Montaz podstawki na napoje w konsoli srodkowej MK3
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
W MK3 wersjach montowanych w USA i w Cabrio VW montowalo podstawka na napoje w konsoli srodkowej, taka podstawke mozna dorwac na allegro, jednak by ja zamocowac nalezy brutalnie podziurawic konsole
Wyglad podstawki - oryginalek VW:
Dzieki Rydzowi - wielkie podziekowania stalem sie posiadaczem lekko zdewastowanego tunelu srodkowego (wycieta gorna czesc schowka przedniego) na ktorym moglem sie wyzyc i potrenowac montaz podstawki
Przmiarka podstawki przed dziurawieniem
Pierwsze dziurawienie zaczalem wiercac otwory na rogach i cialem wyzynarka, poszlo szybko, ze wzgledu na trudnosc z dostepem co uniemozliwialo precyzyjne ciecie
Otwor byl calkiem spoko, jednak po bokach trzeba bylo wiecej wyciac i tu zdecydowalem sie na obrobke termiczna za pomoca lutownicy
Podstawka weszla, jedna przednie ciecie nie bylo za ciekawe i juz wiedzialem, ze na czysto tego ciecia nie bede robil wyzynarka
Po wyczerpujacej robocie z pierwsza konsola poszedlem wypruc z golfika druga konsole, latwo nie bylo bez wyjmowania siedzen, ale sie udalo
W drugiej konsoli zdecydowalem sie wiekszosc ciec poza tylnym zrobic za pomoca lutownicy, dzieki temu przedni najwazniejszy brzeg byl prosty i zaczepy duzo lepiej sie jego trzymaly
Dla zainteresowany - odleglosc pomiedzy przednim przegiem otworu a pierwszym zalamaniem konsoli wynosi okolo 32mm, dlugosc otworu nie musi byc jakas specjalna i mozna ja zrobic na oko, za to na szerokosc dochodzi do samych brzegow
Jutro moznataz w golfiku, postaram sie zrobic jakies fotki
Wyglad podstawki - oryginalek VW:
Dzieki Rydzowi - wielkie podziekowania stalem sie posiadaczem lekko zdewastowanego tunelu srodkowego (wycieta gorna czesc schowka przedniego) na ktorym moglem sie wyzyc i potrenowac montaz podstawki
Przmiarka podstawki przed dziurawieniem
Pierwsze dziurawienie zaczalem wiercac otwory na rogach i cialem wyzynarka, poszlo szybko, ze wzgledu na trudnosc z dostepem co uniemozliwialo precyzyjne ciecie
Otwor byl calkiem spoko, jednak po bokach trzeba bylo wiecej wyciac i tu zdecydowalem sie na obrobke termiczna za pomoca lutownicy
Podstawka weszla, jedna przednie ciecie nie bylo za ciekawe i juz wiedzialem, ze na czysto tego ciecia nie bede robil wyzynarka
Po wyczerpujacej robocie z pierwsza konsola poszedlem wypruc z golfika druga konsole, latwo nie bylo bez wyjmowania siedzen, ale sie udalo
W drugiej konsoli zdecydowalem sie wiekszosc ciec poza tylnym zrobic za pomoca lutownicy, dzieki temu przedni najwazniejszy brzeg byl prosty i zaczepy duzo lepiej sie jego trzymaly
Dla zainteresowany - odleglosc pomiedzy przednim przegiem otworu a pierwszym zalamaniem konsoli wynosi okolo 32mm, dlugosc otworu nie musi byc jakas specjalna i mozna ja zrobic na oko, za to na szerokosc dochodzi do samych brzegow
Jutro moznataz w golfiku, postaram sie zrobic jakies fotki
Hej to ja mam jeszcze techniczne pytanko-skoro masz juz to za sobą to zdradź jak wydrzeć tą konsolę?? Ciągnąć do siebie,do góry,na boki?? Ja zakupiłem dziś na szrocie tunel i miałem zamiar testować ale dzięki Twojej fotoporadzie mam testy z głowy.Myślę że dam radę to wyciąć ostrym nożem bo wyrzynarka nieporęczna a lutownicy nie posiadam niestety.Wszelkie zęby bym spiłował pilnikiem i gitara co??
[ Dodano: 11 Gru 2008 21:00 ]
a i jeszcze powiedz jaka szerokość tej dziury????? Równo tyle co wypukłość podstawki czy coś więcej??
[ Dodano: 11 Gru 2008 21:00 ]
a i jeszcze powiedz jaka szerokość tej dziury????? Równo tyle co wypukłość podstawki czy coś więcej??
...i zesłał pan Golfa na ziemie , by siał zamęt i zniszczenie...
zasadnicze pytanko ;D czy browarek siemieści tam??? a coś większego np 0.5??
a teraz następne gdzie kupić takową podstawke???
a teraz następne gdzie kupić takową podstawke???
Moja Lalka
viewtopic.php?f=91&t=457579&p=5511261#p5511261
V.A.G. PUŁTUSK I WYSZKÓW
viewtopic.php?f=45&t=364001&start=1246
V.A.G. PUŁTUSK I WYSZKÓW
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
PiotrTDI, allegro http://www.allegro.pl/item643379692_rar ... abrio.html
[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]
dzięki bardzo a wie ktoś jak to jest z pojemnością takowej podstawki??
Moja Lalka
V.A.G. PUŁTUSK I WYSZKÓW
V.A.G. PUŁTUSK I WYSZKÓW
-
- Mały gagatek
a jak z trzymaniem np puszki coca coli albo jakas pepsi w butli 0,5 lub np kawa z mc donald moze mi ktos odpowiedziec na to pytanie? nie przechyla sie napoj w niej wlozony?
- piotrek920123
- Użytkownik
Puszka 0.33 elegancko się trzyma, tak jak 0.25 np energetyk, ta puszka jest węższa ale nawet na dziurach i w ostrych zakrętach nic się nie wylewa, kawy jeszcze nie testowałem