Termostat
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
i tak ma być.. (dokładny termometr masz )Dario26 pisze:Wentylator gdzies tak 93
a termostat 87
płyn dawno wymieniałeś?
Ostatnio zmieniony pt sie 10, 2007 17:31 przez Matador, łącznie zmieniany 1 raz.
zdejmij wtyczkę , na jednym z pinów masz +12V ,pozostałe dwa idą do silnika wentylatora, zewrzyj na krótko po kolei - powinny być dwie prędkości..Dario26 pisze:czyzby termowlacznik wentylatora byl walniety
jeżeli są na krótko ,a normalnie nie to czujnik do wymiany
jeżeli na krótko też jest tylko jedna, to winny jest silnik wentylatora lub przewód między wentylatorem ,a czujnikiem..
- mlody87
- Gadatliwa bestia
- Auto: MK3 USA Turbo i MK4 GTD
- Silnik: auq+
- Kontakt:
Dario26, Wiesz ze u mnie takie objawy były czyli 110 stopni temp. jak założyłem nowy termostat... (vernet)... oczywiscie wszystko wróciło do normy jak kupiłem kolejny nowy tej samej firmy co orginał..... tak ze podpowiadam ze moze byc termostat walnięty, jeszcze tak zapytam ile płynu wlałes nowego i czy układ odpowietrzałes??
VW forever..
układ chłodzenia sam się odpowietrza, wystarczy odpalić i chwilę poczekać..mlody87 pisze:podpowiadam ze moze byc termostat walnięty, jeszcze tak zapytam ile płynu wlałes nowego i czy układ odpowietrzałes??
Ostatnio zmieniony sob sie 11, 2007 15:22 przez Matador, łącznie zmieniany 1 raz.