CB - pogaduchy ogólne
TTI jest przesycone bajerami które nie są normalnie potrzebne w codziennej eksploatacji.... Poza tym TTI jest kruszej wykonane od Unidena, gałki są mniej solidne i potrafią zejść z potencjometra jak mocniej złapiesz.neever pisze:A co myslicie o kupnie uzywanego cb? np. to:
CB RADIO TTI tcb 770+antena HUSTLER IC 100
pozdrawiam
Na róznych forach można przeczytać że to radyjko ma za czuły ANL i potrafi za mocno wyciąć słabe stacje, dla niektórych jest to wada dla innych zaleta.
Następną wadą są wymiary, nie wsadzisz już tego pod zapalniczke w MK3, a unidenka z powodzeniem zmieścisz.
Poza tym to dochodzi jeszcze oczojebne podświetlenie jak w dyskotece ale to też jest sprawą dyskusyjną bo niektórzy to lubią.
Osobiście uważam że radio CB powinno mieć z opcji tylko ANL, SQ, i RF GAIN a reszta opcji to już niepotrzebne do codziennej eksploatacji.
Tak więc ze swojej strony radzę Ci żebyś kupił używanego Unidena 510/520XL a na pewno się nie zawiedziesz i będziesz pewien tego co masz, bo jeszcze nie słyszałem aby komuś się skopcił Uniden (a o TTI tak), a antena hustler jest nie warta zachodu tak więc poszukaj czegoś używanego z ML145 i również będziesz zadowolony.
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
niestety posłuchałem kolegi i na szybkiego kupiłem cobre 19
odbiór dobry ale nie najlepsze nadawanie myślałem ze to sprawa dostrojenia anteny ale niestety , w serwisie powiedzieli mi że to radio przy nadawaniu sie jakos magnetyzuje i winna jest tam jakas plastikowa obudowa (chyba chodzi o srodek)
Czy mozna to jakoś poprawic ???Może jakiś wzmacniacz czy cos innego?
Czy mam po prostu pogonic to radio.?
odbiór dobry ale nie najlepsze nadawanie myślałem ze to sprawa dostrojenia anteny ale niestety , w serwisie powiedzieli mi że to radio przy nadawaniu sie jakos magnetyzuje i winna jest tam jakas plastikowa obudowa (chyba chodzi o srodek)
Czy mozna to jakoś poprawic ???Może jakiś wzmacniacz czy cos innego?
Czy mam po prostu pogonic to radio.?
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
Do mnie też ostatnio zgłaszają się osoby z cobrą i problemami w nadawaniu najczęściej proponuję zmianę radia.
Moje vwozidełko - MK IV - viewtopic.php?f=89&t=466689" onclick="window.open(this.href);return false;
Tutaj w tym dziale naprawdę przydało by się podkleić coś w tym stylu : Szukasz zestawu do 500zł? a obok WIELKIMI LITERAMI NA CZERWONO NAPISAĆ UNIDEN 520XL + SIRIO ML145 = (jak to powiedział kolega kovens NIEBO NA DACHUeomer pisze:Do mnie też ostatnio zgłaszają się osoby z cobrą i problemami w nadawaniu najczęściej proponuję zmianę radia.
Unidena mi polecano, ja polecałem, polecam i polecać będę 73
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
dzikgtc, nie za bardzo wiem jak to ma się tyczyć do mojej wypowiedzi. Ja sam najczęściej jeżdżę z Johnym II. A że sprzedaje CB to tak napisałem że wracają ostatnio Cobry.
Moje vwozidełko - MK IV - viewtopic.php?f=89&t=466689" onclick="window.open(this.href);return false;
eomer, no faktycznie jakoś to głupio wygląda. W zamyśle miałem zacytować kolegę twardego że dał się skusić za namową osób trzecich na takie słabe radyjko.
A Johnny II to kozak radyjko, ASC musi naprawdę dawać radę w mieście... Mnie to krew zalewała jak co chwilę musiałem SQ manewrować. Ale o czym my tu rozmawiamy, U520+Ml145=~500, a tutaj sam JohnnyII = 440zł
A Johnny II to kozak radyjko, ASC musi naprawdę dawać radę w mieście... Mnie to krew zalewała jak co chwilę musiałem SQ manewrować. Ale o czym my tu rozmawiamy, U520+Ml145=~500, a tutaj sam JohnnyII = 440zł
Ostatnio zmieniony sob lip 14, 2007 22:59 przez dzikgtc, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
no niestety , a wczesniej jeżdziłem z herbertem i antena president (nie znam nazwy antenki ale jakieś 120cm montowana na uchwyt do relinga)dzikgtc pisze: W zamyśle miałem zacytować kolegę twardego że dał się skusić za namową osób trzecich na takie słabe radyjko.
ale pytałem czy da rade cos poprawić np, zmasować antene , dostroić radio itp.
wiem że z g... bata sie nie skreci ale moze ktos juz przerabial temat tego radia.
Pozdrawiam .
Czy mogłby pomóc mikrofon ze wzmocnieniem ???
Ostatnio zmieniony wt lip 17, 2007 18:16 przez twardy, łącznie zmieniany 1 raz.
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
- paulus1977
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam
Nie chcę anteny na magnes w związku z tym mam pytanie,
jaki jest odpowiednik Sirio ml145 przykęcany w dziurkę na dachu lub uchwyt do klapy
bagażnika?
Oczywiście chcę to sparować z UNIDEN PRO 520 XL
Nie chcę anteny na magnes w związku z tym mam pytanie,
jaki jest odpowiednik Sirio ml145 przykęcany w dziurkę na dachu lub uchwyt do klapy
bagażnika?
Oczywiście chcę to sparować z UNIDEN PRO 520 XL
Ostatnio zmieniony sob lip 28, 2007 15:55 przez absb, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marcin-Odra
- Mały gagatek
- Kontakt:
http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... %3C%2Fi%3E
Co sądzicie o tym radiu? Dobry zestaw? Jakie plusy a jakie minusy?
Z góry dziękuje.
Co sądzicie o tym radiu? Dobry zestaw? Jakie plusy a jakie minusy?
Z góry dziękuje.
witam. zaczynam sie dopiero bawic w te klocki i potrzebuje na poczatek radyjko "używke" tak do 150 moze to smieszna cena ale to moje poczatki a poztym nie potrzebuje zasiegu 20-30km bo i po co!! potrzebuje wiedziec co tam przedemną a nie w następnym woj. mam juz antenke, coś na si..... długą na 160cm. i teraz niewiem jakiego radia za tą cene szukać. Pomużcie??????????pozdrawiam i szerokości życze
witam napewno masz antenke sirio jak 160 to juz chyba nie z tych badziewkimilek_22 pisze:witam. zaczynam sie dopiero bawic w te klocki i potrzebuje na poczatek radyjko "używke" tak do 150 moze to smieszna cena ale to moje poczatki a poztym nie potrzebuje zasiegu 20-30km bo i po co!! potrzebuje wiedziec co tam przedemną a nie w następnym woj. mam juz antenke, coś na si..... długą na 160cm. i teraz niewiem jakiego radia za tą cene szukać. Pomużcie??????????pozdrawiam i szerokości życze
a co do radia to polecam kilka razy dziennie patrzec na allegro za ta cene juz mozna znalesc uzywki cobry<niepolecam> unideny, jakies dragony itp
pozdrawiam