...
niekturym 1.3 jak pocisną w mieście tyle spali...
Mk3 GTI 16V ABF