Alternator ------> ładowanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Alternator ------> ładowanie
Witam
pytanko natury techniczno -elektrycznej otoz: jakie napiecie daje alternator spotkalem sie z roznymi zdaniami w tej kwesti i czy napiecie jest zalezne od obrotow silnika
Moj alternotor daje napiecie okolo 12 V czy to aby nie za malo i napiecie nie wzrasta wraz z obrotami silnika
jezeli napiecie jest za male co trzeba wymienic czy wymiana szczotek rozwiaze sprawe
jaki jest orientacyjny koszt szczotek i jak sie zabrac do ich wymiany
czekam na odpowiedzi i pozdrawiam
pytanko natury techniczno -elektrycznej otoz: jakie napiecie daje alternator spotkalem sie z roznymi zdaniami w tej kwesti i czy napiecie jest zalezne od obrotow silnika
Moj alternotor daje napiecie okolo 12 V czy to aby nie za malo i napiecie nie wzrasta wraz z obrotami silnika
jezeli napiecie jest za male co trzeba wymienic czy wymiana szczotek rozwiaze sprawe
sprzedam mk2 1,6 td ---------> 696-494-279
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=56922
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=56922
tak jak napisał daaroo napiecie powinno byc min 13.5 V DO NAWET 14.1-14.4 zalezy jaki masz regolator napiecia
najpier przeczysc wszystkie styki pozniej sprawdz szczotki czy nie sa wyjechane ,regulator napiecia jezeli to nie pomoze to tzreba rozebrac altka i zobaczyc komutator przeczyscic stoja itp.jezeli to nie pomoze to diody mogły pujsc sie jeb....
najpier przeczysc wszystkie styki pozniej sprawdz szczotki czy nie sa wyjechane ,regulator napiecia jezeli to nie pomoze to tzreba rozebrac altka i zobaczyc komutator przeczyscic stoja itp.jezeli to nie pomoze to diody mogły pujsc sie jeb....
2001-2006 GTI WOLFSBURG EDITION http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1672
2006- A6 AVANT 2.5 TDI AEL KREMOWA SKÓRA KLIMATRONIC VOLL WYPAS
2006- A6 AVANT 2.5 TDI AEL KREMOWA SKÓRA KLIMATRONIC VOLL WYPAS
Re: Alternator ------> ładowanie
Jak już napisali poprzednicy 12 V daje sam akumulator, niedawno miałem to samo okazalo się że trzeba bylo wymienić tylko szczotki, zapłacilem 70 zł za wszystko (ale wczesniej kupilem nowy akumulator, bo mialem spalona zarowke kontrolki ladowania i myslalem ze jest ladowanie, mam nauczke teraz zeby wszystko sprawdzac ) pozdrawiamvszywiec pisze:Witam
Le temps detruit tout
Rumun czyli sposób taki jak napisał vszywiec jest do bani?? Chodzi mi o to ze chce sprawdzic czy mam dobre ładowanie w aucie Jak wlaczam swiatła to obroty zaczynaja lekko falowac Nie wiem czy to nie wina ładowaniavszywiec pisze:bierzesz miernik elektryczny odpalasz silnik przykladasz kabelki do klem w akumulatorze i finito
Piotrek