golf 4 - drżenie kierownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
golf 4 - drżenie kierownicy
Witam!
przy prędkości 110-130km/h lekko drży mi kierownica, zjawisko szczególnie odczuwalne przy przyspieszaniu:(
co robić???
przy prędkości 110-130km/h lekko drży mi kierownica, zjawisko szczególnie odczuwalne przy przyspieszaniu:(
co robić???
- VWjowiec
- ..::Golf Black Club::..
- Kontakt:
przecie kolega pisze ze przy przyśpieszaniu i przy większej prędkości a nie gdy chamujeDIAVLO pisze:zanim pojedziesz wyważać koła to zdejmij je i sprawdź tarcze i klocki.
Jeśli są jeszcze w dobry stanie a po wyważeniu dalej będą drgania to możesz mieć wywalony drążek lub krzywą tarczę. Może jeździłeś gdzieś na max cześto chamowałeś, rozgezałeś tarcze i wpadłeś w kałuże
może poduszki pod skrzynią i silnikiem padają
ja u siebie miałem podobne objawy i raz to były tarcze raz drążek raz złe opony, felgi niewyważone a nawet przekładnia. miałem krzywą tarczę i dostawała wibracji prze przyśpieszaniu i prze większej prędkości a nie przy chamowaniu i też byłem zdziwiony że to tarcza. Złośliwość żeczy martwych. A miałem jeszcze łożysko wywalone.
ja u siebie miałem podobne objawy i raz to były tarcze raz drążek raz złe opony, felgi niewyważone a nawet przekładnia. miałem krzywą tarczę i dostawała wibracji prze przyśpieszaniu i prze większej prędkości a nie przy chamowaniu i też byłem zdziwiony że to tarcza. Złośliwość żeczy martwych. A miałem jeszcze łożysko wywalone.
- VWjowiec
- ..::Golf Black Club::..
- Kontakt:
no fakt ale jak by miał krzywe tarcze to by napisał ze mu zuca przy chamowaniu ale nie napisał więc to nie toDIAVLO pisze:ja u siebie miałem podobne objawy i raz to były tarcze raz drążek raz złe opony, felgi niewyważone a nawet przekładnia. miałem krzywą tarczę i dostawała wibracji prze przyśpieszaniu i prze większej prędkości a nie przy chamowaniu i też byłem zdziwiony że to tarcza. Złośliwość żeczy martwych. A miałem jeszcze łożysko wywalone.